BigChefs haberleri sayfasında BigChefs hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 89 BigChefs haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sene 1910’lar… Diyarbakır’ın kadim Ulu Camii’ndeyiz. Avluda, elinde gümüş bir kaşıkla tek başına bir kız çocuğu duruyor; bir yandan etrafta ailesini arıyor bir yandan gözyaşı döküyor. Kentin ileri gelenlerinden Cizrelizadeler ona kol kanat geriyor. Ama hikâyesini hiçbir zaman öğrenemiyorlar. Bu kız çocuğunun torunu bugün 8 ülkede 100’den fazla şubesi olan kafe zinciri BigChefs ile Türkiye’nin en başarılı girişimcilerinden Gamze Cizreli. Hikâyenin başladığı yerde buluştuğumuz Cizreli, “Misafir ağırlamayı ‘culinary academy’de değil, Diyarbakır’ın ‘başım gözüm üstüne’ kültüründen öğrendim” diyor.
#BigchefsBigChefs hisseleri için 3 Mayıs’ta 22.50 TL’den başlayan talep toplama bugün ve yarın devam edecek. Halka arz sonrası BigChefs sermayesinin yüzde 31.78’i Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmeye başlayacak. Big Chefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli ve BigChefs CEO’SU Altan Kosova süreçle ilgili bilgiler verdi, yeni dönemi anlattı.
#BigchefsBigChefs hisseleri için 3 Mayıs’ta 22,50 TL’den başlayan talep toplama bugün ve yarın devam edecek. Halka arz sonrası BigChefs sermayesinin yüzde 31,78’i Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmeye başlayacak. BigChefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli ve BigChefs CEO'SU Altan Kosova süreçle ilgili bilgiler verdi, yeni dönemi anlattı.
#Sponsorlu İçerikBağımsız araştırma şirketi Deloitte tarafından hazırlanan ve yeme içme sektörünün en büyük bölümünü oluşturan full servis restoranların incelendiği Türkiye Yemek Hizmeti Pazarı Raporu’nun sonuçları açıklandı. Raporda, Türkiye yemek hizmeti pazarının büyüklüğü ve gelecek beklentileri ile birlikte referans ülke harcamaları, müşteri segmentleri ve hizmet türleri faktörleri incelenerek değerlendirmeye alındı.
#Türkiye Yemek Hizmeti Pazar RaporuGEÇEN ay “Toprağın Kadınlarından Sofralara” projesini başlatarak yerel üretim yapan kadın çiftçilere destek olan BigChefs’in kurucusu Gamze Cizreli, Kaz Dağları’nda kadın girişimcilerle de işbirliği yaparak 60 keçi aldı. Cizreli bu gibi örnekleri destekleyerek projelerini büyütmeyi hedeflediklerini anlattı. Hem Türkiye hem de yurtdışında büyümeye devam eden restoran zincirinin tedarik listesinde daha çok kadın üreticiye yer vermek için kolları sıvayan Cizreli, Anadolu’da birebir kadın üreticilerle görüşerek üreticilerle birlikte çalışmaya başladı.
#Gamze Cizreli2023 yılı gastronomi için Michelin yıldızından sürdürülebilirlik sohbetlerine, açılan yeni mekânlardan sosyal medyada trend olan yemeklere dolu dolu bir gündemle geçti. Lezzetli Hayat ekibi olarak bu yıl hangi konularda yazıp çizdik, neler duyduk, dinledik hepsini bir araya getirerek seneyi özetleyen bir derleme hazırladık.
#GİZEM DİNÇBAŞCumhuriyetimizin 100’üncü yılında, kurucusu olduğu BigChefs’in 100’üncü şubesini açarak ve otobiyografisini yazdığı ‘Ateşle Oynayanlar’ kitabını çıkararak attığı her adımda ve aldığı her kararda adanmışlığı, başkalarına faydayı ve ‘ilk’leri gözeten iş insanı Gamze Cizreli ile dolu dolu bir sohbet gerçekleştirdim. Kendisini tanımaktan çok mutlu oldum. Konuşurken o coşkuya şahit olmak bile insana bambaşka bir ivme katıyor. Kendinden çoğalanların muazzam ışığı var kendisinde... Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yılmayan, düşüşlerde bile büyüyerek çıkan Gamze Cizreli’nin ders niteliğinde geçen röportajımızdan keyif almanız dileğiyle...
#YüzdeyüzCumhuriyetimizin 100’üncü yılında, kurucusu olduğu BigChefs’in 100’üncü şubesini açarak ve otobiyografisini yazdığı ‘Ateşle Oynayanlar’ kitabını çıkararak attığı her adımda ve aldığı her kararda adanmışlığı, başkalarına faydayı ve ‘ilk’leri gözeten iş insanı Gamze Cizreli ile dolu dolu bir sohbet gerçekleştirdim. Kendisini tanımaktan çok mutlu oldum. Konuşurken o coşkuya şahit olmak bile insana bambaşka bir ivme katıyor. Kendinden çoğalanların muazzam ışığı var kendisinde... Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yılmayan, düşüşlerde bile büyüyerek çıkan Gamze Cizreli’nin ders niteliğinde geçen röportajımızdan keyif almanız dileğiyle...
#1Sene 1910’lar… Diyarbakır’ın kadim Ulu Camii’ndeyiz. Avluda, elinde gümüş bir kaşıkla tek başına bir kız çocuğu duruyor; bir yandan etrafta ailesini arıyor bir yandan gözyaşı döküyor. Kentin ileri gelenlerinden Cizrelizadeler ona kol kanat geriyor. Ama hikâyesini hiçbir zaman öğrenemiyorlar. Bu kız çocuğunun torunu bugün 8 ülkede 100’den fazla şubesi olan kafe zinciri BigChefs ile Türkiye’nin en başarılı girişimcilerinden Gamze Cizreli. Hikâyenin başladığı yerde buluştuğumuz Cizreli, “Misafir ağırlamayı ‘culinary academy’de değil, Diyarbakır’ın ‘başım gözüm üstüne’ kültüründen öğrendim” diyor.
#BigchefsGıdanın toplumsal değerlerin yansıması olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan ve sürdürülebilir pazarlama stratejilerinin belirlenmesini hedefleyen Türk Mutfağı 2.0, bu yıl 4 Ekim’de Divan Kuruçeşme’de gerçekleşecek. Sektörün önde gelen isimlerini ve uluslararası konukları bir araya getiren etkinlikte gıdanın geleceği konuşulacak...
#GastronomiKahve Zirvesi 2023’ün programı açıklandı. Dragon Restaurant kısa bir süreliğine Susona Bodrum’da. Hilton İstanbul Bomonti’de her hafta başka bir sokak lezzeti, BigChefs’in sürdürülebilir enerji için başlattığı yeni projesiyle yeme-içme dünyasından son haberler burada.
#GİZEM DİNÇBAŞ12. Restoran Haftası başladı! İstanbul, Ankara ve İzmir’de 100’ü aşkın katılımcı restoranın hazırladığı menüler, uygun fiyatlarla lezzet tutkunlarıyla buluşuyor. ‘Bireysel’ ve ‘paylaşımlı’ olmak üzere iki ayrı kategoride tasarlanan menülerin tamamı atıksız mutfak disiplinine uygun, üstelik bitki bazlı seçenekler de var. Etkinlikte deprem bölgesi de unutulmadı. Hasar gören restoranlara destek olmak ve bölgedeki yeme-içme sektörünü ayağa kaldırmak için Antakya’nın dört ünlü restoranı İstanbul’da ağırlanacak.
#Restoran HaftasıBigChefs hisseleri için 3 Mayıs’ta 22.50 TL’den başlayan talep toplama bugün ve yarın devam edecek. Halka arz sonrası BigChefs sermayesinin yüzde 31.78’i Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmeye başlayacak. Big Chefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli ve BigChefs CEO’SU Altan Kosova süreçle ilgili bilgiler verdi, yeni dönemi anlattı.
#BigchefsBigChefs hisseleri için 3 Mayıs’ta 22,50 TL’den başlayan talep toplama bugün ve yarın devam edecek. Halka arz sonrası BigChefs sermayesinin yüzde 31,78’i Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmeye başlayacak. BigChefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli ve BigChefs CEO'SU Altan Kosova süreçle ilgili bilgiler verdi, yeni dönemi anlattı.
#Sponsorlu İçerikBigChefs hisseleri için 3 Mayıs’ta 22,50 TL’den başlayan talep toplama bugün ve yarın devam edecek. Halka arz sonrası BigChefs sermayesinin yüzde 31,78’i Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmeye başlayacak. BigChefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli ve BigChefs CEO'SU Altan Kosova süreçle ilgili bilgiler verdi, yeni dönemi anlattı.
#Sponsorlu-İcerikFransız pastacılığının en incelik gerektiren, en narin ürünlerinden biri sufle. Biz yanında çırpılmış krema ve pudra şekeriyle birlikte gelen klasik halini genelde balıkçılarla özdeşleştirsek de lezzetlisini yapan mekân sayısı çok. Jürimize çikolatalı suflesi en iyi adresleri sorduk.
#SufleBağımsız araştırma şirketi Deloitte tarafından hazırlanan ve yeme içme sektörünün en büyük bölümünü oluşturan full servis restoranların incelendiği Türkiye Yemek Hizmeti Pazarı Raporu’nun sonuçları açıklandı. Raporda, Türkiye yemek hizmeti pazarının büyüklüğü ve gelecek beklentileri ile birlikte referans ülke harcamaları, müşteri segmentleri ve hizmet türleri faktörleri incelenerek değerlendirmeye alındı.
#Türkiye Yemek Hizmeti Pazar RaporuGeçtiğimiz haftalarda İlber Ortaylı, katıldığı bir programda serpme kahvaltının görgüsüzlük olduğunu ve böyle bir gıda kıtlığında bu israfa gerek olmadığını söylemişti. Serpme kahvaltıyı savunan da oldu, Ortaylı’ya katılanlar da... İşin uzmanları kahvaltının kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu ancak böyle mükellef sofraların aslında kurulmadığını söylüyor.
#KahvaltıGeçtiğimiz günlerde ünlü komedyen James Corden’ın New York’taki Balthazar restoranın kara listesine alınması çok konuşuldu. Gerçi mekânın sahibi ve James Corden arasındaki olay tatlıya bağlandı ama bu, sektörde ‘Müşteri memnuniyeti her şeyden önce gelir mi’ sorusunu gündeme getirdi. İki Michelin’li TURK’un şefi Fatih Tutak da Ebru Erke’ye verdiği bir röportajda yemeğe gelecek kişilerin listesini çıkarıp ne sevip sevmediklerine kadar incelediklerini söylemişti. Peki, müşteriyi memnun etmenin, müşteri haklılığının sınırı var mı, kırmızı çizgi ne olmalı?
#James Corden