GeriMutfak Tüyoları Kabak sarma nasıl yapılır? Kabak sarması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak sarma nasıl yapılır? Kabak sarması tarifi

Kabak sarma nasıl yapılır? Kabak sarması tarifi

Kabak sarması, bol lif içermesi, B1 ve C vitaminlerini barındırması sebebiyle çok faydalı bir besin olan kabak sebzesinin en estetik hallerinden biri. Her evde bulunan malzemelerle kolayca yapabileceğiniz kabak sarması, hem tadı hem de görünümüyle çocuklar dahil tüm aile üyelerini mest edecek. İşte, kabak sarması için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları...

Klasik kabak yemeklerine bir alternatif mi arıyorsunuz? Kabak sarma, tüm kabak severlerin menüsüne eklemesi gereken tariflerden. Tek başınayken kıymeti bilinmeyen kabak, hazırladığınız sos ile lezzetini katlıyor, iştah kabartıcı görüntüsüyle sofraları şenlendiriyor .İşte, özel günlerde garnitür olarak sunabileceğiniz kabak sarma tarifi...

KABAK SARMA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

400 gram kıyma

4-5 avuç doğranmış ıspanak

1 orta boy soğan

2 diş ezilmiş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

4-6 adet kabak

Domates sosu için malzemeler

4-6 adet küçük küp doğranmış domates

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 orta boy ince küp kesilmiş soğan

2 diş ezilmiş sarımsak

1 tutam kıyılmış taze fesleğen

1 tutam kıyılmış maydanoz

4-5 dal taze kekik

1-2 yemek kaşığı balsamik sirke

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Domates sos için, sos tenceresinde zeytinyağını orta ateşte kızdırın. Soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurun. Sarımsağı ilave edip 1 dakika daha çevirin. Fesleğen, maydanoz ve kekiği koyup 1-2 dakika döndürün. Aroması çıkan baharatlar sosun kıvam almasını çabuklaştırır. Domatesleri, balzamik sirke, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın. Sos kaynayınca ateşi kısın ve en az 30 dakika pişirin.

Sosunuz kaynarken orta boy bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın, ince doğranmış soğanı ilave edip pembeleştirin. Sarımsağı ilave edip kokusu çıkınca kıymayı koyun ve kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle baharatlandırın. En son doğranmış ıspanağı ekleyip sönene kadar çevirin ve ateşten alın.

Kabakları uzunlanmasına şeritler halinde kesin. Kesilen kabakları biraz yumuşaması için kaynayan suya atın. 2 şeridi biri diğerinin üzerine az gelecek şekilde koyun. Diğer 2 şeridi artı şekli verecek şekilde yerleştirin. Artının ortasına kavrulmuş kıyma koyun ve şeritleri üstüne kapatın.

Kapattığınız kısım alta gelecek şekilde fırın kabınıza dizin. Üzerlerine pişirdiğiniz domates sosundan koyun.

180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin…

BİR BAŞKA BENZERSİZ LEZZET: AYVA DOLMASI 

False