Ülkemizdeki İtalyan lokantaları sıradan ve endüstriyel malzemeler kullanıyor. Yaptıkları hamurişlerine ‘çakma İtalyan’ bile denemez. Moda’daki Aida Vino e Cucina ise ciddi bir istisna. Şef Valentoni Salvi’nin spagetti carbonara’sı 10 üzerinden 10, bravo!
#Vedat MilorDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#TasteatlasYaptığım en keyifli, en uzun ve bitmesini istemediğim sohbetlerden oldu. Televizyoncu, müzisyen, denizci, gurme ve hayatında en önem verdiği ‘merak’ı ile yaşam gustosu olan bir Ayhan Sicimoğlu. Hayat deneyimi ve algısı ile kendisine değil bir sayfa, kitaplar çıksa yetmez. Dolu dolu geçen röportajımızı Çeşme’nin güzel havasında gerçekleştirdik. Kışın kapımıza dayandığı bu soğuk günlerde görsellerle, sohbetimizle umarım içinizi ısıtırız. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bu hafta yaşamı, entelektüelliği, içi dolu tarzı ile çok renkli bir isim olan Ayhan Sicimoğlu’nu ağırladık. Sizlere ilham olması dileğiyle...
#1Yaptığım en keyifli, en uzun ve bitmesini istemediğim sohbetlerden oldu. Televizyoncu, müzisyen, denizci, gurme ve hayatında en önem verdiği ‘merak’ı ile yaşam gustosu olan bir Ayhan Sicimoğlu. Hayat deneyimi ve algısı ile kendisine değil bir sayfa, kitaplar çıksa yetmez. Dolu dolu geçen röportajımızı Çeşme’nin güzel havasında gerçekleştirdik. Kışın kapımıza dayandığı bu soğuk günlerde görsellerle, sohbetimizle umarım içinizi ısıtırız. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bu hafta yaşamı, entelektüelliği, içi dolu tarzı ile çok renkli bir isim olan Ayhan Sicimoğlu’nu ağırladık. Sizlere ilham olması dileğiyle...
#1Merakla beklediğim ‘Bihter’ filmi geliyor. Tüm filmlerini beğenerek izlediğim yönetmenlerin elinden çıkıyor: Caner Alper ve Mehmet Binay. ‘Zenne’, ‘Çekmeceler’, ‘Bergen’ gibi cesaret isteyen konuları ele alıp izleyiciyi içine alacak ustalık ve teknikte çekilmiş filmlerin referansı ile ‘Bihter’i merakla bekliyor olmamız çok doğal. Ulusal ve uluslararası ödüllerle, 26 yıllık sevgi dolu birliktelikleri ve sanatla ortaya koyduklarıyla kendilerini ‘savaş partnerleri’ olarak adlandırdıkları hayat yolculuklarında hep ilerlemeyi, kalıcı eserler bırakmayı hedeflemişler ve başarmışlar da...‘Bihter’ filmi yılın son çeyreğinde Amazon Prime Video platformunda yayınlanacak; üstelik filmin ilk röportajını bizimle yapmaları ve ilk sizlerin bunu okuyor olmanız ayrı bir güzellik.
#1İtalya’nın kuzeyinde, Recco isimli minik bir kasabaya ait, koruma altına alınmış özel bir hamurişini İstanbul’da yeme fırsatı kimin hoşuna gitmez ki! Hem de ustasının elinden... The Stay Boulevard Nişantaşı’nın terasında açılan Marcello, ülkenin kuzeyden güneye tüm yerel lezzetlerine uzanan menüsüyle özlediğimiz gibi bir İtalyan lokantası.
#İtalyaBe Premium Bodrum Otel, bu yaz mutfağında Michelin yıldızlı şefleri konuk ediyor. İlk misafir, Madrid’deki 2 Michelin’li Paco Roncero Restaurante’nin sahibi ve şefi Paco Roncero’ydu. İspanyol şef “Trendlerden daha önemli olan şey, bulunduğunuz coğrafya ve onun size sundukları” diyor.
#Be Premium Bodrum OtelDomatesli, kıymalı veya yumurtalı... Adı makarnayla özdeşleşmiş bir milletin kaç çeşit makarna sosu hazırladığını merak ettiniz mi hiç? Bu soruya cevap vermek hiç kolay değil ama ben en klasiklerden üçünü anlatacağım. Nefis sosuyla, gerçek bir İtalyan makarnası için makarnayı çok pişirmemeniz gerektiğini de unutmayın.
#MakarnaZarif bir tabağın ortasına yerleştirilmiş tek bir kırmızı karides... İşte bu kadar basit; bir o kadar iddialı ve lezzetli… Yaptığı iyi işleri fazla haykırmadan, mütevazı bir şekilde aksiyona döken yerlere bayılıyorum. Bodrum Türkbükü’ndeki No:81 Hotel’in, şef Gürkan Ürün yönetimindeki restoranı Daze de işte bunlardan biri...
#Şef Gürkan Ürünİtalya ve Rusya arasında yaşanan ajan krizi dün gündeme bomba gibi düşmüştü. İtalya'da para karşılığı gizli bilgileri Rusya'ya sızdırdığı için gözaltına alınan İtalyan subayın eşi Claudio Carbonara, olayla ilgili şaşırtan bir açıklama yaparak kocasını savundu.
#İtalyaBirçok yemek kitabında imzası olan, Kelebek yazarlarından Elvan Uysal Bottoni’nin yeni çalışması çıktı: ‘Emma Teyze’nin Kitabı-Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı’. Roma’da yaşayan yazarla İtalyan mutfağının özünü, bu mutfağın koronavirüsten nasıl etkilendiğini konuştuk.
#GazetehaberleriHayaller şehri Roma hangi unvanı bahşetsek yakıştırıyor kendisine; Dünya’nın başkenti, ebedi şehir, açık hava müzesi… Roma her dönemeçte yeni sürprizlerle sizi şaşırtan Arnavut kaldırımı sokakları, yeşil panjurlu güneş rengi evleriyle içinize işliyor. Peki yemek kültürü? Size bu yazı da Roma lezzet rehberinden bahsedeceğim. İşte detaylar…
#Roma GezisiRoma, son dönemde ülkemizdeki seyahat severlerin popüler destinasyonlarından biri. Peki Roma’ya gidip yemeklerinin hakkını verdiğinizi düşünüyor musunuz? Aşağıdaki listedekileri tattıysanız her şey yolunda. Tatmadıysanız bir sonraki sefere mutlaka deneyin.
#RomaYeryüzünün merkezi olan bu müze şehirde ne senelerim ve mevsimlerim geçti. En güzel Roma mevsiminin sonbahar olduğuna seneler evvel karar verdim. Fellini’yle kahve içtiğim kafeden turistlerin bilmediği lokantalara... Beraber yürüyelim bu ılık sonbahar gününde Roma’da...
#Ayhan Sicimoğlu Roma'da