GeriBeslenme Önerileri Bohça dolması
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bohça dolması

Bohça dolması

"Hem lezzetli hemde pratik olan bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz!"

 Malzemeler

• 1 orta boy lahana

• 250 gr kıyma

• 1 soğan

• Yarım su bardağı pirinç

• 1 yemek kaşığı domates salçası

• 1 yemek kaşığı biber salçası

• 3 diş sarımsak

• Tuz, karabiber

• Kuru nane

• 60 gr tereyağı

• 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Lahananın yapraklarını ayıklayıp yıkadık­tan sonra kaynar suda 10 dakika haşlayın. Süzerek soğumaya bırakın. Dolmaları pişi­receğiniz tencerenin tabanına birkaç yap­rak lahana yerleştirin. Soğanı küçük doğra­yıp kıymaya ekleyin. Salça, rendelenmiş sarımsak, yıkanmış pirinç, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Lahana yapraklarını yuvarlak bir kâseye kenarları sarkacak şekilde yayın. Dolma harcını içine doldurup kenarlarını üzerine doğru kapatın ve ters çevirerek tencereye yerleştirin. Tereyağını küçük parçalara bölüp dolmala­rın aralarına yerleştirin. Tuz, karabiber ser­piştirin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip küçük bir tabak kapatın. Önce orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. (4 Kişilik)


Sıcacık ekmek dolması için tıklayınız!

False