Türk Tarih Kurumu eski başkanı ve üç dönem MHP milletvekilliği yapan Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Almanya’nın Duisburg kenti Atatürkçü Düşünce Derneği ile Brühl Türk Kültür Ocakları’nda ‘1915’te Anadolu’da Ne Oldu’ ve ‘Türki Cumhuriyetler’de Son Gelişmeler’ konulu bir konferans verdi. Yeni kuracağı partiyle ilgili ipuçları da veren Prof. Dr. Halaçoğlu, üyelerinin geçmişinde problem olmayan kişilerden oluşacağını söyledi:
#AlmanyaSüt ve süt ürünlerinin tadının saklandığı ambalaja göre değiştiğini düşünen pek çok insan var. Bazıları bu konuda çok hassas bazıları ise böyle bir değişikliğin farkında bile değil. ABD'deki bilim insanları bu konuyu masaya yatırdı ve farklı malzemelerde saklanan sütlerin tatlarını analiz etti. Biz de buradan hareketle uzmanlara sorduk: "Ambalaj ürünün tadını ne kadar etkiliyor?"
#SağlıkUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 6 Kasım’da İstanbul Boğazı’nın gemi trafiğine kapatılarak aralarında trollerin de olduğu endüstriyel balık avlama gemilerine açılacağını açıklaması tartışma yaratmıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı Hürriyet’e açıkladı: “Gırgır ve küçük balıkçı tekneleri avlanacak, troller için yasak sürüyor.”
#BalıkDünya uzun süredir Covid-19 pandemisi ile boğuşurken, pek çok insan uzun karantinalar ve fiziksel mesafe ile yaşamaya alıştı. El dezenfektanları ve maskeler ise bu süre zarfında olmazsa olmazlarımız arasında yer aldı. Peki bu yaşam tarzı değişiklikleri sağlığımızı nasıl etkileyecek?
#KoronavirüsGünün her saati trafiğin deyim yerindeyse 'çılgınca' bir hal aldığı İstanbul'da, trafik yoğunluğuna bağlı olarak hava kirliliği seviyesi de ciddi oranda artmış durumda. Öyle ki şehirde özellikle bazı ilçeler alarm vermeye başladı. Standartların çok üzerinde seyreden hava kirliliği rakamları insan hayatını riske atıyor, erken ölüm riskini sandığınızdan çok daha fazla arttırıyor...
#Hava Kirliliği1850 yılında Rudolf Clausius ve William Thomson (Kelvin) termodinamiğin birinci yasasını ve termodinamiğin ikinci yasasını ortaya koydular. Peki, bu iki yasa tam olarak neyi ifade ediyordu? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Termodinamiğin Temel 2 KanunuKirchhoff kanunları denilen yasalar fizik alanında yer alan elektrik akımlarıyla ilgili kanunları içermektedir. Bu akımlar pek çok kişiye fizik eğitimleriyle verilmektedir. Özellikle de elektrik mühendisleri yasaları iyi bilmekte ve uygulamaktadır. Kanunlar elektrik akımlarını anlamaya yaramaktadır. Kirchhoff kanunları nelerdir, Kirchhof'un akımlar ve gerilimler kanununa konu anlatımı detayları ile derledik.
#Kirchhoff KanunlarıModernleşen dünyada özellikle şehirlerde yaşayan insanların doğaya yabancılaşıyor. Ekofobi, doğal yaşamda kötüye gidiş, ekolojik felaket korkusu ve ekolojik sorunlara dair duyarsızlaşma anlamında kullanılıyor. Her zaman olabilecek petrol sızıntıları, asit yağmurlarının oluşması, yağmur ormanlarının kesilmesi, seller, buzulların erimesi, aşırı doğa olayları ve orman yangınlarına dair duyarsızlaşma ve hatta doğada olmaktan korkma ve çekinme ekofobiyi anlatan örnekler.
#Doğayla EmpatiBodrum'da bulunan 2400 yıl önce Karya Satrabı Mausolos tarafından inşa edilen Halikarnassos Surları'nın kurtarma kazısı, temizlik ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. Kasım ayında başlayan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Halikarnasos surları, duvarları, kuleleri, Mylasa, Pedesa ve Myndos kapıları ile sadece bir sur değil, önemli bir anıt eser olarak kabul edilmektedir. Bu önemli anıt eserin kurtarma kazısının yapılması, üzerindeki bitki, çöp ve molozlardan arındırılıp korunur ve görünür hale getirilmesi için bir proje geliştirdik" dedi.
#Halikarnassos SurlarıBodrum'da bulunan 2400 yıl önce Karya Satrabı Mausolos tarafından inşa edilen Halikarnassos Surları'nın kurtarma kazısı, temizlik ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. Kasım ayında başlayan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Halikarnasos surları, duvarları, kuleleri, Mylasa, Pedesa ve Myndos kapıları ile sadece bir sur değil, önemli bir anıt eser olarak kabul edilmektedir. Bu önemli anıt eserin kurtarma kazısının yapılması, üzerindeki bitki, çöp ve molozlardan arındırılıp korunur ve görünür hale getirilmesi için bir proje geliştirdik" dedi.
#MuğlaToksoplazma enfeksiyonu, Toxoplasma Gondii adı verilen parazitin vücuda girmesiyle oluşan bir hastalıktır.Toksoplazma paraziti gündemdeki haberler ardından yeniden gündeme geldi. Kedi dışkısı ile çevreye yayılan toksoplazma paraziti, körlük, beyin tutulumuna bağlı havale, ateş, kusma gibi sonuçlar ortaya çıkarabilir. Peki, toksoplazma paraziti tam olarak nedir?
#ToksoplasmaAlerji hayati risk taşır mı? Alerjinin belirtileri nelerdir? Alerji nasıl teşhis edilir? Alerjiye karşı evde nasıl önlemler alınabilir? Alerjisi olan bebeklere nasıl bakılmalı? Çocuklarda alerji nasıl anlaşılır? Bebek alerjiye karşı nasıl korunur? Konuyla ilgili merak edilen tüm soruların cevaplarını uzmanlardan öğrendik.
#Alerjinin BelirtileriHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 9’uncu oturumu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (TOBB ETÜ) gerçekleşti. Rektör Adem Şahin, üniversitenin çevresine yaptığı katkıyla ilgili “Bölgeye de değer katan marka haline geldik” dedi.
#AnkademiTÜSİAD 2015 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısını bugün düzenledi. Toplantıda konuşan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, siyaset ve ekonominin içiçe olduğuna işaret ederek "Kazanımlarımız tehdit altında"dedi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes ise "Bugün burada sayın Boydak’ın eksikliğini gerçekten hissediyoruz" diyerek dün gözaltına alınan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'la ilgili önemli mesaj verdi.
#Tuncay Özilhan