Güncelleme Tarihi:
1. SOSU BİTTER ÇİKOLATALI... BAYLAN, İSTANBUL
Ebru Erke “Profiterol (porsiyonu 110 lira) sosunun kıvamı yoğun ve lezzetli. Önünüzde gezdirilen sos için Altınmarka bitter çikolata, kreması için de gerçek vanilya kullanıyorlar” diyor. Bebek, Galataport ve Kadıköy’de şubeleri var. (0212) 358 07 60
2. KREMASI BİR BAŞKA... NAZAR PASTANESİ, İSTANBUL
Özgecan Tanyıldız öneriyor, Ebru Erke “Profiterolüyle anılan bir pastane... Tek geçerim. Sosu yüzde 55 kakao oranlı bol bitter çikolatayla hazırlanıyor. Kremasının kıvamıysa şahane” diyor. Porsiyonu 55, kilosu 190 lira. (0212) 225 27 46
3. AKLA İLK GELENLERDEN... İNCİ PASTANESİ, İSTANBUL
Arnavut Lukas Zigoidis’in 1940’lı yıllarda İstiklal Caddesi’nde açtığı pastane bu tatlıyla özdeşleşenlerden. Ebru Erberdi “Klasikleşmiş bir adres” diyor, Nur A. Yıldırım’ın da profiterolde favori mekânlarından. 4 toptan oluşan porsiyon 45 lira. (0212) 243 24 12
4. KADIN EMEĞİ... SABRİYE PROFİTEROL, MUĞLA
Bodrum Bitez’de. Bodrum’daki ünlü simaları profiterol sırasında görmeniz olası... Kadın emeğiyle öne çıkan bir işletme ve haftanın her günü 21.00’e kadar açıklar. Özgecan Tanyıldız öneriyor, “Tadı şahane. Ekleri de güzel” diyor. 3 topluk porsiyonu 54 lira. (0252) 363 92 23
5. ANTEP FISTIKLISI DA VAR... MANOLYA PASTANESİ, İSTANBUL
Çiğdem Alagök “Antep fıstıklı profiterol sosu çok lezzetli” diyor. Ebru Erberdi “Lezzeti yıllardır aynı. Pek çok tatlıları var ama profiterolü çok özel” diye ekliyor. 80’lerde Göztepe’de açılan pastanenin Anadolu Yakası’nda 11 şubesi var. Çikolatalı profiterolün porsiyonu 55 lira, fıstıklısı 60 lira. (0216) 356 23 81
6. LAYIKIYLA YAPIYORLAR... DİVAN PASTANESİ, ANKARA
Merve B. Akbulut “Profiterolü (79 lira) layıkıyla yapıyorlar. Malzeme kalitesi ön planda. Kreması çok lezzetli” diyor. Özgecan Tanyıldız, çikolata sosunun yoğun olduğunu söylüyor. İstanbul’da da şubeleri var. (0312) 425 75 00
7. NOSTALJİK TATLILARDA BAŞARILI... REYHAN PASTANESİ, İZMİR
Nur Aktı Yıldırım “İzmir’in en sevilen pastanelerinden. Özellikle nostaljik tatlılarda başarılılar. Profiterollerinin çikolata sosu çok lezzetli” diyor. İzmir’de 6 şubeleri var. İnternet üzerinden de sipariş alıyor. Porsiyonu 56.50 lira. (0232) 700 19 65
8. DEĞİŞMEYEN KALİTE... PELİT, ANKARA
“Çocukluğumuzdan bu yana kalitesi değişmeyen adreslerden. Profiterolünün (kilosu 350 lira) sosu da bir o kadar lezzetli ve müdavimi çok” diyor. Merve Burcu Akbulut. İstanbul’da da pek çok şubesi var. (0312) 285 80 00
9. GOFRETLERİ DE SEVİLİYOR... TARİHİ SAVOY PASTANESİ, İSTANBUL
Cihangir-Sıraselviler’de. Nur Aktı Yıldırım “Bu işletme, yarım asrı aşkın tecrübesi kadar çağa ayak uydurma yeteneğiyle de öne çıkıyor. Çikolatalı gofretleri çok ünlü ancak profiterol ve ekleri de başarılı. Kullandıkları çikolata kaliteli” diyor. Porsiyon fiyatı 45 lira. (0212) 249 18 18
10. ŞEHRİN EN ÜNLÜSÜ... PASTA BAHÇESİ, ADANA
Nur Aktı Yıldırım “Adana’da ev ziyaretleri ve misafir ağırlamalarında bu pastaneden alınan profiterol kendine mutlaka yer bulur. Kaşık kaşık yedirir, lezizdir” diyor. Kilo fiyatı 150 lira. (0506) 487 44 73