Muğla Datça’nın ilk ve tek kadın ramazan davulcusuydu. Geçirdiği kanser hastalığına rağmen Datçalıları yerel kostümü (bindallı) içinde davulu ile 5 yıldır sahura kaldırıyordu. Jübile yapmak için İstanbul’a taşındı. Bundan böyle Maltepe Girne Mahallesi’nde oğlunun yazdığı manileri okuyup tokmağa vurarak İstanbulluları sahura kaldıracak. ‘Bu işe gönül verdim’ diyen kadın davulcu Özlem İsar’ın, ‘Bu devirde davul mu olur?’ diyenlere de mesajı var: “Birbirimize karşı hoşgörü önemli. Gelin bu geleneği beraber yaşatalım.”
#RamazanMüziğe merakı biraz genlerinden, biraz da çocukluğunda elinden düşürmediği plaklardan geliyor. Ama ünlü bir babası var diye kapıların ona hep kolay açıldığını düşünenlere “Bütün varlığımı, 30 yaşından sonra kendim kurdum” diyor. Şimdi geçmişe baktığında ağlamayı unuttuğunu itiraf ediyor, küçükken yaşadığı travmaları hafif bir tebessümle anlatıyor. DJ-prodüktör Doğukan Manço’yla yeni cover’ı ‘Ben Adam Olmam’ için buluştuk, müziğini ve hayatını konuştuk: “En büyük zorluklarımdan biri Barış Manço’nun oğlu olmanın getirdiği beklentiydi.”
#Doğukan MançoAnıl Basılı, 'Çekilin, Ben Okurum!'da tüm çocukları ‘okur’ olma kavramıyla ve Orman Kütüphanesi’nin sevimli karakterleriyle tanışmaya davet ediyor. Eda Ertekin Toksöz’ün sıcacık çizimleri ise hem öykülere renk katıyor hem de karakterlerle bağımızı güçlendiriyor.
# Anıl BasılıYaz geldi, çocuklar geçici dövmelerle de olsa kollarını, vücutlarını süslemek, renklendirmek istiyor. Bu konuda çocukla diyalog halinde olup kalıcı dövme yerine bitkisel Hint kınası tarzı çözümler önerilebilir. İnatlaşmak yerine ileride sıkılma ihtimali anlatılıp konuyla ilgili detaylı bilgi verilebilir.
#ÇocukEvde, yolda, arabada hatta işyerinde... Canınız sıkıldığında, kafanızı boşaltmak istediğinizde ya da kısa bir mola verme ihtiyacı duyduğunuzda... Kahve veya çay eşliğinde Spotify üzerinden dinleyebileceğiniz, zengin içerikli birçok podcast var. İçlerinden kültür ve sanatın konuşulduğu en iyilerini uzmanlarına sorduk.
#En İyi 10 Kültür-Sanat Podcast’İ9 Aralıkta doğanlar yay burcudur. Yönetici gezegeni Jüpiter olan Yay, Koç ve Aslan ile birlikte ateş grubunda yer alıyor. Bu burcun yönetici gezegeni kararlılığının, adaletin ve gücün simgesi olan Jüpiter’dir. Oğlak, Balık ve Akrep, yay burcunun anlaşamadığı burçlar arasında yer alıyor. 9 Aralıkta doğan Türk ve yabancı ünlüler kimlerdir? 9 Aralıkta doğanların yükseleni ve özellikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Yay BurcuANNE’m; bugün sensiz benim ilk anneler günüm. Geçen hafta sensiz ilk doğum günümdü, yarın bensiz senin ilk doğum günün, haftaya ise gidişinin 1. yıl dönümü... Bu hayatta en sevdiğim ayken mayıs, bilmiyorum nasıl geçecek bu ay? Nasıl dayanacağız ablam ve ben, içimizdeki kalp sızısına.
#Bahar AkıncıOna “yeni Kafka” diyorlar. Kitapları çıktığı gün Londra’dan New York’a kitabevleri önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Haruki Murakami’nin yeni eseri tüm dünyada çıktı ve yine aynı etkiyi yarattı. Türkiye’de Ekim’de yayımlanacak. Kitaptan alıntılar ilk kez Hürriyet'te...
#Haruki MurakamiGeçen yıl çıkan ilk kitabı ‘ısim Şehir Hayvan’ 100’e yakın basımıyla Yılmaz Özdil’e ‘En çok satan üç yazardan biri’ ünvanını getirdi. Yeni kitap ‘İsim Şehir Bitki’ ise dün ilk baskıda 80 bin adetle piyasaya çıktı. İşte karşınızda kısa va öz yazan, yazdıklarıyla da zihinlere ve ülke gündemine imzasını atan Yılmaz Özdil
Serdar Ortaç, “Kara Kedi” adlı albümüyle yazı yakaladı, dahası çok da iddialı... 2010 yazına damgasını vuracağını, 500 binlik satışa ulaşacağını söylemekten çekinmiyor. Ortaç, yeni albümünü, Hacettepe Üniversitesi’nde uğradığı saldırıyı, Ajda Pekkan’la yaşadığı anlaşmazlığı ve çok özlediği o büyük aşkı Hafta Sonu dergisine anlattı.
"Kod Adı Aşk" adlı albümünü çıkaran Çelik, sezen Aksu ekolünden gelen şarkıcıları eleştirdi, "Erkin Koray şarkılarını en iyi ben okurum" dedi. "Ben Çelik tarzı şarkılar yaptığım zaman ne Aliye vardı ne de Erkin Koray'ın şarkıları, ne de ben 'Öyle bir geçer zaman ki' şarkısını okuyana kadar duyulmuştu. Dolayısıyla bu sound, benim soundumdur. Ayrıca kimse benim kadar iyi Erkin Koray şarkısı söyleyemez. Çünkü onun şarkılarını çok iyi etüd etmek gerek, ben bunu yapıyorum".
Notre Dame de Sion Lisesi, 150 yıldan beri rahibeleri, Fransızca öğretmesi, 10 yıl öncesine kadar sadece kız öğrenci alırken bir devrim yapıp erkek öğrencilere de kapısını açmasıyla, ama en çok disipliniyle meşhur bir okuldur. Aslında Notre Dame de Sion, 19. yüzyıl sonunda kurulmuş Katolik bir dini birlik. Ancak rahibelerin kurduğu liseler, bugün dünyanın birçok ülkesine yayılmış durumda. İstanbul’daki okul, 150. yılında, dünyanın dokuz ülkesindeki 19 Notre Dame de Sion okulu arasında bir ilki gerçekleştirdi.
Ama ne zaman İran’a gittiler... - 4601 turne 80 sene sürer yahu - Reha Muhtar ‘anlayabilene’ diyor - Beyonce’unki ideal bacakmış, yemeyin bizi - Bakalım siz ‘gerçek sosyetik’ tarifine uyuyor musunuz - Hem soyun hem bakmayın de... - Reytingi beklenen ilgiyi görmemiş - Özcan Deniz ve ‘i.ne futbolcu’ benzetmesi - Alkollü kadınlar türban takıyormuş - Şampanya yazısının canına okuyan o bir kelime...