Güncelleme Tarihi:
Balkabağı çorbası için malzemeler:
Çorbanın temeli için: 300 gr balkabağı brüt 200 ml tavuk suyu 70 ml krema 10 gr tereyağ 10 ml balzamik sirke tuz- karabiber Çorbanın son hali için: 80 gr balkabağı /küp şekilde doğranmış 1 adet arpacık soğan/ince dilimlenmiş 10 gr tereyağ 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 dal Frenk soğan 50 gr istiridye mantarı tuz -karabiber
Cevizli köfte için malzemeler:
1 kg köftelik kıyma 300 gr iri çekilmiş ceviz içi 1 rendelenmiş soğan 2 diş ezilmiş sarımsak 1 yumurta 1 yemek kaşığı biber salçası 3 yemek kaşığı galeta unu 1 tatlı kaşığı kimyon, pul biber, kırmızı toz biber Tuz, karabiber
Arpa şehriye pilavı için malzemeler:
1 su bardağı arpa şehriye 1,5 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, Tuz, Kaynar su
Dondurmalı profiterol için malzemeler:
Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı su 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tutam tuz 100 gram tereyağı 4 çorba kaşığı un 2-3 yumurta 1 paket vanilya