Gelinim Mutfakta puan durumu 1 Ekim 2024 haftanın ikinci günü ve yeni aın ilk gününde belli oldu. Gelinim Mutfakta'da bugün bazlama kebabı yapıldı. Yeni yarışmacılar kayınvalide İlknur Hanım ve Birben hünerlerini sergileyerek yüksek puan almaya çalıştı. Tadım, puan ve yorumlamanın ardından Gelinim Mutfakta günün birincisi açıklandı. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu, çeyrek altını kim kazandı? İşte, Gelinim Mutfakta 1 Ekim 2024 puan durumu
#Gelinim MutfaktaAnkara Türkiye'nin başkentidir. Aynı zamanda Türkiye'nin en güzel yemeklerini barındıran bir şehirdir. Ankara gerek tarihi gerekse de kültürü ile pek çok kişinin ziyaret ettiği bir lokasyonda yer alır. Bundan dolayı Ankara yemekleri oldukça meşhurdur. İç Anadolu kültürünü yoğun olarak barındıran Ankara yemekleri herkesin denemesi gereken oldukça güzel yemeklerden oluşmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ankara YemekleriGelinim Mutfakta şenlik böreği tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Çeşitli iç harcı malzemesiyle hazırlanabilen şenlik böreğini bu kez sizlere kıymalı iç malzemeleri ile hazırladık. Aynı zamanda hazır yufka ile de yapabileceğiniz şenlik böreği tarifi daha pratik milföy hamuru ile haberimizde! Peki, şenlik böreği nasıl yapılır? İşte, şenlik böreği tarifi ve malzemeleri...
#Şenlik BöreğiHafta içi her gün yayınlanan gündüz kuşağı programlarından Gelinim Mutfakta günün birincisi belli oldu. Haftanın ikinci gününde en güzel tarifleri hazırlayan gelinler, en yüksek puanı almak için mücadele veriyorlar. Bugün ise bazlama kebabı tarifi hazırlayarak, tadım puan yorumun ardından Gelinim Mutfakta çeyrek altını alan kişi açıklandı. Peki, Gelinim Mutfakta günün birincisi kim oldu, çeyrek altını kim kazandı? 29 Kasım Salı Gelinim Mutfakta puan durumu ...
#Gelinim MutfaktaGelinim Mutfakta Ankara bazlama kebabı tarifi ile sofralarımıza konuk oluyor. Birbirinden başarılı yarışmacıların hünerlerini sergiledikleri bazlama kebabı tarifi izleyici tarafından da merak edildi. Yapımı kolay, lezzetiyle sevdiklerinize güzel bir akşam yemeği alternatifi sunan Ankara bazlama kebabı nasıl yapılır merak edenlere, İşte, Gelinim Mutfakta Ankara bazlama kebabı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Gelinim Mutfakta Ankara Bazlama KebabıYozgat ilinin kendisine ait birçok yöresel yemekleri bulunur Bu yemekleri insanlar sıklıkla tüketilir ve çok lezzetli bulurlar. Aynı zamanda Yozgat ili İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir il olmaktadır. Bu nedenle de İç Anadolu Bölgesinin yöresel lezzetlerini de Yozgat ili mutfak kültürü içerisinde barındırır. Yozgat Yemekleri - Yozgat' da ne yenir ve neyi meşhur? Yozgat mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.
#Yozgat YemekleriKaya Demirer kültürümüzü, şehrimizi, evimizi hatta sokağımızı yansıtan yeni bir konseptle bir ilke daha imza attı. Demirer’in Atatürk Kültür Merkezi’nin terasında hizmete açtığı restoranda kültürler ve mutfak arasında kurulan köprü, eşsiz İstanbul manzarasıyla birleşmiş ve Biz İstanbul ortaya çıkmış. Uzun bir hazırlık sürecinin sonunda ortaya çıkan Biz’in hikâyesini Kaya Demirer’den dinledim...
#Barbaros TapanŞef Ahmet Dede’nin İrlanda’daki restoranı dede 2 Michelin yıldızı aldı. 2021’de 1 yıldız aldıktan sonra daha özüne dönük tabaklar hazırlamaya başlamıştı. Mutfak kültürümüzün özellikle baharat zenginliği üzerine yoğunlaşan şef, ufak bir balıkçı kasabasındaki iyi bir restorandan beklenenin çok daha ötesindeki tat kombinasyonlarıyla Michelin müfettişlerini etkilemeyi başarmış... “Mutfağımda çalışan 9 kişinin artık hepsi Türk” diyen şefle konuştuk.
#Pandemiİrlanda’da, küçük balıkçı kasabası Baltimore’da açtığı Dede isimli restoranda “Türk lezzetlerinden esintiler sunan” başarılı şef Ahmet Dede aldığı Michelin yıldızıyla gururumuz oldu. Türk yemeklerini modernize eden Dede de Türk mutfağının yanlış tanınmasına üzülüyor, “Maalesef Türk mutfağı, Avrupa’da sadece büfeden kebap alıp, içine acılı sosu basıp yenen bir yemek olarak tanınıyor” diyor.
#GazetehaberleriTüm dünyada hızla moda olan ‘Lezzet Turizmi’, kısa bir süre sonra Türkiye’nin kapısını da çalacak. Onun için kentler şimdiden hazırlıklara başlamalı. Yemek denince bütün parmaklar Gaziantep’i gösterse de, Türkiye’nin dört bir yanında öne çıkmamış birçok ‘çok lezzetli’ mutfak bulunuyor. Bu hafta size 2016 yılında tadına bakmanız gereken 10 kentin mutfağını tanıtmaya çalışacağım.
#Anadolu LezzetleriKayısı kenti Malatya’nın anılarımda özel yeri var.İlk ABC’yi burada öğrendim, sinemayla burada tanıştım. Son gidişimde bir yandan bol bol yeşil çağla yedim, buğulu anılarımın peşinde koşturdum, muhteşem lezzetlerle tanıştım. Dünün ve bugünün Malatya’sını bir kez daha çok sevdim.
Kavurucu yaz sıcaklarında kentlerin, sahillerin kalabalığından kaçıp yükseklere tırmandığınızda bambaşka bir dünyayla karşılaşırsınız. Bol oksijenli, serin, yemyeşil tepelerde sadece meraklıların bildiği lezzet mekanları saklıdır. Sadece bu lezzetleri tatmak, manzarayı seyretmek için dağların yolunu tutmaya değer...
Bu sayfada her hafta Türkiye'nin farklı tad ve keyiflerini sunan en iyi mekanları yer alacak. Listeler her hafta farklı kategorilerde oluşturulacak. Bu hafta klasik Türk Mutfağı ile başlıyoruz. Gurmelerden oluşan 10 kişilik bir jürimiz var. Jüri üyelerinin gerekçeleriyle önerdiği beşer lokanta arasında en çok oyu alanlar, en iyi 10 listesini oluşturuyor.