GeriMutfak Tüyoları Ekler (Eclair) nasıl yapılır? Fransız mutfağı ekler tarifi ve malzemeleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ekler (Eclair) nasıl yapılır? Fransız mutfağı ekler tarifi ve malzemeleri

Ekler (Eclair) nasıl yapılır? Fransız mutfağı ekler tarifi ve malzemeleri

Ekler, orjinal adıyla eclair Fransız kafe yemekleri arasında en sevilenidir. Renk renk ve farklı aromalı kremayla hazırlanabilen ekler oldukça hafif bir tatlı. Lezzeti ve görünümüyle kahve veya çayın yanına da çok yakışıyor. Peki ekler nasıl yapılır? İşte ekler tarifi ve malzemeleri...

Ekler tarifi ve yapılışı bu tatlıyı yapmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Sevilen lezzetler arasında yer alan ekler pasta sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bu tatlıda en önemli püf noktalarından biri soğuma derecesidir. Peki, ekler nasıl yapılır? İşte, Fransız kafe yemekleri sevilen lezzetlerinden ekler tarifi detayları...

EKLER MALZEMELERİ

Hamuru için:

3 adet yumurta

50 gram tereyağı

1 su bardağı su

5-6 yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı şeker

1 tutam tuz

Kreması için:

2 adet yumurta

1,5 su bardağı süt

1 çay bardağı un

Yarım su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı vanilya

Çikolata sosu için:

100 gram bitter çikolata

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çorba kaşığı su

1 çorba kaşığı süt

EKLER NASIL YAPILIR?

Bir tencereye suyu, yağı, tuz ve şekeri alıp karıştırın.

Yağ eridikten sonra ocağın altını kapatın ve unu ekleyin.

Daha sonra tekrar ocağa alarak 2 dakikaya yakın pişirin.

Sonrasında derin bir kaba yayarak ılınması için bekletin.

Yumurtaları tek tek hamura ekleyip karıştırın.

Hamuru bir kaşık yardımıyla ya da sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serili tepsiye sıkın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.

Diğer taraftan da krema malzemelerini bir tencereye koyun ve muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirin.

Fırından çıkan ve soğuyan ekler hamurların içini soğuyan krema ile doldurun.

Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı da üzerine dökün.

Afiyet olsun...

False