Benim mutfağımda çileğin binbir türlü hali var. Bazen çilek suyu hazırlayıp soğuk soğuk içiyorum, bazen çileği pastacı kremasıyla buluşturup göz alıcı tatlı tabakları hazırlıyorum. Salatalarda domates yerine kullanmaya iyiden iyiye alıştığım çileği deniz börülcesi mezesine de katıyorum. Bu mis kokulu meyveyi deniz ürünleriyle buluşturmayı hiç denediniz mi? Levrek, somon, mezgit, deniztarağı veya karidesle Peru mutfağından ceviche hazırlamak çok kolay...
#Çilekli PastaLeziz çilekler bulduğumda birçok tabağın parçası yapıyorum. Tulum peyniriyle hazırladığım körpe ıspanak salatasına çok yakıştırıyorum mesela. Bademle uyumunu seviyorum, keçi peynirini taze kekik ve labneyle karıştırıp kıtır ekmeklerin üzerine sürüyorum. Üzerine de dilimlenmiş çilek ve kıyılmış bademler koyuyorum.
#ÇilekSonbahar ve kış aylarının en güzel meyvelerinden nar, suyu ile de hastalıklara kalkan oluyor. Nar suyunun yeşil çaydan üç kat daha fazla antioksidan içerdiğini söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Selim Kum, "İlaç bitki kıvamında bir meyve" yorumunda bulundu.
#Nar SuyuŞifalı çaylar arasında en sık tüketilenlerden biri olan kuşburnu, bu popülerliğini gerçekten hak ediyor. Tam bir C vitamini deposu olan kuşburnu çayı bu özelliğiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara iyi geliyor. Kuşburnu çayı nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, sizi biraz aşağı alalım çünkü kuşburnu çayı tarifi ve püf noktaları tüm detaylarıyla içeriğimizde.
#KuşburnuEv yapımı tartlar tatlıların en güzellerinden. Hazırlanışının zor olduğu zannedilebilir ama Şef Deniz Orhun'un paylaştığı teknik bilgilerle birlikte anneleri bile şaşırtacak lezzette tartlar hazırlamak mümkün. Şefle birlikte tart hamuru açıyor ve tart hazırlıyoruz.
#TartKendine has ve çok özel hoş kokusu, mayhoş tadıyla baharın müjdecisi olan çilek, büyük küçük herkesin sevgilisi. Kısa ömürlü ve narin bir meyve olan çileğin aslında tam zamanı. En özgün tatlıların ana malzemesi olan bu kırmızı vazgeçilmez, yepyeni tarfilerle mönülerinizi zenginleştiriyor.
#YemekTam da mevsimindeyken inciri katın sofranıza... Beyazpeynirli, taze incirli, cevizli, rokalı erişte salatası yapın mesela veya kuzu kavurma yaparken atıverin içine iyice ballanmış birkaç incir. Bahçenizde incir yaprağı varsa levrek pişirin fırında, altına incir yapraklarını serin veya bir Lokanta Maya klasiği olan sote incirli karamelize levrek yapın bir akşam.
#İncirYaz meyvelerinin albenisi ve tadı bir başka… Pitoresk bir manzara gibi dizilmiş pazar tezgâhları karşısında kayıtsız kalmak mümkün değil. Kimi zaman fazladan alınmış, kimi zaman görüntüsüne aldanılmış ama tadı olmayan meyveler buzdolabında kalabiliyor. Değerlendirmek için çeşit çeşit tarifler yazdım; deneyin, pişman olmayacaksınız.
#Gülay Barbaros AltanKöşebaşı, Gündoğan’da; Banko Burger, Çeşme Marina’da şube açtı. Espressolab’de ünlü pasta şefi Antonio Bachour’un tatlılarını yiyebileceğiz. Bocuse d’Or 2024’te bizi şef Emre İnanır temsil edecek. Four Seasons Hotel Bosphorus ve Jo Malone London işbirliğine gitti. Yeme-içme dünyasından haberler...
#Bocuse D’Or