MasterChef kruvasan tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Evde kruvasan yapımı zahmetli gibi görünse de çikolatalı kruvasan, pastacı kremalı ve meyveli kruvasan gibi çeşitlendirilebilir. Peki, kruvasan İtalyan mı Fransız mı? Orijinal Fransız kruvasan tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef KruvasanHemingway “Eğer gençken Paris’te yaşayacak kadar şanslıysanız hayatınızın geri kalanında nereye giderseniz gidin o sizinle kalır çünkü Paris bir şenliktir” der... ‘Emily in Paris’ dahil bugüne kadar birçok diziye ve filme konu olmuş bu renkli şehri bu kez Emily’nin ayak izlerini takip ederek gezelim.
#SeyahatNusret Gökçe’nin iki yıl önce viral olan videosunu hatırlarsınız: Hani bir fincan kapuçino içiyor ve sonra tuhaf bir İtalyan aksanıyla “Kapicciiiinoo” diyordu... İşte şimdi onu da paraya çevirdi. Nişantaşı’nda açtığı kahvecide ‘meşhur’ kapuçinosunu satarak vızır vızır iş yapıyor.
#Savaş ÖzbeyKimi içine yumuşacık badem kreması koyuyor, kimi arasına kıtır pastırma ve humus doldurup servis ediyor. Son birkaç yılda, görüntüsü de tadı da Fransa’da yapılanları aratmayan kruvasanlarıyla ünlü işletmelerimizin sayısı iyice arttı. Bir kruvasan patlaması yaşanıyor demek bile mümkün... Puf puf kabarmış, bol tereyağlı bu leziz hamurişinin en iyilerini nerede buluruz; jürimize danıştık.
#KruvasanUzun kuyruklar, sosyal medyada ağız sulandıran videolar... Sebebi Dubai’de, Mısır asıllı İngiliz Sarah Hamouda’nın (38) hamileliği esnasında yarattığı Dubai çikolatası. Hamouda, Türk baklavasından ilham alarak geliştirdiği bu çikolatayı sosyal medyada paylaşınca kıyamet koptu. Yeni-eski birçok mekân kolları sıvadı, Dubai çikolatası yapıyor. Jürimize bu popüler lezzeti en iyi yapan yerleri sorduk.
#Dubai ÇikolatasıYaşam kalitesine bir bütün olarak bakarsanız Madrid’i ilk sıraya koyarım. Kültür, sanat ve tarih anlamında çok zengin. Her mahalle birbirinden farklı ve şahsiyetli. Tedirgin olmadan yürümeye çok uygun bir kent. Çok da eğlenceli. Kafeler, barlar, ‘taberna’ denen geleneksel atıştırma yerleri ve çeşit çeşit lokanta...
#MadridDünyada tatlı trendleri denince aklınıza neler geliyor? Rafine şekeri ikame eden ürünlerin yükselişiyle hemen bol meyveli, yoğurtlu hatta glütensiz gibi alternatifler düşünüyoruz, değil mi? Ama size pankek, waffle hatta krem brüle desem… Bir sessizlik hâkim olduğunu hisseder gibiyim. Durun, hemen hayal kırıklığına uğramayın. Zira asıl trend olan, bu geleneksel tatlılara yaratıcı dokunuşlar yapılması...
#KruvasanSabahları güne bir cappuccino veya cortado’yla başlamayı seviyorum. Benim için yanında dışı çıtır ve hafif karamelize, suböreği gibi bol katmanlı, mis gibi tereyağı kokan bir kruvasanın yerini hiçbir şey tutmaz. Gelin görün ki bunu başarmak kolay değil.
#KruvasanBir yandan emeklilik protestoları, bir yandan temizlik işçilerinin grevi derken Paris son günlerde tatsız haberlerle anılıyor olabilir. Ama köşe kafelerinden vintage kıyafet satan dükkânlarına, ağız sulandıran şarküterilerinden çağdaş-klasik tüm sanat alanlarına bu şehir seyahat tutkunlarını her daim büyüleyecek bir güce sahip. Modası asla geçmeyen kentte bu kez Michelin’li şeflerin peşinden gittim ve şehirde yaşayan tatbilir bir arkadaşımın tavsiyelerini aldım.
#SeyahatEn popüler yemekleri yemek, en ‘trend’ kafeleri görmek ve en çok beğeni alacak fotoğrafları çekmek isteyenlerin adresi Akaretler. Üstelik bu sadece İstanbullular için de değil… Akaretler’in ana hattı Süleyman Seba Caddesi, Time Out dergisi tarafından dünyanın en havalı caddelerinden biri seçildi. Bir çekim merkezi haline gelen bu bölgede nerede ne yenir, ne içilir, nerede eğlenilir? Şöyle bir hava almaya Akaretler’e çıkmadan rehberimize göz atın.
#Akaretlerİstanbul Maslak denince aklınıza sadece iş blokları, sanayi sitesi, otomobil tamircileri veya bohem sanatçı atölyeleri gelmesin. Son yıllarda sürekli çehresi değişen, gelişerek yenilenen bölgede yemek duraklarının sayısı da her geçen gün artıyor. Pilavcısından rafine şef restoranlarına, esnaf lokantalarından iyi hamburgerin adreslerine kadar pek çok seçenek var. Etraftaki işyerlerinden gelen talebin ve yeni açılan özgün işletmelerin de bu hareketlilikteki payı büyük. Hangi mekânlara gidilir, nerede ne yenip ne içilir, adresleri bilenlere sorduk.
#MaslakYüksek protein ve karbonhidrat değerine sahip kestane için son dönemin popüler deyişiyle ‘süper gıda’ demek mümkün. Bizim mutfağımızda en çok şekerlemesi ve kebabı yapılsa da pastacılıkta kullanım alanı giderek genişliyor. AB’den coğrafi işaret tescilli Aydın kestanemizse kendine has nitelikleriyle giderek daha çok talep görüyor.
#Kestane