Müsilaj içinde yaşayan Marmara balıkları yeni bir tip salgını dünyaya taşırken, kirliliğin zirvesi Ergene Çayı, Marmara ile birlikte Karadeniz’i yok etmek ve Ege’yi de mahvetmek üzere! Korona salgınında Çin’i gösteren yargılayıcı parmaklar, bu kez Türkiye’ye yönelecek gibi. Yani, biz kendi denizimizi hasta ettik, şimdi o bütün dünyayı hasta edecek!
#BURSAİnsanlar sadece çimen yiyerek beslenebilir mi ? İnsanlar sadece çimen yerse karşılığında dişlerinden ödün vermek ve sindirim sorunlarına boyun eğmek zorunda kalır mı? İnsanlar neden sadece çimen yiyerek beslenmiyor? Sorularınızın cevabı haberimizde..
#İnsanlar Neden Çimen Yiyerek Beslenemiyorİnsanlar sadece çimen yiyerek beslenebilir mi ? İnsanlar sadece çimen yerse karşılığında dişlerinden ödün vermek ve sindirim sorunlarına boyun eğmek zorunda kalır mı? İnsanlar neden sadece çimen yiyerek beslenmiyor? Sorularınızın cevabı haberimizde..
#İnsanlar Neden Çimen Yiyerek Beslenemiyor?Yunanistan’da milliyetçiliğin en güçlü olduğu şehirlerden Selanik’in artık küpeli, dövmeli, Anadolu Koleji mezunu, partisiz komünist ve açık sözlü bir belediye başkanı var. 70’ine yaklaşırken şarapçılığı bırakıp politikaya atılan Yannis Boutaris, kilisenin sert muhalefetine karşın sürpriz yapıp, doğduğu şehrin yönetimini üstlendi. Selanik’in geçmişiyle barışması, Osmanlı’daki çok kültürlü kimliğini tekrar ortaya çıkarması, Yahudilerini ve Müslümanlarını hatırlaması gerektiğini savunuyor. Özellikle Türkler ve İsraillilerin atalarının şehrini ziyaret etmeleri için kampanya yürütüyor. Gelecek ay THY, direkt Selanik uçuşlarına başladığında Selanik’in restoranlarında, mağazalarında biletini gösteren herkese indirim uygulanması için şimdiden hazırlık yapıyor. Boutaris, Hürriyet Seyahat’e Selanik’in en sevdiği 10 mekanı anlattı.
Giderek yaygınlaşan ‘denizaltı dağcılığı’, deniz diplerindeki canlılar dünyasının da tehdit altında olduğunu gösterdi. Kuzey Atlantik’in 2000m derinliğine buyurun! Sonsuz karanlıklar ülkesinde fotoğraf çekmek hiç de kolay değil. Karanlığın içinden ansızın beliren parlak bir deniz canlısı sizi şaşırtabiliyor.
Çocuklarını soğuğa maruz kaldığında, soğuk içecekler içtiğinde ya da dondurma yediğinde boğazının şişmesinden, hastalanmasından endişelenmeyen ebeveyn yoktur sanırım. “Sakın soğuk su içme, terliyken soğuk su içme, dondurma yeme hasta olursun” gibi uyarılarla büyüdüğümüz için yetişkin birer birey olduğumuzda da bir çoğumuz soğuktan kaçarız, terliyken soğuk su içmekten kaçınırız, boğazımız şişken dondurma yemeyiz, soğuk içecekler tüketmekten kaçınırız. Peki, soğuk hava ve soğuk gıdalar gerçekten bizi hasta eder mi? Gelin bu soruların cevabını uzmanlardan dinleyelim…
#Sağlık“Soğuğa çıkma, terli terli su içme hasta olursun” ya da “Soğuk su içme, dondurma yeme boğazın şişer”... Hepimiz benzer cümlelerle büyütüldük ve doğruluğunu sorgulamadık bile... Büyüklerimizin akisine pek çok uzman soğuk suyun ya da dondurmanın boğazı şişirmediğini, terli su içmenin bizi hasta etmediğini, hatta şişen boğaz için buzun iyileştirici özelliği olduğunu söylüyor. Peki biz büyüklerimizi dinleyeceğiz yoksa uzmanları mı?
#DondurmaFederal Kabine, kreşlerde ve okul kantinlerinde daha sağlıklı beslenme ve daha iyi gıda için yeni beslenme stratejisini kabul etti. Tarım Bakanı Cem Özdemir, lezzetli, sağlıklı ve sürdürülebilir gıdalarla beslenmenin kişinin gelirine bağlı olmaması gerektiğini belirtti.
#Almanya2024’te uygulanacak asgari ücret 17 bin 2 TL olarak açıklandı. Peki birçok ödenekte baz alınan asgari ücretteki yüzde 49’luk artış neleri değiştirecek? Öncelikle en düşük işsizlik ödeneği 7 bin 940 lira olacak. Ayrıca kısa çalışma ödeneği ve GSS primleri de artacak. Askerlik ve doğum borçlanmasından stajyer ücretlerine birçok kalemde değişiklik olacak.
#Asgari Ücret