İtalyan mutfağından ortaya çıkan balzamik sirkenin ismi ‘’kokulu’’ anlamına gelen ‘’balsamico’’ kelimesinden türemiş. Birçok yemeğe eklenebilen balzamik sirkesi, bizim mutfağımızda en çok salatalarda kullanılıyor. Ancak; başka yemeklere de eşlik edebilir.
#Balzamik SirkeUsta şeflerin tariflerinden eksik etmediği, keskin ve yoğun kıvamlı bir sirkedir, balzamik sirke. Yapılışı uzun süre ve emek isteyen, salata ve yemeklere bambaşka aromalar katan balzamik sirke nasıl yapılır? Balzamik sirke nedir? Balzamik sirke nerelerde kullanılır? Evde balzamik sirke nasıl yapılır? Bu soruların bütün cevapları bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
#Balzamik Sirke Nasıl YapılırKız çocuğu doğduğu senenin bağbozumu sonunda üzüm suyu ağır ateşte geriye sadece yüzde 30’u kalana kadar kaynatılıyor. Kazanlarda açık havada kaynatılan şerbet, pekmez kıvamına gelince, büyükten küçüğe altı boy fıçıya tam doldurmadan konuluyor. Bu fıçıların her biri ayrı ağaçtan yapılmış; kestane, kiraz, meşe, dut, dişbudak ve ardıç... İşte sana doğan kız çocuğunun servet değerindeki çeyizi: Balzamik sirke.
#Balzamik SirkeMasterChef steak tartar programda yer verilen farklı lezzetlerden biri oldu. Yarışmacıların hünerlerini sergilediği steak tartar yapılışı program takipçileri tarafından yoğun ilgi gördü. Steak tartar tarifi en dikkat çekici noktası ise çiğ et ile yapılıyor olması. Peki, steak tartar nedir, nasıl yapılır? İşte, steak tartar tarifi ve malzemeleri…
#Masterchef Steak TartarRisotto, İtalyan mutfağının klasiklerinden biri. Tercihe göre et, tavuk suyu veya sebze ile hazırlanabilen risotto, çeşitli malzemelerle lezzetini katlıyor. Peki risotto nedir? Risotto nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik risotto tarifi ve püf noktaları
#RisottoYeni yıl yemeğimiz dolapta bir gün önceden hazırlanmış, fırına atılmayı bekliyor. 31 Aralık günü sadece atıştırmalıklarımızı ve mezelerimizi hazırlayacağız. Birkaç ekmek üstü, birkaç tane de bandırmalık sosumuz olmalı. Hem kendi yaptığım pratik tariflerimi hem de Çiy Restaurant’ın başarılı şefi Damla Özay’ın levrekli iki tarifini sizinle paylaşıyorum; hepsi yeni yıl sofranıza lezzet katacak.
#YılbaşıO mis gibi kokan narenciye ailesinin nadide üyesi mandalinayı sadece meyve olarak yediğimizi düşünmediniz elbette, değil mi? Rengine mi tadına mı daha çok hayranım bilmiyorum çünkü turuncu her şey gibi bana göre çok çekici. Zeytinyağlı kereviz yemeğine ya da Asya usulü tavuğa çok yakışıyor; cheesecake’te ve reçelde de çok havalı duruyor.
#MandalinaNedense kafamızdaki kalıp ‘ördek pahalıdır, pişirmesi zordur ve evde yapılmaz’dır… Genellikle tüm Uzakdoğu restoranlarında ve bazı lüks restoranlarda menüde olur. Deneyimsever bir yemekçiyseniz bir yerlerde yemişsinizdir. Ha değilseniz, yahut fırsatınız olmadıysa da takılmayın. Bu yazıyı okuduğunuzda bir tane alıp pişirmek isteyeceksiniz.
#ÖrnekBal sirkesi, balın bir süre bekletilerek fermente edilmesiyle elde edilen bir tür sirkedir. Olgunlaşması için biraz sabır gerekse de yapılışı çok kolaydır. Sağlığa çok sayıda faydası olan bal sirkesini siz de evinizde yapmak isterseniz içeriğimizdeki ipuçlarını izlemeniz yeterli. İşte evde bal sirkesi yapımının tarifi…
#Bal Sirkesi Nasıl YapılırKabak sarması, bol lif içermesi, B1 ve C vitaminlerini barındırması sebebiyle çok faydalı bir besin olan kabak sebzesinin en estetik hallerinden biri. Her evde bulunan malzemelerle kolayca yapabileceğiniz kabak sarması, hem tadı hem de görünümüyle çocuklar dahil tüm aile üyelerini mest edecek. İşte, kabak sarması için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları...
#Kabak Sarma Nasıl YapılırÇabucak üşürüm, kalın giyinmeyi sevmem, kayakla aram sıfır ve en sevdiğim yiyecek kiraz. Hal böyle olunca kış aylarının bana ne kadar uzun geldiğini söylememe gerek yok sanırım. Evde otursam sıkılıyorum, dışarı çıksam üşüyorum, sıcacık güneşe kavuşmak için neredeyse dakika sayıyorum.
#Pizza10 parmağında 10 marifet... Hiçbir şeyi atmıyor, bir gün öncesinden kalan yemeklerle harikalar yaratıyor. Yemek pişirmeyi de, kalabalık sofralarda bu yemekleri paylaşmayı da çok seviyor. Tek bir sorunu var: Diyabet hastası olduğu için çoğu zaman kendi pişirdiklerini bile yiyemiyor. Ama ona göre afrodizyak yemek demek, aslında sağlıklı yemek demek