Güncelleme Tarihi:
1- TAHİNLİSİ, PORTAKALLISI (Suflör, İstanbul)
Yaren Çarpar “Sadece sufle yapıyorlar ve çok başarılılar”, Özgecan Tanyıldız “Tahinli, portakallı, ruby çikolatalı, yabanmersinli gibi çok sayıda çeşit var” diyor. Fiyatlar 89-95 lira aralığında... Beşiktaş ve Kadıköy’de. (0212) 227 20 00
2- BALIĞIN ARKASINDA (Kıyı Restaurant, İstanbul)
Tarabya’da. Ebru Erke “Balık sonrası yenen suflenin yeri başka. Kıyı’nın suflesi bu işin hakkını veriyor” diyor. Ebru Erberdi klasiklerden olduğunu söylüyor. Krema ve pudra şekeriyle sunuluyor (240 lira). Çağdaş Ertuna da öneriyor. (0212) 262 00 02
3- YÜKSEK KALİTE ÇİKOLOTA (Butterfly Chocolate, İstanbul)
Galataport, Vadistanbul, İstinyePark, Akmerkez ve Tarabya’da şubeleri var. Çağdaş Ertuna “Çikolatalı sufle (125 lira) için favori yerim” diyor, Ebru Erke “Yüksek kalite çikolata kullanıyorlar, bu da lezzetine yansıyor” diye ekliyor. (0212) 352 77 83
4- YANINDA DONDURMAYLA (BigChefs)
Ebru Erberdi’nin favorilerinden... İçi akışkan kıvamda, yoğun çikolatalı... Yanında vanilyalı dondurmayla birlikte sunuluyor. Fiyatı 110 lira. İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Muğla, Manisa, Samsun, Eskişehir gibi pek çok ilde şubeleri var. (0232) 421 58 14
5- İTALYAN OPERASI GİBİ... (Da Mario, İstanbul)
Etiler’de, 1993 yılından bu yana bir klasik... Şef Pınar İshakoğlu “Çikolatasının kalitesi ve akışkanlığı tıpkı bir İtalyan operası gibi” diyor. Yanında artizanal üretim vanilyalı dondurmayla servis ediliyor (195 lira). (0212) 265 51 86
6- VAZGEÇİLMEZ BİR RİTÜEL (Dilim Pizza, İstanbul)
Yeşilköy’de. Klasik usulde hazırlayıp krema ve pudra şekeriyle sundukları çikolatalı sufle, pizzaları kadar meşhur (100 lira). Pınar İshakoğlu “Dilim Pizza’nın suflesiyle büyüdüm. Vazgeçilmez bir ritüeldir” diyor. (0212) 573 33 25
7- GÜVEÇ KABINDA PİŞİYOR (All Sports Cafe, İstanbul)
Etiler’de. Yaren Çarpar “Klasik Fransız usulü hazırlanıyor. Güveç kabında pişiyor; yanında da çırpılmış krema, dondurma ve pudra şekeriyle servis ediliyor. Lezzetini çok beğeniyorum” diyor. Fiyatı 130 lira. (0212) 257 42 99
8- AKIŞKAN KIVAMDA (Ferida Restaurant, İstanbul)
Fişekhane’de. Şef Jale Balcı “Kıvamı ve çikolata oranı iyi” diyor. Restoran tüm tatlılarında iddialı, içi akışkan çikolatalı sufleleri, yanında dondurma ve beyaz çikolata sosuyla servis ediliyor, porsiyonu 155 lira. (0537) 320 34 00
9- İYİ MALZEMENİN ETKİSİ (Zeyn Chocolate, Ankara)
Bulvar Loft’un içinde. Özgecan Tanyıldız “Sadece çikolatalı tatlılar var. Malzemeleri kaliteli” diyor. Sufle, dondurma ve sütlü çikolata sosuyla (135 lira) sunuluyor. İstanbul, Suadiye’de şubeleri var. (0312) 544 04 15
10- ORMAN MEYVELERİYLE (Vilde, İstanbul)
Nişantaşı’nda. Şef Jale Balcı’ya göre yoğunluğu da lezzeti de yerinde... Güveç kapta şık bir sunumla hazırlanıyor, vanilyalı dondurma ve orman meyveleriyle birlikte sunuluyor (180 lira). (0212) 230 28 66