Barış Tansever haberleri sayfasında Barış Tansever hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 179 Barış Tansever haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bu sene 30’uncu yılını kutlayan Sunset’i 27 yaşında kuran Barış Tansever ile Türkiye’nin geçirdiği gastronomik değişimi ve sektörü konuştuk. İşte 1994’ten bu yana İstanbul’un gastronomi hafızasını taşıyan restoranın kurucusu ile sohbetimizden anekdotlar...
#Barış TanseverPandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında yeme-içme sektörünün geldiğini söyleyen TURYİD Başkan Yardımcısı Barış Tansever, “Pandemiyle birlikte en ağır darbeyi alan sektörlerin başında geliyoruz. Türkiye’de istihdamının yaklaşık yüzde 10’unu 2 milyon çalışanımızla yeme-içme sektöründeki çalışanlar oluşturuyor. Bu sektörün ne kadar önemli bir belkemiği olduğunu ve genç nüfusa istihdam sağladığını bir kez daha görmüş olduk. Yeme-içme sektörü olarak hayatın ve ekonominin tam ortasındayız” diyor.
#GazetehaberleriKüratörlüğünü Haldun Demirhisar’ın yaptığı, Bosphorus Art Society (B.A.S.) tarafından düzenlenen, Boğaziçi temalı Art Show, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile iş ve sanat dünyasından çok sayıda tanınmış ismin katılımıyla gerçekleşti.
#Bosphorus Art SocietyBu sene 30’uncu yılını kutlayan Sunset’i 27 yaşında kuran Barış Tansever ile Türkiye’nin geçirdiği gastronomik değişimi ve sektörü konuştuk. İşte 1994’ten bu yana İstanbul’un gastronomi hafızasını taşıyan restoranın kurucusu ile sohbetimizden anekdotlar...
#Barış TanseverBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan, ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. Hürriyet Gazetesi ve Karaca iş birliğiyle hayata geçen, 4 ve 5 inci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#İncili Gastronomi RehberiMichelin Rehberi’nin ülkemize gelmesi çok anlamlı. Mutfağımızın çıtasını çok daha yukarılara taşıyacak, nitelikli turisti daha çok çekecektir. Ancak ben iyi bir esnaf lokantamıza veya Kıyı gibi önemli balıkçılarımıza da yıldız verilmesini isterdim. Katkıda bulunan herkesin ve tüm şeflerimizin eline, emeğine sağlık.
#Michelin RehberiPandeminin tüm dünyada yarattığı ekonomik daralma henüz tam anlamıyla bitmese de toparlanma hız kazanmaya başladı. Türkiye’de yeme-içme sektörü de pandemide ertelediği yatırım planlarını tekrar gün yüzüne çıkardı. Yatırımlarda Avrupa ve Arap ülkeleri başta olmak üzere yurtdışı hedefleri ise ön planda. Son bir yılda yurtdışına açılma kararı alan restoranların sayısının iki katına çıktığı ifade ediliyor.
#RestoranTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan “İncili Gastronomi Rehberi” ödül töreni önceki akşam gerçekleştirildi. The Ritz-Carlton, İstanbul’da düzenlenen gecede gastronomi dünyasının önde gelen isimleri bir araya geldi.
#İncili Gastronomi RehberiSevgililer Günü senede bir gün belki ama aşkı kutlamak için her zaman iyi bir bahanemiz var. Ancak ister bu özel akşam, ister başka bir kutlama veya sürpriz için doğru adresi bulmak pek kolay değil. Jürimiz yemekleri, manzarası ve konumuyla farklı zevk ve beklentilere hitap edebilecek en romantik mekânları seçti.
#Sevgililer GünüYeme-içmeden sosyal yaşama tüm alışkanlıklarımız, iş yapış hatta düşünme biçimlerimiz bir yıl içinde neredeyse yeniden şekillendi. Yaşamdan beklentilerimiz farklılaştı, önceliklerimiz değişti. Biraz okuduklarım, biraz yakın ve uzak çevremden izlenimlerimin de etkisiyle oturdum farklı alanlarda olması muhtemel değişiklikleri yazdım. Bunlar benim tahminlerim, belki de hayatımı yeniden şekillendirecek manifestom...
#RestoranGeçen yıl mart ayında başlayan koronavirüs salgınının etkileri hâlâ devam ediyor. Bir yandan alınan önlemlerle salgının etkileri azaltılmaya çalışılırken, diğer yandan aşılama işlemleriyle eski normale dönülmek için uğraşılıyor. Salgının başladığından bu yana yaklaşık 1 yıllık süreçte devlet de yaptığı ekonomik destek paketleriyle hem halka hem de işletmelere destek oluyor. Ancak virüsün yayılma hızını düşürmek amacıyla alınan kapanma tedbirleri özellikle restoran ve kafeleri bir hayli zor durumda bıraktı.
#GazetehaberleriYeme-içme mekânlarının bu yıl ikinci kez ve süresi belirsiz olarak kapanması birçok kişiyi işsiz bıraktı. Bazı işletmeler paket servise döndü ama sektörün belkemiği olan garsonlar çaresiz. Aralarında yaşadığı şehri terk etmek üzere olanlar da var, garsonluktan kuryeliğe geçip idare etmeye çalışanlar da...
#GazetehaberleriPandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında yeme-içme sektörünün geldiğini söyleyen TURYİD Başkan Yardımcısı Barış Tansever, “Pandemiyle birlikte en ağır darbeyi alan sektörlerin başında geliyoruz. Türkiye’de istihdamının yaklaşık yüzde 10’unu 2 milyon çalışanımızla yeme-içme sektöründeki çalışanlar oluşturuyor. Bu sektörün ne kadar önemli bir belkemiği olduğunu ve genç nüfusa istihdam sağladığını bir kez daha görmüş olduk. Yeme-içme sektörü olarak hayatın ve ekonominin tam ortasındayız” diyor.
#Gazetehaberleriİngiltere’de, University of Surrey’de otel, yiyecek-içecek eğitimi aldıktan sonra Bodrum’da kendi otellerinin işletmeciliği ile iş yaşamına atılan, ardından 1994 yılında Gümüşlük’te Karaf adlı ilk restoranını açan Kaya Demirer, 26 yıl sonra yeni projesiyle tekrar Bodrum’da.
#İngiltere