MasterChef profiterol tarifi izleyiciler tarafından günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Ev yapımı profiterol tarifi denemek isteyenler, pastane usulü profiterol yapımı için araştırmalara hız kazandırdı. Profiterol kreması ve çikolata sosu ile deneyenlere lezzet şöleni yaşatacak. Peki, ev yapımı profiterol nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Dünyanın en kolay profiterol tarifi
#ProfiterolMacaristan tatlısı somloi galuska tarifi nerenin merak ediliyor. Yumuşacık sünger keki ile somloi galuska favori tatlılarınızdan biri olacak. MasterChef somloki galuska tarifi izleyicileri bu lezzet için araştırmalara başladı. Peki, somlói galuska nasıl yapılır, malzemeleri neler? işte Macar tatlısı Somloi galuska tarifi ve yapılışı...
#Masterchef Somloi GaluskaMasterChef waffle tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Sevdiğimiz hamur işi sokak lezzetlerimizden waffle tarifi tost makinesinde de evde kolayca hazırlanabilir. Waffle makinesi olmayanlara alternatif sunacak olan evde pratik waffle yapılışı, malzemeleri ile hemen aşağıda...
#Waffle TarifiGelinim Mutfakta günün tatlısı kupta malaga tarifi oldu. İzleyiciler kupta malaga malzemeleri ve yapılışı için araştırmalara başladı. Son günlerin favorisi malaga tatlısını bir de bu versiyonuyla denemek isteyenlere, işte kupta malaga nasıl yapılır sorusuna yanıt adım adım yapım aşamaları...
#Kupta MalagaPandispanyası kızılcık şurubuyla ıslatılmış, içi ricotta peynirli bir kremayla dolu ama en önemlisi benim için çok özel bir pastadan yani zuccotto’dan bahsedeceğim bu hafta... Özel çünkü sırf bu tarif için ablam İtalya’dan İstanbul’a geldi ve birlikte mutfağa girdik. Şu sıcak günlerde soğuk soğuk yemeyi çok seveceksiniz.
#PandispanyaMuzun girmediği, sevilmediği ev yok. Yulaflı kâselerin, pankek tariflerinin olmazsa olmazı, kremayla yakaladığı müthiş uyum sayesinde pastaların da vazgeçilmezi... Kızarmışıysa Uzakdoğu ülkelerinde çok seviliyor. Muzlu tariflerimin hepsi çok pratik, evinizde mutlaka deneyin.
#MuzSoğuyan havalarla birlikte kestane sezonu da açılmış oldu. Kestane kışın uzayan soğuk gecelerde kestane kebabı keyfi bir başkadır. Kestane pişirmeyle ilgili pek çok yöntem vardır. Peki, en güzel kestane nasıl pişirilir, nasıl seçilir ve kesilir? Kestane ile ilgili tüm merak edilenlere haberimizde yer verdik. Şimdiden afiyet olsun...
#KestaneMini mini choux (şu) hamur topları içinde lezzetiyle mest eden o yumuşacık pastacı kreması... Üzerinde de tabağı sıyırtan yoğun çikolata sosu... Profiterol, 7’den 70’e hemen çoğumuzun favori tatlılarından... Bu top top mutluluğu en iyi yapan pastaneleri jürimize sorduk. Aralarında sadece profiterole odaklanan işletmeler de var.
#PastaChurros, İspanya mutfağının meşhur tatlılarından biri. Kızartılarak hazırlanan bu nefis tatlı, çikolata sosu veya süt reçeli ile servis ediliyor. Görünüm olarak halka tatlısına benzeyen bu güzel lezzeti tercihe göre farkı soslarla da tüketebilirsiniz. Peki Churros nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Churros tarifi ve yapımı...
#Churros Nasıl YapılırKüçüklüğümüzde pastanelerde şeffaf paketlerde satılan, günümüzde de patisserie dünyasının gözdesi halini alan bezelerin bir değişik versiyonuyla geldim bu hafta karşınıza; evet bildiniz, Pavlova tatlısı. Bolca taze meyve ve çırpılmış krema ile hazırlanan Pavlova tatlısı, Yeni Zelanda-Avustralya mutfağının geleneksel bir tatlısı olarak biliniyor. Adını ise 19. yüzyılın sonu ile 20. yüzyılın başlarına damgasını vuran döneminin dünyaca ünlü Rus balerini Anna Pavlova’danalıyor. Bir rivayete göre ekibiyle 1962 yılında çıktığı Yeni Zelanda- Avusturya turnesinde, Yeni Zelanda’da kaldığı otelin şefi, balerin Pavlova'nın şerefine bir tatlı hazırlıyor. Adı da o günden bu yana Pavlova tatlısı olarak anılıyor.
#Pavlova TatlısıGelinim Mutfakta Hindistan cevizli kremalı pasta tarifi günün tatlısı oldu. Hem lezzetli hem de göze hitap eden bir tatlı olan Hindistan cevizi kremalı pasta favoriniz olacak. İşte, Gelinim Mutfakta Hindistan cevizi kremalı pasta tarifi detayları...
#Gelinim Mutfakta Hindistan Cevizli Kremalı PastaGelinim Mutfakta haftanın final gününde milföy baklava yapıldı. Pratik bir tarif olan milföy baklava çay saatlerinizde en güzel eşlikçilerden biri haline gelecek. Peki milföy baklava nasıl yapılır? İşte milföy baklava tarifi ve malzemeleri...
#Milföy Baklava Nasıl YapılırKimi dolgusunda vanilyalı krema seviyor, kimi çikolatalı... Her nasıl yapılırsa yapılsın ekler, yıllardır pastanelerimizin vitrinlerini süslüyor ve çok seviliyor. Çoktandır kahveli, çilekli, limonlu, fındıklı gibi çeşitleri de var. Bu mini pastaları en iyi yapan yerleri jürimiz seçti.
#TatlıEkler, orjinal adıyla eclair Fransız kafe yemekleri arasında en sevilenidir. Renk renk ve farklı aromalı kremayla hazırlanabilen ekler oldukça hafif bir tatlı. Lezzeti ve görünümüyle kahve veya çayın yanına da çok yakışıyor. Peki ekler nasıl yapılır? İşte ekler tarifi ve malzemeleri...
#EclairSütlaç, kazandibi, tavukgöğsü, keşkül, güllaç... Dünyada eşi benzeri olmayan sütlü tatlılarımız... Az malzemeli, emek yoğun değil, canımız istedi mi hop iki dakikada yapabiliyoruz! Üstelik sıcak yaz günlerinde serinliği ve hafifliğiyle yiyenleri de mutlu ediyorlar.
#Sütlü TatlılarGelinim Mutfakta kremalı kedi dilli pasta tarifi ile beş çayı menülerini belirlemeye devam ediyor. Oldukça hafif bir tatlı olan kremalı kedi dilli pasta malzemeleri ve kolay yapımı ile sevilen tarifler arasında yerini aldı. Peki Gelinim Mutfakta kremalı kedi dilli pasta nasıl yapılır? İşte tarif detayları...
#Kremalı Kedi Dilli PastaYeme-içme dünyasında asırlık markalar; 50 yılı geride bırakan işletmeler var. Ancak geçen ay Özkonak Lokantası kapandı. Bu vesileyle geleneğin mühim olduğu sektörde kuşaklardır aynı yemekleri, pastaları yapan ve bir yandan da yenilenen işletmeleri hatırlayalım...
#YemeEnginar kalbi, kuşüzümü, ıspanak ve limon kabuğuyla tatlandırılmış bir börek... Hurma, espresso ve kakaoyu buluşturan zahmetsiz bir cheesecake... Mütebbel ve mantarlı ‘veef’ wellington... İşte benim bu yılbaşındaki menüm böyle... Siz de başlangıçlardan tatlılara ziyafet sofranızı bitkisel ürünlerle donatabilirsiniz.
#YılbaşıGörüntüsüyle ve tadıyla sevdiklerinizin gönlünü kazanacak elmas kurabiye kakaolu ve kakaosuz seçenekleriyle sohbetlerinize tat katıyor. Dilerseniz orta bölgesine çikolata sosu da hazırlayarak sunabileceğiniz elmas kurabiye tarifi, malzemeleri hemen aşağıda...
#Elmas KurabiyeKolay malzemeleri ve pratik yapımıyla çay saatlerinize eşlik edecek bir tarif olan gelin bohçası Hindistan cevizi ve kakaonun eşsiz uyumuyla karşınızda. Hafif tatlı sevenlerin vazgeçilmezi olacak gelin bohçası tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları hemen aşağıda…
#Gelin BohçasıProfiterol yemenin zevki bir başkadır. Hele ki evde hazırlanmış yumuşacık dolgusuyla profiterol hamuru hazırlanmış ve akışkan çikolata sosuyla birleşmişse... Peki, evde tam kıvamında profiterol nasıl yapılır merak edenlerden misiniz? İşte püf noktalarıyla tadına doyamayacağınız bir profiterol tarifi ile karşınızdayız. Profiterol malzemeleri, tarifi ve yapım aşamaları hemen aşağıda...
#ProfiterolDışarıda ailemizle ve arkadaşlarımızla bir şeyler yiyip vakit geçirmeyi çok özledik. Yazın vazgeçilmezi piknik için yılın en uygun vakitlerindeyiz. Ünlü şeflerden tarifler istedik, şef Refika Birgül’den sepet hazırlamanın ipuçlarını öğrendik. Hürriyet Seyahat yazarımız Saffet Emre Tonguç da en güzel piknik alanlarını paylaştı.
#Yemek TarifleriSütlü irmik tatlısı, mutfağınızda bulunan birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz nefis bir tatlı. Üstüne serpeceğiniz tarçınla da tadına doyum olmuyor. Peki sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? İşte sütlü irmik tatlısı tarifi...
#Sütlü İrmik Tatlısı