GeriBeslenme Önerileri Mansaf
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mansaf

Mansaf

"Dünya mutfaklarının en değişik tariflerinden biri olan munsafı sizde deneyin!"

Malzemeler:

Pilav için

1 su bardağı pirinç

1 tatlı kaşığı safran

1 tatlı kaşığı tereyağı

1.5 su bardağı su

Tuz

Et için

150 gr kuzu eti

1 çay bardağı yoğurt

Yarım çay bardağı badem

2 yaprak lavaş ekmeği

Hazırlanışı:

Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Su, tuz ve safranı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmeye bırakın.

Kuzu etini kuş başı doğrayın. Bir tencerede bol suyla haşlayın. Suyunu süzüp yoğurtla karıştırın.

Bademi yağsız tavaya alıp kavurun. Lavaş ekmeğini bir tabağa alın. Üzerine pilavı, etrafına etleri yerleştirin. Kavrulmuş badem serpiştirerek sıcak servis yapın.

Kaynak: lezzet

 

Bohça dolması tarifi için tıklayın!

False