Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
3 dolmalık kırmızı biber
2 sarı veya turuncu dolmalık bibe
r2 yeşil dolmalık biber
1/2 su bardağı güneşte kurutulmuş yağda bekletilmiş domates, yağı sızdırılmış
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı balzamik sirke
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Birkaç damla acı sos
4 adet konserve enginar göbeği
1 yemek kaşığı kapari
2 yemek kaşığı kıyılmış fesleğen
Tarif
Dolmalık biberleri 200 derecede fırında ya da ocakta közleyin. Kabuklarını soyup dilimleyin.Yağda bekletilmiş kurutulmuş domateslerin yağını süzün ve ince ince şeritler halinde doğrayın.Enginarı da şerit şerit doğrayın.Sarımsağı dövün ve ya ince ince doğrayın.Bir kasede sarımsakları, balzamik sirke, yağ ve kullanacaksanız acı sosu karıştırın.Biberleri, enginarları, kapariyi ve kıyılmış fesleğeni karıştırıp, üzerine hazırladığınız sosu dökün.
Notlar: Ben dolmalık sarı ve yeşil biber bulamadım, o yüzden kapya biberlerle yaptım, gayet de lezzetli oldu.