Gelinim Mutfakta 18 Nisan 2024 puan durumu ile günün birincisi belli oldu. Gelinim Mutfakta'da bugün çarşaf böreği yapıldı. Gelinim Mutfakta çeyrek altını kim aldı izleyiciler tarafından merak ediliyor. Tadım, puan ve yorumlamanın ardından Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu sorusu yanıt buldu. Dünün altınını kuranın ardından Aleyna almıştı. Peki, Gelinim Mutfakta çeyrek altını kim aldı? Gelinim Mutfakta puan durumu 18 Nisan 2024
#Gelinim MutfaktaAKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan YemekleriÇarşaf böreği hem kolayca hazırlanmasıyla hem de görüntüsüyle diğer böreklerden farklılaşıyor. Hamuru diğer böreklere göre daha kolay açıldığı için özel günlerde birçok insanın ilk tercihi çarşaf böreği yapmak oluyor. Üstelik çarşaf böreğinin iç harcını da dilediğiniz malzemelerle değiştirebilirsiniz. Peki çarşaf böreği nasıl yapılır? Çarşaf böreğinin püf noktaları nelerdir? Çarşaf böreği için hamur açarken nelere dikkat edilmelidir? Bu soruların cevapları ve çarşaf böreği yaparken dikkat etmeniz gereken bütün püf noktaları, çarşaf böreği tarifimizle birlikte hemen aşağıda…
#Çarşaf Böreği Nasıl YapılırBiri Isparta, diğeri Konya sınırlarında iki göl ve etrafında gelişen doğal, kültürel, tarihi birikim... Üzerlerinde belgesellere konu olan Mada, karaya incecik yolla bağlı Can ve Yeşil adalar ya da tamamen ıssız kayalıklar var. Dört mevsim turizme uygunlar: Kışın donan suların üzerinde yürüyüş ve keşif. İlkbaharda giderseniz yüzbinlerce leylekle müthiş fotoğraflar. Beyşehir ve Eğirdir göllerinin etrafındaki gastronomik çeşitlilik de kâşifleri bekliyor.
#Ferdi AKARSUÇarşaf böreği, nefis lezzeti ve kolay yapımıyla çay saatlerinin vazgeçilmezi. Hamuru diğer börek türlerine göre biraz daha pratik olduğu için özel günlerde sık sık tercih edilebiliyor. Peki çarşaf böreği nasıl yapılır? İşte çarşaf böreği malzemeleri ve tarifi...
#Çarşaf BöreğiZuhal Topal'la Sofrada yarışması haftanın finali ile sevenlerinin karşısına çıktı. Gelinlerin yemek yaptığı kayınvalidelerin ise puan verdiği Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasının 3 Nisan Cuma günü yayınlanan bölümünde Ceyda Hanım yarıştı. En güzel menüyü hazırlamaya çalışan Ceyda Hanım'ın yemeklerinin tadına bakan 5 kayınvalide haftanın finalinde puan vererek, Zuhal Topal'la Sofrada birincisini belirledi. Peki, Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu? İşte 30 Mart 3 Nisan haftası Zuhal Topal'la Sofrada kazananı ve haftanın puan durumu.
#Zuhal Topalla Sofrada BirincisiBoşnak böreği, Boşnak mutfağının en sevilen ve bilinen lezzetlerinden biri. Bu böreğin harcında geleneksel olarak ıspanak veya pırasa kullanılır. Peki, Boşnak böreği nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte, adım adım Boşnak böreği tarifi
#Boşnak BöreğiCoğrafi işaretli, küçük ama leziz kestanelerinin yanı sıra pide ve börekleri de ünlü Aydın’ın. Hemen her ilçesinde ya hamuru ya harcındaki farklılıktan ötürü özel bir pide var. Paşalara layık böreği, kaymaklı pideleriyle tam bir lezzet üssü Aydın’ı gezelim...
#GastronomiGazimağusa, Kuzey Kıbrıs’ın önemli liman şehirlerinden biri. Zengin tarihiyle dikkat çeken şehri farklı dönemlerden birçok eser süslüyor, ziyaretçiler dar sokaklarda adeta geçmiş çağlara uzanıyor. Gazimağusa’nın sürprizlerinden biri de birbirinden lezzetli yerel yemekler, tatlılar ve elbette hamur işleri.
Marmaris’i bu kez hem koy koy, hem de köy köy dolaştım. Gördüm ki ilçenin köyleri de koyları kadar güzel. Aslında temmuz ve ağustosta güneye inmemeye çalışırım. Buğulu sıcağı insanı canından bezdirir. Hep gölgelere, klimalı odalara sığınmak zorunda kalırsınız. Güneş battıktan sonra bile sıcak çekip gitmez. Sahildeki bir şezlonga uzanıp, gökyüzündeki yıldızlara bakarak hayal kurmanıza izin vermez. Yani, bu iki ayın sıcağı, Marmaris’te oldukça insafsızdır. Ama yine de gittim...
FRANSA’nın soyqırımı inkâr edenleri cezalandırma yasası Azerbaycan’da böyük tepgi gördü. Dış İşler Bakanlığı, Cümhurbaşkanlığı, mühalifeti, sivil toplum örgütleri, mediası ile tepgisini gösterdi. Hoş, Türkiye’de birilerini yene de memnun edemedik. Amma zaten derdimiz bu deyildi ki...
Bayram telaşı bitti, çoğunluk tatilini tamamlayıp evine döndü. Yollardaki ve sahillerdeki kalabalıklar azaldı, gürültü yerini tatlı bir sessizliğe bıraktı. İşte tatile çıkmak için yaz başından beri beklediğim an gelip çattı. Geçen yıl eylül başında güneydeki ıslak koyları dolaşmıştım. Bol bol kitap okumuş, eylülün insaflı yazının tadını çıkartmıştım. Bu gezide gördüklerimi, yediklerimi ve okuduklarımı sizinle paylaşacağım.
Kıbrıs’ta baharı içinize çekmenin tam zamanı. Adanın kasım yağmurlarıyla yeşeren doğası, mart ayında coşar, mayıs ortalarına kadar süren bu şölende şehirler bile başdöndürücü çiçek kokularına bürünür. Mevsimin fiyat avantajlarından yararlanıp, hafta sonu tatili için KKTC’nin yolunu tutabilirsiniz. Mayonuzu da çantanıza koymayı unutmayın, deniz suyu sıcaklığı şimdiden 20 derece.
Edebiyat çevrelerini 16 yıldır meşgul eden sır nihayet açıklanıyor. 1991’de Haldun Taner Öykü Ödülü’nü alan Nurten Ay’ın gerçek yazar olmadığı ortaya çıktı. Gizli Kalmış Bir İstanbul Masalı adlı öykü, o zaman da şüphe uyandırmıştı çünkü kimse daha önce Nurten Ay’ın adını duymamıştı. O günden sonra da duymadılar.