Ayva denince pek çoğumuzun aklına önce kaymak süslü tatlısı, sonra da reçeli ve marmeladı gelir. Hemen her tada uyumlu bu meyveyle ben tencere yemeği de yapıyor, zeytinyağlı kereviz pişirirken patates yerine ayva kullanıyorum. Havuç ve pancarla birlikte rendeleyip mayonez ve yoğurtla karıştırdığımda da nefis bir salata oluyor. Turşusunu da denemelisiniz...
#Ayva TatlısıGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey HenOruçluyken düşen kan şekerinizi iftardan sonra yiyeceğiniz tatlılarla dengeleyebilirsiniz. Ramazan ayında yapılabilecek birbirinden farklı tatlı tarifleri ile seçenekler çoğalıyor! İşte, sizler için hazırladığımız ramazanda afiyetle yiyebileceğiniz 14 tatlı tarifi...
#Ramazan Ayı