Son Güncelleme:
İstanbul’un 100 lezzeti
Ä°stanbul’da eÄŸlence, kültür, alışveriÅŸ hayatını bütün yönleriyle izleyen, aylık bir kent rehberi olmanın ötesinde röportajları ve yazılarıyla zevkle okunan Ä°stanbul Life Dergisi, 100’üncü sayısını yayımladı.Dergi, bu sayısında yeni tasarımıyla okuyucularının karşısına çıktı. Metin Ãœstündüğ, Can Yalman, Beril Tokcan, Ali Gürevin, Sait Erol, Alinur VelidedeoÄŸlu, Mete Sözer, Kamer Altınova, Salih Memecan, Vedat ÖzdemiroÄŸlu, Meral Okay, Faruk Bayraktar, Ergün Gündüz, Latif Demirci gibi birçok isim dergi için logo tasarladı, karikatür yaptı. Ä°stanbul Life bir de ‘saklamalık liste’ yayınladı. Bu listede, Ä°stanbul’un baÅŸka hiçbir yerde bulamayacağınız, klasikleÅŸmiÅŸ 100 lezzeti yer aldı. Cihan Çevirme’nin hazırladığı listeyi yayımlıyoruz.1. Baylan’ın kup griyesi (Kadıköy).2. Hünkar’ın ayvalı yahnisi (NiÅŸantaşı ve Etiler). 3. Bulgar’ın kaymağı (BeÅŸiktaÅŸ).4. Emek Cafe’nin sahanda yumurtası. 5. Ãœsküdar Kanaat Lokantası’nın tencere yemekleri. 6. YaÅŸar ustanın kavunlu dondurması (Bostancı).7. Kantin’in cheese cake’i (NiÅŸantaşı).8. Yanyalı Fehmi’nin arpacık soÄŸanlı yahnisi (Kadıköy Çarşısı). 9. Salomanje’nin mücveri ve mozaik pastası (NiÅŸantaşı).10. Adem Baba’nın istavriti. 11. Ali Baba’nın köftesi.12. Rejans’ın piroÅŸkisi.13. Tarihi Kireçburnu Fırını’nın kıymalı böreÄŸi.14. Divan Pub’ın pub salatası. 15. Barba Yani’nin karidesli böreÄŸi (Burgazada).16. Tarihi Vefa Bozacısı’nın bozası.17. Zeynel’in tavukgöğsü & kazandibi.18. Karaköy GüllüoÄŸlu’nun baklavası. 19. Tarihi Sarıyer Börekçisi’nin poÄŸaçası (Rumeli Kavağı yolu üzerinde). 20. Emek Mantı’nın mantısı.21. Åžampiyon Kokoreç (BeyoÄŸlu Balık Pazarı). 22. Savoy Pastanesi’nin milföy pastası (Cihangir).23. TeÅŸvikiye Saray’ın tavuklu pilavı. 24. Kızılkayalar’ın hamburgeri (Taksim). 25. Bambi’nin dürüm döneri (Taksim).26. Barış Büfe’nin dilli kaÅŸarlı tostu (BaÄŸdat Caddesi).27. Kanatçı Haydar’ın tavuk kanatları.28. The Marmara’nın salata ve kupları.29. Yeniköy Börekçisi’nin kurabiyeleri.30. Çengelköy Ä°skele’nin deniz mahsulleri güveci.31. AÄŸa Lokantası’nın ÅŸekerparesi (BeyoÄŸlu ve GüneÅŸli). 32. Bebek Abbas’ın waffle’ı.33. Loft’un incir ezmeli profiterolü (ElmadaÄŸ).34. Kaşıbeyaz’ın lahmacunu.35. Beyti’nin beyti kebabı.36. DoÄŸa Balık’ın salatası (Cihangir). 37. Kıyı Restoran’ın yaprak ciÄŸeri. 38. Cafe Wien’in ÅŸinitzeli. 39. Marmaris Büfe’nin Leyla’sı yani çikolatalı muzlu tostu. 40. Ayder’in kuru fasulyesi (BaÄŸlarbaşı). 41. Konak Pastanesi’nin çikolatalı badem ezmesi (NiÅŸantaşı). 42. Apik’in iÅŸkembe çorbası (Dolapdere). 43. Lokanta’nın kırmızı biber çorbası: Mehmet Gürs, tüm yemekleriyle mest ediyor. KözlenmiÅŸ kırmızı biber çorbasına öncelikle bayılıyoruz. 44. Hacı Abdullah’ın kompostoları. 45. Develi’nin çiÄŸköftesi (Samatya). 46. BoÄŸaziçi Borsa’nın hünkarbeÄŸendisi (ElmadaÄŸ). 47. Feriye’nin çilavı (Ortaköy). 48. TeÅŸvikiye Bahar Pastanesi’nin çikolatalı kestane tatlısı. 49. Ä°nci’nin profiterolü (BeyoÄŸlu). 50. Bebek Badem Ezmecisi’nin badem ezmesi. 51. Balıkçı Hasan’ın lakerdası ve çoban salatası.52. Sarıyer Muhallebicisi’nin kazandibi. 53. Asitane’nin sebzeli sarması (Kariye). 54. Darüzziyafe’nin köftesi (Süleymaniye Camii külliyesi). 55. Çiya’nın kirece yatırılmış kabak tatlısı (Kadıköy Çarşısı). 56. Gezi Pastanesi’nin sıcak çikolatası (Taksim).57. Divan Pastanesi’nin çikolatası. 58. Kanlıca’nın yoÄŸurdu. 59. Park Åžamdan’ın kuzu kaburga veya kuzu külbastısı (NiÅŸantaşı). 60. Sultanahmet köftesi (Sultanahmet). 61. Markiz Pastanesi’nin makaronu (Tünel).62. Murtaza’nın buzlu bademi (NiÅŸantaşı, seyyar). 63. Hamdi’nin kebapları (Eminönü). 64. Yakup’un çiroz salatası (BeyoÄŸlu).65. BeyoÄŸlu Lades’in menemeni.66. Han’ın inegöl köftesi (Bostancı ve ÅžaÅŸkınbakkal). 67. Hain Köfte’nin sucuk köftesi (Levent Sanayi). 68. Ethemefendi 36’nın frambuazlı muhallebisi.69. Filibe Köftecisi’nin köftesi (Sirkeci). 70. Günaydın’ın etli pidesi. 71. Anadolu Kavağı’nda midye tava.72. Erenköy’de sokak simitçisi (Starbucks’ın karşı kaldırımında). 73. Köprüaltı’nda balık.74. Çengelköy hıyarı (20 Haziran-10 Temmuz arası Çengelköy’de). 75. Ä°mroz’un hamsisi. 76. TuÄŸra’nın Osmanlı usulü tavuk çorbası (ÇıraÄŸan Sarayı).77. Pandeli’nin böreÄŸi (Mısır Çarşısı’nın giriÅŸi). 78. Refik’in gül iÅŸkembesi (Asmalımescit). 79. Ortaköy’ün kumpiri (Ortaköy giriÅŸi seyyar).80. PadiÅŸah Sofrası’nın közde pilici (ÅžiÅŸli).81. Fatih Sarmacısı’nın sarması.82. Asri TurÅŸucu’nun turÅŸusu.83. Arnavutköy’ün çileÄŸi.84. Emirgan Çınaraltı’nın çay ve poÄŸaçası. 85. Lacivert’in uskumru dolması.86. Beyaz Fırın’ın paskalya çöreÄŸi (Çiftehavuzlar). 87. Hacıbekir’in akide ÅŸekeri (BeyoÄŸlu).88. Giritli’nin ahtapotu (Balat).89. Mavi’nin patlıcanlı börekitası (NiÅŸantaşı). 90. Todori’nin marine edilmiÅŸ çiÄŸ balığı (Caddebostan). 91. House Cafe’nin naneli limonatası (NiÅŸantaşı).92. ÇeÅŸni’nin iÅŸkembe sotesi (Çiftehavuzlar).93. Set’in balık kokoreci (Kireçburnu).94. Pera Palas’ta 5 çayı (Tepebaşı). 95. Sabırtaşı’nın içliköftesi (Ä°stiklal Caddesi - Galatasaray). 96. Zencefil’in sebze salatası (BeyoÄŸlu). 97. Antre’nin peynirleri. 98. Has Ekmek Fırını’nın ekmeÄŸi/pidesi (Çengelköy).99. Kanaat Lokantası’nın sorbe’si (Ãœsküdar). 100. Hünkar’ın ılık irmik helvası (NiÅŸantaşı, Etiler).Â