Gelinim Mutfakta bugün kim kazandı, çeyrek altını kim aldı sorusu gün sonunda belli oldu. Gelinim Mutfakta yeni bölüm yine tartışmaları, yeni yarışmacıları ve tarifleriyle gündem oldu. Gelinim Mutfakta'da bugün Şanlıurfa usulü beyti kebabı tarifi yapıldı. Günün sonunda Gelinim Mutfakta günün birincisi açıklandı. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu, çeyrek altını kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta puan durumu 13 Mayıs 2024
#Gelinim MutfaktaGelinim Mutfakta'da bugün yine tartışmalar ve tarifleri ile güne damgasını vurdu. Gelinim Mutfakta yeni yarışmacısı Aleyna esti esti gürledi. Dişli bir rakip olan Aleyna, kayınvalidesiyle de zaman zaman stüdyoda tansiyonu yükseltti. günün birincisi 14 Mart 2024 yeni bölüm ile belli oldu. Yarışmada heyecan haftanın tam ortasında heyecan artıyor. Yapılan tarifi en iyi yapan gelin kayınvalidelerden aldıkları puanlarla 2 çeyrek altının sahibi oldu. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu, çeyrek altını kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta puan durumu 14 Mart 2024 Perşembe!
#Gelinim MutfaktaBeyti kebabı sevilen Türk mutfağı yemeklerimizden biridir. Beyti kebabı, kıyma veya kuzu etinden oluşan, şişte ızgara yapılan, lavaşa sarılı, üzerine domates sosu ve yoğurt ilave edilerek servis ediliyor.
#Beyti KebabıRestoranların en çok tercih edilen kebaplarından beyti sarma tarifini evlerinde denemek isteyenler için nefis bir tarif hazırladık. Oldukça zahmetli gibi görünen sarma beyti kebabı hazır yufkadan evde kolay ve pratik bir şekilde yapılabilir. İşte, beyti sarma evde nasıl yapılır merak edenlere, püf noktalarıyla beyti kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Sarma Beyti Kebap TarifiGelinim Mutfakta'da günün yemeği kıymalı mercimekli oldu. İzleyiciler tarafından dikkat çeken mercimekli beyti tarifi merak konusu oldu. Farklı bir yemek olan mercmekli beyti nasıl yapılır merak edenlere, işte Gelinim Mutfakta kıymalı mercimekli beyti tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Gelinim Mutfakta Mercimekli BeytiMasterChef'te kazanan isimler, perşembe günü belli oldu. 2022 sezonuna hızlı başlayan MasterChef Türkiye'nin 21 Temmuz tarihli son bölümünde 2. tur heyecanı devam etti. Üçlü elemede Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri en kısa sürede yapmaya çalışan yarışmacı adayları bir üst tura yükseldi. Gecenin yemekleri ise ekşi soslu tavuk, ciğer sarma ve patlıcan kebabı oldu. Peki, MasterChef'te üst tura kimler çıktı? İşte dün gecenin birinci olan isimleri.
#MasterchefKebap farklı ülkelerde ve Türkiye ülkesinde de sevilen milli yiyeceğimiz olarak bilinmektedir. Kebap doğrudan doğruya ateşin üzerine tutularak pişirilmektedir. Aslında bir kap içerisinde susuz olarak pişirilen et yemeği olarak da tanımlanmaktadır. Çevirmesi, kızartması ya da kavurması yapılmaktadır. Bu seçenekler kebabın pişirme teknikleridir. Kebap çeşitlerinin çoğu ızgarada pişirilmektedir. Fakat tas kebabı gibi seçenekler tencere yemeği olarak kabul edilmektedir. Görüldüğü gibi kebabın kültürel etkilerden etkilendiği ve buna göre de çeşitlere ayrıldığı aşikardır. Kebap çeşitleri ve isimleri nelerdir, en sevilen kebap çeşitleri ve tariflerini sizler için derledik.
Kültürümüzün vazgeçilmezidir döner. Acıktığımızda bir çoğumuzun ilk aklına gelenidir. Eskiden köşe başı büfelerde ayak üstü yenilen bir lezzetti. Şimdilerde ise müşteriler kaliteli, lüks restoranlara gidip dönerini yiyor. Aslında bildiğiniz steak house modeli. Steak house’da bifteği, antrikodu, kobeyi yemiyor musunuz? Döner restoranlarında da ince doğranmış saf et önünüze geliyor. Közde de pişti mi, tadına doyum olmuyor. Yaklaşık 160 sene evvel, dönerin Bursa’dan çıktığı düşünülüyor. Bursa’da İskender Bey, o zamanlar farklı bir şey üretmek için ocağın başına geçmiş ve kemiksiz kuzu ve dana etlerinin şişe takılması ve ateş karşısında pişirmesi ile ortaya çıkmış. Bir başka tevatüre göre ise dönerin ana vatanı Kastamonu’ymuş. Keşfeden kişi ise Aşçı Hamdi Usta’ymış. Yemedim ama Kastamonu’da dönerin efsaneymiş. Bakmayın siz dönerin yatay kesildiğine, o zamanlar bildiğiniz kebap gibi pişiriliyormuş. Neyse ben döneri kimin, ne zaman, nerede ortaya çıkardığıyla ilgilenmiyorum, ben lezzetli dönerin peşindeyim. Mesela Tarihi Demirci Döner...
#DönerAkşam yemeği için salçalı ve yoğurtlu sosuyla tadına doyum olmayan beyti kebabı hazırlamaya ne dersiniz? Eğer düşünürseniz, Türk mutfağının vazgeçilmez bu lezzetini mutlaka denemelisiniz. Peki beyti kebabı nasıl yapılır? İşte beyti kebabı tarifi...
#Beyti KebabıOnur Büyüktopçu'nun sunuculuğunu üstlendiği Yemekteyiz yarışmasında 18-22 Şubat haftasının finali yapıldı. Beş gün boyunca yaptıkları yemeklerle kıyasıya yarışan yarışmacılar arasında hangi ismin kaç puan aldığı ve haftayı birinci olarak bitiren yarışmacının kim olduğu belli oldu. Peki, Yemekteyiz'de haftanın birincisi kim oldu?
#Yemekteyiz Birincisi Kim Olacak1945’te kurduğu Beyti Restoran Florya’da hizmete devam eden Beyti Güler hem iyi bir et ustası hem de iyi bir et tüketicisi? Güler, et yemezse karnının doymayacağını söyledi ve ekledi: Balık yesem bile üstüne mutlaka et yerim. Çocukluğumda fıçılara et basılırdı. Bir kat et, bir kat tuz... Yani evimiz etsiz kalmasın diye her türlü önlem alınırdı
Et, bütün mutfaklarda en önemli malzemelerden biri. Sadece ızgara olarak yendiğinde bile tek başına lezzetli bir yemek. Türk mutfağında ise kebabın özel bir yeri var. Bu hafta ülkedeki en iyi 10 et lokantasını seçtik. Gördük ki, Beyti gibi, İmam Çağdaş gibi bazı klasikler hiç değişmiyor. Çok sevilen bir yemeği yıllardır aynı kalitede yapmaya devam eden lokantalar var.Ancak son yıllarda bunların arasına bazı yeni lokentaların katıldığını da gördük. Dükkan ve Günaydın lokantaları, kebapla restoranı birleştiren yeni tarz mekanlar.
Bu sayfada her hafta Türkiye'nin farklı tad ve keyiflerini sunan en iyi mekanları yer alacak. Listeler her hafta farklı kategorilerde oluşturulacak. Bu hafta klasik Türk Mutfağı ile başlıyoruz. Gurmelerden oluşan 10 kişilik bir jürimiz var. Jüri üyelerinin gerekçeleriyle önerdiği beşer lokanta arasında en çok oyu alanlar, en iyi 10 listesini oluşturuyor.
Antakya’daki Güzelburç Tugay Kasap çok sevilen yöresel lezzetleriyle, üstelik içine meşhur Çınaraltı Künefe’yi de katarak artık Nişantaşı’nda. Menü sade ama yörenin ikonik lezzetlerini içerecek kadar da yeterli. Babagannuş, muhammara, nar ekşili ciğer, alinazik, güveçte Antakya sıkma peyniri, lahmacun... Başrol tepsi kebabının ama incecik soslu lavaşa sarıp dilimledikleri beyti de öyle böyle lezzetli değil.
#Ebru ERKEBoğaz’ı, Tarihi Yarımada’sı, balıkçı, meyhane, ocakbaşı ve çarşılarıyla İstanbul turistler için gerçek bir cazibe merkezi.Manzarası, yemekleri ve servisiyle öne çıkan seçenek çok, seçmek zor. Biz de jürimize sorduk; konuklarını nereye götürüyorlar, şehri ve mutfak kültürümüzü hakkıyla yansıtanlar hangileri?
#MisafirMangalın başına kuruluyor, gözümüzün önünde pişen etlerin tabağımıza düşmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu sabırsızlığa ustayla yapılan sohbetler de eşlik ediyor... Kebaptan ciğer şişe, yağlı karadan pirzola ve kaburgaya hepimizin çok sevdiği ocakbaşı restoranlarda her damak tadına uygun bir seçenek bulmak mümkün... İstanbul’un en iyileri hangileri, jürimize sorduk.
#Mangal