Akne, kıl köklerinin yağ ve ölü deri hücreleriyle tıkanması sonucu ortaya çıkan bir cilt rahatsızlığıdır. Beyaz nokta, siyah nokta veya sivilcelere neden olur. Akne, her yaştan insanı etkilemesine rağmen en çok gençler arasında yaygındır. Sıcak havaların gelmesi ile birlikte cilt yağlanması, siyah nokta ve sivilcelerde de artış görülebilmektedir.
#Yaz Mevsiminde Cilt BakımıGünlük bakım ritüelimizin vazgeçilmez bir parçası olan nemlendiriciler, cildimizin daha sağlıklı, parlak ve canlı görünmesini sağlayan en önemli ürünlerdir. Fakat her cilt tipinin ihtiyacı farklıdır. Bu nedenle cildinizle mükemmel uyum sağlayan bir krem seçmeniz gerekir. Aksi takdirde cildinizde pul pul dökülmeler, yağlanmaya bağlı sivilceler, siyah noktalar ve mat bir görünüm gibi sorunlar ortaya çıkabilir.
#Süheyla BuyrukçuKontrollü bir şekilde peeling yapmaya yardımcı olan salisilik asit ve glikolik asit, günümüzde birçok cilt bakım ürününün içeriğinde yer alıyor. Adı bu kadar popüler olan bu iki asit, her ne kadar cildimizdeki ölü derilerin arınmasına yardımcı olsa da aralarında bazı farklılıklar da bulunuyor. Hadi gelin, bugün bu asitlerden hangisinin size uygun olduğuna ve ne işe yaradıklarına bir göz gezdirelim.
#Süheyla BuyrukçuSağlıklı bir cilde sahip olmak isteyenlerin dikkat ettiği en önemli husus beslenme alışkanlıkları olmaktadır. Bu nedenle bu kişiler yediği ve içtiği her şeye özen göstermektedir. Ergenlik yıllarında cilt sorunları ile daha sık karşılaşılmaktadır. Bu sorunlardan biri de sivilce olmaktadır. Peki, kola sivilce yapar mı? Şekersiz ve şekerli kola içmek sivilce çıkarır mı? İşte, kola içmenin sivilceye neden olup olmadığı hakkında merak edilenleri derledik.
Mevsim geçişleri ile birlikte sıcaklık, nem ve diğer iklimsel faktörlerin değişmesi cilt sağlığı ve görünümünü olumsuz yönde etkileyebilir. Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Oya Yeşim Hacımustafaoğlu Utkan, cilt bakımına dair ipuçları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
#Uzm. Dr. Oya Yeşim Hacımustafaoğlu UtkanAşırı şeker tüketiminin sağlığa zararlarını artık herkes biliyor. Ancak burada asıl suçlu meyvedeki sütteki doğal şekerler değil, özellikle aşırı işlenmiş gıdalarda ziyadesiyle bulunan ilave şekerler. Peki ilave şeker tüketimini sınırlandırmanın vücudunuzda nasıl etkiler yaptığını biliyor musunuz? Okuyunca inanamayacaksınız...
#SağlıkErkeklerin estetiğe bakış açısı son yıllarda oldukça değişti. Eskiden erkek estetiğinden söz etmek mümkün bile değilken günümüzde yüzde 40’a varan bir artış ile estetik uygulamalarda erkeklerde yerini aldı. Erkek estetiğinin bu denli artmasında estetik çalışmaların kısa sürede yapılabilmesi ve doğal sonuçları sunması da yer alıyor.
#Ameliyatsız EstetikSon dönemlerde kilo verme konusunda yeni bir yöntem gündemde: Halk arasında 'insülin iğnesi' olarak bilinen iğneler. Bu furyaya kapılanlardan biri de arkadaşının iğne ile kilo verdiğini öğrenen 34 yaşındaki Saadet T. oldu. Genç kadın yaşadığı süreci anlattı
#İnsülin İğnesiVücudun farklı bölgelerinde meydana gelen yağlanmalar, genel sağlık durumumuz hakkında uyarılarda bulunuyor. Pek çok uzman, en tehlikeli olanın, 'viseral yağlanma' olarak adlandırılan iç organların çevresini saran yağ dokusu olduğunu söylüyor. Peki viseral yağlanma nasıl oluşuyor? Hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Irmak ile mercek altına aldık.
#SağlıkKilo verebilmek için halk arasında "insülin iğnesi" olarak bilinen ilaçlara başvuranların sayısı son dönemde çok arttı. İştahı keserek hızlı bir şekilde zayıflatması ile popüler hale gelen bu iğneler doğru kişiye verilmediği ve doğru şekilde kullanmadığı takdirde çok ciddi sorunlara neden olabiliyor. Mide bulantısı, kusma, halsizlik, ağrı gibi yaygın yan etkilerin yanı sıra pankreatit ve tiroit nodülü kanseri riski söz konusu. Bu iğnelerle ilgili 5 kritik soruyu konunun uzmanlarına sorduk.
#İnsülin İğnesiABD'de yaşayan 14 yaşındaki bir lise öğrencisinin acı tortilla cipslerinden yedikten sonra hayatını kaybettiği iddiası, aşırı acı severleri bile korkuttu. Bu cips ülkemizde satılmıyor ama bizde de aşırı acı tüketen insanların sayısı hayli fazla… Peki aşırı acı tüketmekciddi sağlık sorunlarına yol açabilir mi? Uzmanlara sorduk...
#SağlıkAcı yemek kimileri için adeta bir zevk. Acısız sofraya oturmayanlar, arkadaşları ile dayanıklılık yarışı yapanlar hatta en acı biberi bulup yemeye takıntılı olanlar var. Ancak ABD'de yaşayan 14 yaşındaki bir lise öğrencisinin acı tortilla cipslerinden yedikten sonra hayatını kaybettiği iddiası, aşırı acı severleri bile korkuttu. Bu cips ülkemizde satılmıyor ama bizde de aşırı acı tüketen insanların sayısı hayli fazla… Peki bu durum ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir mi? Uzmanlara sorduk...
#Acı BiberGÜNLÜK hayattaki pek çok alışkanlık ve aktivite, vücuttaki çeşitli organları ve sistemleri etkilemektedir. Ciltte yağlanmaya ve diğer sorunlara da yol açan alışkanlıkların başında da sağlıksız beslenme gelmektedir. Yaşamımızı sürdürmek için gerekli bir eylem olan beslenme, cilt yağlanmasını çok büyük bir oranda etkilemektedir. Özellikle öğün hesabı yapmadan; çok tuzlu ve baharatlı besinleri, işlenmiş yağ ve diğer katkı maddelerini bolca bulunduran fast-food tarzı yiyecekleri veya şekerli içecekleri tüketmek cildin aşırı yağlanması için başta gelen nedenlerdendir.
#1Alanin aminotransferazın kısaltılmış hali olan ALT kan testlerinde bakılan bir değerdir. Özellikle karaciğerin durumunun tespiti için bakılmaktadır. ALT nedir? ALT değeri kan tahlilinde kaç olmalıdır? Alt düşüklüğü veya yüksekliğinin nedenleri nedir? Alt düşüklüğü ve yüksekliğinin belirtileri nelerdir? ALT ile ilgili merak edilen tüm soruların yanıtları hazırladık.
#Alt DeğeriVictoria Danson, uzun süredir bir inflamatuar bağırsak hastalığı olan Crohn ile mücadele ediyor. Tüm sindirim yolunu etkileyen ve ölümcül de olabilen Crohn hastalığı, Danson’ın tüm hayatını değiştirdi. "Şehir hastalığı" olarak bilinen Crohn’un dünyada görülme sıklığı artıyor. Uzmanlara göre Türkiye’de de Crohn büyük şehirlerden kırsala doğru artışını sürdürüyor. Peki bu hastalık neden ortaya çıkıyor? Nasıl belirtiler gösteriyor? İşte Victoria Danson'ın yaşadıkları ve hastalıkla ilgili uzmanların uyarıları…
#Sağlık<b><i>Halk arasında “şeker hastalığı” olarak da bilinen diyabet, dünyada adeta bir salgın hastalık gibi giderek daha fazla sayıda insanı etkiliyor. Diyabet tanısı alanlarda düzenli takip edilemeyen ve kontrol altına alınamayan kan şekeri, böbrek yetmezliğinden kalp krizine, karaciğer yağlanmasından körlüğe kadar pek çok ciddi hastalığa yol açıyor.</i></b> <br><br><b><i>Türk Diyabet Cemiyeti uzmanları, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle diyabet, risk faktörleri, gebelikte diyabet, diyabetin takibi ve önemi gibi konularda toplumu bilgilendirmek amacıyla şu önerilerde bulunuyor:</i></b>
#Sponsorlu İçerikErgenlik döneminden yetişkinlik dönemine kadar sivilceler pek çok kişide görülmektedir. Ergenlik sebebiyle çıkmasının yanın sıra cilt problemleri nedeniyle de yüzlerde sivilceler görülmektedir. Ancak sırtta görülen sivilceler bazı hastalıkların habercisi olabilmektedir. Peki Sırtta çıkan sivilceler neden olur ve neyin habercisidir? Sırttaki sivilceler için ne yapılmalı ve nasıl geçer? Sırt bölgesinde görülen sivilcelenmelerin nedenleri ve tedavisi hakkında merak edilen tüm detaylar.
#Sırttaki SivilcelerBitki özlerinin faydaları genellikle hazırlanan özel karışımlarla elde edilir ve karaciğer yağlanmasına karşı etkili bir çözüm olabilir. Karaciğer yağlanmasına iyi gelen bitki çayları ve karaciğer yağlanmasını engelleyen bitki çaylarının tarifleri neler? İşte tüm detayları sizin için derledik.
#Karaciğer YağlanmasıTürkiye'nin en önemli üretim kaynakları içerisinde Antep fıstığı gelir. Aynı zamanda ihracatı da gerçekleştirilen bu özel çerez türü, ülke çapında yaygın olarak tüketilir. Fakat son zamanlarda Antep fıstığının sivilce yapıp yapmadığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki Antep fıstığı yemek sivilce yapar mı ve çıkarır mı tüm detayları ile derledik.
Karaciğer vücuttaki en önemli organlardan biridir ve karnın üst kısmında, diyaframın hemen altında bulunur. Karaciğerin yağları parçalamaktan demir depolamaya kadar sayısız işlevi vardır, bu nedenle karaciğer ağrısı yaşadığınızda endişe kaynağı olabilir. Peki, karaciğer ağrısının nedenleri, belirtileri nelerdir detayları ile derledik.
#SağlıkEnsefalopati hastalığı en önemli karaciğer hastalıklarından bir tanesidir. Günümüzde birçok insana Ensefalopati tanısı konulmaktadır. Ensefalopati tanısı konulan hastalar bu hastalığın tedavisine dair araştırma yapmaktadırlar. Aynı zamanda hastalığı ilk kez duyan kişiler ise bu hastalık hakkında detaylı bir araştırma yapmaktadırlar. Peki Ensefalopati nedir? Ensefalopati belirtileri nelerdir? Bebeklerde Ensefalopati tanısı ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte Ensefalopati ile ilgili tüm detayları derledik.
Karaciğer yağlanması, çeşitli nedenlere bağlı olarak karaciğerde yağ birikmesi sonucunda ortaya çıkan yaygın bir hastalıktır. Sağlıklı insanlarda karaciğerde az bir miktarda yağ birikmesi normal görülür. Ama bu düzeyin korunması gerekir. Hepatosteatoz nedir, nasıl tedavi edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hepatosteatoz Nedir?