Sakatatlar sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok yerinde mutfakların en önemli malzemelerinden. Türkiye'de sakatat denince de akla en önce ciğer geliyor elbette. Hem evlerde pişen hem de birçok önemli sokak lezzetinin temeli olan ciğerle ilgili birbirinden lezzetli tarifler hazırladık sizin için. İşte ciğerle yapabileceğiniz nefis yemek tarifleri...
#Ciğer Nasıl PişirilirDalak yenir mi sorusu, kurban kesiminin ardından pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya başladı. Sakatat grubuna giren dalak, kurban içerisinden elde edilen parçalardan birisidir. Dalak genellikle kan yaptığı dolayısıyla tercih edilen sakatatlardan birisidir. İşte, dalak yenir mi sorusuna cevap arayan vatandaşlar için detaylı bilgiler
#Dalak YenirAcıktığımızda çoğumuzun aklına düşen çıtır çıtır kızarmış, altın renkli patatesler, yazın buz gibi içeceklerin de en iyi eşlikçisi. 13 Temmuz’da kutlanan Dünya Patates Kızartması Günü’nü fırsat bildik, Banko Burger’in sahibi ve şefi Bora Bozankaya’yla evde en iyisini yapmanın püf noktalarını konuştuk.
#PatatesDolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#KebabÇay balığı, genellikle çaylarda ve derelerde yaşayan 10-20 cm boyunu geçmeyen, yaşayan çeşitli balık türleridir. Genellikle avcıların sevdiği balıklar arasında yer alır. Avcılar ve balıkçılar bu balığı daha çok serpme yöntemi ile avlarlar. Özellikle de ciğer avlanma sırasında en çok tercih edilen balık yemidir. Çay Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Adana'da ünlü televizyoncu Cüneyt Özdemir'in canlı yayında konuğu olan Başkan Zeydan Karalar, Adanayı, lezzetlerini, festivallerini ve kentin güzelliklerini anlatarak, ciğer kebabının özelliklerinin ve sabah erken saatlerde yenmesinin nedeninin sorulması üzerine çeşitli tüyolar verdi. Başkan Zeydan Karalar, "Ciğerin sıcakta yenmesi pek tercih edilmez. O yüzden erken yenir. Ciğer dolaba girmeden doğranır ve pişirilir. Dolaba girerse lezzeti azalır. Ne çok pişirilir, ne kanlı bırakılır. Piştikten sonra lavaşın içinde kimyon atılarak ve sumaklı soğanla yenir" dedi.
#Adana Lezzet FestivaliBoğazaltı kebabı, Türkiye'nin lezzet başkentlerinden Gaziantep'te karşımıza çıkan bir kebap türü. Peki boğazaltı kebabı hayvanın neresinden yapılıyor? Boğazaltı kebabı nasıl bir kebap diye merak edenler için işte cevabı...
#Boğazaltı Kebabı NedirGünler göz açıp kapayana kadar geçiyor. 2019 yılının bitişine de sayılı günler kaldı. Birçoğumuz yılbaşı gecelerini ailemiz ve dostlarımızla bir araya gelip yeni bir yılın başlangıcını kutlayarak geçiriyoruz. Böyle gecelerde lezzetli yemekler de olmazsa olmazlardan. Yılbaşı yemeği denince akla genelde ilk olarak yılbaşı hindisi geliyor. Peki yılbaşı hindisi nasıl yapılır? Yılbaşı hindisi pişirmenin püf noktaları nelerdir? Eğer siz de yılbaşı sofranıza en lezzetli hindiyi koymanın yollarını arıyorsanız, bu ipuçları çok işinize yarayabilir. Şimdiden kolay gelsin…
#YılbaşıDalak sakatatlar arasında kıymeti en az bilinenlerdir. Halbuki özellikle kansızlık sorunu çekenlerin bol bol dalak yemesi gerekir. Çünkü dalak ciğer ile birlikte en güçlü demir kaynaklarından biridir. Peki dalak nasıl pişirilir, biliyor musunuz? İşte dalak pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları ve birkaç dalak pişirme fikri...
#DalakArnavut ciğeri, adını Osmanlı döneminde bol bol ciğer tüketen Arnavutlardan alıyor. O zamanlardan beri hem lezzeti ile hem de kısa sürede yapılmasıyla mutfaklarımızda yer alan tarifin seveni kadar sevmeyeni de çok. Bu enfes yemeğe karşı ön yargılarınızı buradaki püf noktaları ile yıkacak hatta yılbaşı sofranızı Arnavut ciğeri ile taçlandırmaya karar vereceksiniz. Peki Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Arnavut ciğeri yapmanın püf noktaları nelerdir? Arnavut ciğeri en iyi nasıl pişirilir? Bu sorularınızın bütün cevapları aşağıda…
#Arnavut Ciğeri Nasıl YapılırSakatatlar arasında en az bilinenlerden fakat en lezzetlilerinden biri olan uykuluk, arama motorlarında en çok aranan maddelerden biri. Siz de adı İstanbul Sütlüce ile özdeşleşmiş uykuluk nedir, uykuluk eti nasıl pişirilir öğrenmek istiyorsanız, sizi hemen aşağı alalım. Çünkü uykuluk hakkında merak ettiğiniz her şeyi ve uykuluk tarifini içeriğimizde bulabilirsiniz.
#UykulukYılbaşı gecelerinin en güzel taraflarından biri, aile üyeleri ve dostlarla bir masa başında toplanıp, bir yandan eğlenceli sohbetler ederken bir yandan da lezzetli yemekler yemektir. Özellikle hindi, günümüzde yılbaşı sofalarının baş köşesinde yer alan, yılbaşı gecesi yenmesi neredeyse adet haline gelmiş lezzetlerden. Bu nedenle hindilerin satışı başlar başlamaz birçok kişi de şimdiden "Yılbaşı hindisi nasıl yapılır? Yılbaşı hindisi pişirmenin püf noktaları nelerdir?" diye aramalara başladı. Eğer siz de onlardan biriyseniz, hindi kızartırken çok işinize yarayacak ipuçlarımıza bir göz atmalısınız.
#Yılbaşı Hindisi Nasıl PişirilirUykuluk, hazırlaması zahmetli ama yemesi lezzetli olan sakatatlardan biridir. Tadı kokoreç ile benzerlik gösteren uykuluğun özellikle mart, nisan ve mayıs gibi ilkbahar aylarında tüketilmesi önerilir. Peki, uykuluk hayvanın neresi? İşte, uykuluk hakkında merak edilenler
#Uykuluk NedirKış aylarının uzun, gri günlerinin ağırlığı üzerinize çökmeden sevdiklerinizle birlikte kendinize son bir kez daha zaman ayırmaya hazır mısınız? Standart tatil rotalarının dışında seçebileceğiniz pek çok alternatif var. Ekonomik kriz sonrasında Amerikalı tatilcilerin iptalleriyle ucuzlayan kruvaziyer turlarıyla okyanuslarda gezebilir, Slovenya Alpleri’nin hesaplı kayak tesislerinde karlarla kucaklaşabilirsiniz.
Her hükümdar, özel muhafızlarını kendi hemşehrilerinden seçmiş ve bu, tarih boyunca böyle olmuştu. Saddam Hüseyin'in özel askerlerini memleketi olan Tikrit'ten seçmesi gibi, İkinci Abdülhamid de ceddi Osman Gazi'nin memleketi olan Söğüt'ten getirilmiş özel bir muhafız birliği kurmuştu. Abdülhamid, hayatını Karakeçili Aşireti'ne mensup olan bu askerlere emanet etmişti ve askerlerden ‘‘Benim öz hemşehrilerim’’ diye bahsederdi.