Böreğin anne eli değmiş olanının güzel olduğu söylenir ama işini bilen bir ustanın elinden çıkmış börek için bavulları hazırlayıp yola çıkmaya da değer. Ülkemizde yöreye, kullanılan malzemeye ve pişirme yöntemine göre değişen pek çok börek çeşidi bulunuyor. Yanında bir bardak çay da olunca tadına doyum olmuyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Ülkemizde böreklerin peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 7 şehirden birbirinden lezzetli 7 öneri...
#RotaHer ülkenin, her bölgenin, her ilin kendisine has bir kültürü bulunmaktadır. Özellikle de Türkiye'de her ilin, her bölgesinin kendisine has ayrı, farklı sembolleri bulunan kültürleri bulunur. Bu kültür yemekleri içinde geçerlidir. Düzce ili de Türkiye içerisinde bulunan ve kendine has bir kültürü bulunan illerden birisidir. Düzce ilinin kendine has bir kültürünün olması yemek kültürüne de yansımaktadır. İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.
#Düzce YemekleriRoma’yı birçok kez farklı nedenlerle ziyaret etmiştim. Pantheon, Trevi Çeşmesi, Collesium, İspanyol Merdivenleri, Campo de Fiori, Trajan’s Market, Palazzo Valentini gibi tarihi ve turistik yerleri de Lazio bölgesindeki faşist dönem mirası modern yapıları da, San Lorenzo’daki eski makarna fabrikasındaki sanatçı atölyelerini de dolaşmıştım.
#Müge AkgünÜlkemizin her bölgesinin mutfağında birbirinden nefis yemekler bulunuyor. Bu baş döndüren lezzetlerin hepsi yola çıkmak için ayrı birer neden… Biz de uzmanlarımıza ‘Hafta sonunda hem keşfedip hem de harika lezzetlerle tanışabileceğimiz adresler nereler?' diye sorduk. 10 şehirden birbirinden güzel önerilerde bulundular.
#RotaSon yılların gözdesi olmasında güzelliği kadar, lezzetli yemeklerinin de payı var. Kimi yıllara meydan okuyan tarifler, kimiyse yeni dokunuşlarla ortaya çıkmış lezzetler. Bu hafta Bozcaada’nın birbirinden güzel insanları ve onların ellerinde hayat bulan lezzetleri arasında gastronomik bir gezintiye çıkalım.
#YazarDoğu’nun mutfağıyla, misafirperverliğiyle ve tarihiyle ünlü şehirlerinden biri olan Gaziantep’in ‘Gazi’ unvanı alışının 100’üncü yılı yarın kutlanacak. Yüzlerce yıllık hanları, kahveleri, camileri ve özgün evleriyle ziyaretçilerini karşılayan şehirde kebap ve tatlı dışında pek çok yöresel lezzet daha bulacaksınız.
#GaziantepBİR haftada vaka oranı iki katına çıkan, yoğun bakım yatak kapasitesinin ise yüzde 71'i dolan turizm kenti Antalya, kısıtlamaya uydu. Sokaklar ve parklar köpeklere kalırken hafta sonları kalabalık görüntüsüyle dikkati çeken Konyaaltı Sahili tamamen boş kaldı.
#AntalyaSon getirilen pandemi kısıtlamaları vatandaşın kafasını karıştırdı. Yasakların kimleri ve neleri kapsadığı konusunda soru işaretleri oluşunca İçişleri Bakanlığı yeni tedbirlerle ilgili detayları internet sitesinden paylaştı. İşte madde madde yeni COVID-19 kısıtlamaları:
#GazetehaberleriBursalı sosyal medya kullanıcılarının hemen hemen hepsi “Gezen Timsah” Instagram sayfasından haberdardır. Aslında 2018’in ilk aylarında kurulan ve henüz yeni diyebileceğimiz bu sayfa, sahiplerinin de beklemediği bir hızla geniş bir takipçi kitlesine ulaştı.
#BursaHer güzel şeyin bir sonu olduğu gibi yazın da son demlerini yaşadığımız şu günlerde Antalya’nın Kaş ilçesindeki mekanlardan bahsederek sezonu kapatıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş rotamızı kışlık mekanlara çevireceğiz. Kaş’ta yıllar geçse de her daim adından söz ettiren adreslerle birlikte, birkaç farklı mekanın listesini sizler için bir nevi rehber olması adına paylaşıyorum.
#Derya KorkmazDalyan, bence Türkiye’nin en özel yerlerinden biri… Arkada berrak sularıyla Köyceğiz Gölü, önünde kanalları, kanal sonucu açıldığı; Bülent Ortaçgil’in de “ayrı düşmüşüz, yan yana” diyerek betimlediği “kafa karışıklığı” bazlı doğal güzellik “Dalyan Deltası”… Tüm bunların ucunda “caretta caretta” yurdu, denizin üzerine bir çizgi halinde tuz dökülmüş gibi duran kumsalıyla “İztuzu Plajı”…
#Dalyan“Kıbrıs sadece lüks otel, kumarhane, Sibel Can, Ebru Gündeş ve eller havaya muhabbetinden ibaret değil. Yıllardır gidip de Karpaz’ı görmeyen o kadar çok insan var ki! Nelerden mahrum kaldıklarını bir bilseler...” Kıbrıslı gazeteci ve fotoğrafçı Kutup Dalgakıran bize memleketini, Kıbrıs’ta Kıbrıslı gibi yaşamanın ipuçlarını anlattı. Gelin adanın kuzeyindeki eşsiz koyları ve lezzetleri onun rehberliğinde keşfe çıkalım.
#KıbrısŞile’de 6 dönüm denize nazır bir arazimiz vardı zamanında, geniş aileye ait… Sit alanı sebebiyle inşaat yapılamadığından doğayla iç içe, çadır ve barakalarda geçerdi yaz. Dalından elma da kopardım, domates de, karpuz nasıl yetişiyor onu da gördüm, dut da silkeledim… Bu arazi sayesinde böcekten iğrenmez yılandan korkmaz çocuklar olarak büyüdük…
#LevrekAdriyatik’in bence en güzel şehri olan Dubrovnik’e yolum üçüncü kez Good Food Yemek Festivali vesilesi ile düştü. Her yıl ekim ayının üçüncü haftası düzenlenen festivali dünyanın farklı ülkelerinden gelen basın mensuplarıyla birlikte izledik. İstanbul’dan Türk Hava Yolları direkt uçuşu ile iki saatte Dubrovnik’e vardık ve üç gün boyunca şehri hem gezdik hem de lezzetlerini tattık.
#DubrovnikIldır pek çok film ve dizi filme ev sahipliği yapmış küçük bir Ege kasabası. Ildır’ın sakin huzurlu ortamı, muhteşem gün batımları, Gerence Körfezi gerçekten görülmeye değer. Daha önce Ildır’a hiç gelmemiştim ve bu kadar dingin, bu kadar güzel olabileceğini hayal edememiştim. Oraya gitmeden de bu kadar kalbi güzel insanla tanışacağımı bilmiyordum. İlk giderken bir kişiydim ama sonra giderek çoğaldık.
#IldırıIldır pek çok film ve dizi filme ev sahipliği yapmış küçük bir Ege kasabası. Ildır’ın sakin huzurlu ortamı, muhteşem gün batımları, Gerence Körfezi gerçekten görülmeye değer. Daha önce Ildır’a hiç gelmemiştim ve bu kadar dingin, bu kadar güzel olabileceğini hayal edememiştim. Oraya gitmeden de bu kadar kalbi güzel insanla tanışacağımı bilmiyordum. İlk giderken bir kişiydim ama sonra giderek çoğaldık.
#Seyahat