Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
• 1 orta boy lahana
• 250 gr kıyma
• 1 soğan
• Yarım su bardağı pirinç
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 3 diş sarımsak
• Tuz, karabiber
• Kuru nane
• 60 gr tereyağı
• 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Lahananın yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra kaynar suda 10 dakika haşlayın. Süzerek soğumaya bırakın. Dolmaları pişireceğiniz tencerenin tabanına birkaç yaprak lahana yerleştirin. Soğanı küçük doğrayıp kıymaya ekleyin. Salça, rendelenmiş sarımsak, yıkanmış pirinç, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Lahana yapraklarını yuvarlak bir kâseye kenarları sarkacak şekilde yayın. Dolma harcını içine doldurup kenarlarını üzerine doğru kapatın ve ters çevirerek tencereye yerleştirin. Tereyağını küçük parçalara bölüp dolmaların aralarına yerleştirin. Tuz, karabiber serpiştirin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip küçük bir tabak kapatın. Önce orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. (4 Kişilik)
Sıcacık ekmek dolması için tıklayınız!