Güncelleme Tarihi:
BigChefs, Ocak-Mart 2023 dönemini kapsayan yılın ilk üç ayına ilişkin finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. BigChefs, yılın ilk çeyreğinde yurtiçi ve yurt dışındaki 101 şubesiyle toplam 3 milyon misafirine hizmet verirken; misafir sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15,2 oranında artış yaşandı. BigChefs’in Ocak-Mart 2023 tarihleri arasındaki konsolide gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 139 artarak 321 milyon TL olarak gerçekleşti.
Şirketin konsolide FAVÖK’ü bir önceki yıla göre yüzde 53 artarak 51,2 milyon TL olurken; aynı dönemdeki net karı ise 24,1 milyon TL olarak kayıtlara geçti. Şirket 2023’ün ilk 3 ayında bir kereye mahsus niteliğindeki EYT tazminatları, deprem felaketine ilişkin yapılan bağış ve yardımlar ile şirket paylarının ilk halka arzı kapsamında yapılan giderler nedeniyle toplamda 23,2 milyon TL hariç tutulduğunda, şirketin konsolide FAVÖK’ü 74,5 milyon TL seviyelerine ulaşmakta olup bir önceki yılın aynı dönemine göre artış yüzde 122,4 oranına erişti.
BigChefs CEO’su Altan Kosova, “Ülkemizdeki yemek hizmeti pazarı her yıl güçlü bir şekilde büyüyor. Bağımsız kuruluşların yaptığı araştırmalar Türkiye genelindeki yeme içme sektörünün toplam pazar büyüklüğünün, 2021 yılında ortalama 144 milyar TL seviyelerinde olduğu gösteriyor. Pazardaki en büyük segmenti, ortalama yüzde 40 pay ile full servis restoranlar oluşturuyor” dedi.