Beze

Güncelleme Tarihi:

Beze
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2012 16:38

Süslemelerde de kullanabileceğiniz tatlı bi tarif!

Haberin Devamı

Malzemeler

3 yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
Yarım paket vanilya
1 tatlı kaşığı sirke

Yapılışı

Yumurta akları ile şeker bakır bir tencerede iyice koyulaşıncaya kadar çarpılır. Sirke konur, biraz daha çarpılır. Vanilya katılır. (İstenirse dövülmüş damla sakızı da konabilir.) Parşömen kağıdı yayılmış tepsiye kaşık kaşık konur veya krema torbası ile sıkılır. Hafif hararetli fırında kurutarak uzun süre pişirilir.

Not: Bezeyi; Krema torbası ile, tepsiye yuvarlak ve çabuk şekilde sıkınız ve yine kurutarak pişiriniz. Sonra bir çubuk ile yuvarlağı marmelatla mantar şeklinde yapıştırınız ve öyle ikram ediniz.

Bohça dolması tarifi için tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!