Kurumsal yılbaşı hediyelerinde dönüşüm her zamankinden fazla hissediliyor. Şirketler çalışanları için hediye arayışına girdi. Yılın en hareketli günlerini yaşayan promosyon ürün pazarının yıldızı artık ajanda değil. Onun yerini powerbank, kupa, USB, çikolata aldı. Şirketler daha çok teknolojik ürünlere yöneldi.
#YılbaşıHepimizin kalbini çalan bir çikolata mutlaka var... Bu özel ürünü alırken ambalajını iyi kontrol edin; kullanılan yağın kakao yağı olduğundan emin olun. Kaliteli çikolatanın yüzeyi parlak ve pürüzsüz olur. Paketi açınca iyice koklayın; kakaonun hafif kavruk, zengin aromaları burnunuza gelmeli.
#ÇikolataTadı, aroması ve damağınızda bıraktığı enfes dokusuyla çikolata, neredeyse hepimiz için yerken aşka dönüşüyor. Verdiği bu tartışmasız hazzın yanında ham haliyle çikolata aynı zamanda beyin fonksiyonlarını, kalp sağlığını iyileştiriyor ve tansiyonu da dengeleyici bir özellik taşıyor. Ancak yapay tatlandırıcılar ve yağlarla birleştiğinde etkisini kaybederken bir de hızla kilo almamıza neden oluyor. Bu nedenle çikolata alırken en az yüzde 70 kakao içerikli olmasına dikkat etmeniz gerekiyor, yani ne kadar acı olurlarsa o kadar iyi ve sağlıklı! Sizin için bu acı hissi gidermeniz ve tatlandırmanıza faydalı olacak sağlıklı karışımları derledik.
#ÇikolataYarın bayram. Hepimizin ortak mutluluk günü. 1 aylık oruç ibadetinden sonra yine konu komşu gezilecek, keyifli bayram sofralarında yenilip içilecek. Ama o sofralarda da dikkat edilmesi gereken bazı ayrıntılar var. O ayrıntıları aşağıdaki kutuda özetlemeye çalıştım. Bugünden şöyle bir göz atarsanız, bayram günlerini daha keyifli, zinde ve formda geçireceğinizi düşünüyorum. Detaylar için buyurun...
#OSMAN MÜFTÜĞLU YAŞAMBayramların olmazsa olmazlarında biri de çikolata. Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Gıda Komisyonu Başkanı Sinan Vargı, bayram öncesi yaptıkları piyasa incelemelerinde, son kullanma tarihi geçmiş veya son kullanma tarihine bir iki ay kalmış çikolataların yeniden eritilip markasız dökme çikolata olarak ucuza satıldığı duyumunu aldıklarını söylüyor.
#Çikolataİsveç’in ikinci büyük şehri Göteborg kibar ve zarif insanların yeri. Herkes birbirinin hakkına saygılı. Şehirse zaten tam bir masallar diyarı... Caddeler, sokaklar cetvelle çizilmiş gibi. Ağaçlar bile kusursuzca dizilmiş. İyi fotoğraf çekmek için yeteneğe gerek yok. Fotoğrafı seviyorsanız Göteborg bu konuda size çok cömert davranacak...
Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Evlerde bayram temizliği, baklava, börek açma ya da çikolata, şekerleme hazırlama gün ve saatleri saptanıp yapacak ekipler kuruluyor. Belki eski bayramların ayrıntısı, şaşaası, yoğunluğu ve çoğunluğu yok ama yine de heyecan artmakta. Her şeyi evde hazırlama devri çoktan kapandı tabii. Çikolatayı, şekerlemeyi çarşıdan alıyoruz hepimiz. Bugün bu konuda bazı uyarılarda bulunmak istiyoruz.
REÇEL, bal, pekmez, çikolata, salam, sosis, sucuk, fındık ezmesi, fıstık ezmesi, noodle, gazlı içecek, helva, ketçap, meyve suyu, meyve aromalı maden suyu, meyveli yoğurt, baklava, kurabiye, mayonez, nar ekşisi, hamburger ekmeği, lavaş, etsiz çiğ köfte, cips, akide şekeri vb. gibi ürünlerin yüzde 99’unda;
#Sahte GıdalarDubai’nin fıstıklı künefe çikolatası tüm dünyaya hızla yayılmaya başladı. Sosyal medya aracılığıyla bir anda popüler olan çikolata ülkemizde de rağbet gördü. Bu yeni tadı denemek için dükkanların önünde kuyruk oluşturanlar ve ufak bir tablete 50 dolar verenler var. Peki bu çikolatanın sağlığa faydaları ve zararları neler? Çok çabuk küflenecek bir ürün mü? Satın alırken ya da evde yaparken nelere dikkat etmeli?
#Sağlık