Hem yemeklerde hem de tatlılarda kullanılması ile bal kabağı en önemli besin kaynakları içerisinde yer alır. Özellikle sağlamış olduğu faydalar ile bir adım öne çıktığını ifade etmek mümkün. Peki balkabağının faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Nasıl tüketilmeli? İçinde hangi vitaminler var tüm detayları ile derledik.
#BalkabağıKâğıt sanatçısı Gürat Öztürk, turna katlayarak başladığı origami sanatında Türkiye’deki ilk kişisel sergiyi açarak hobisini profesyonelliğe taşımayı başardı. Katladığı her kâğıda sınırsız hayaller sığdıran sanatçı, dilek ağacının dallarına “bin turna” asarak başlattığı sosyal sorumluluk projeleriyle de farkındalık yaratıyor.
#Gürat ÖztürkKoronavirüs salgının git gide artması sonucu yeniden eve kapanmalar başladı. Evlerde sürdürülen yaşam beslenme alışkanlıklarını oldukça etkiliyor. Evlerde düzenli beslenme, ara öğünlerin önemi, insanların sürekli yeme ihtiyacı hissetmelerine ilişkin Uzman Diyetisyen Esra Işıkdemir görüşlerini paylaşıyor.
#Karantinada BeslenmeManavlarda, marketlerde, pazarlarda kış sebzeleri çoktan yerini almaya başladı. Balkabağı da şimdilerde hem tezgâhlarda hem de mutfaklarda gözde. Lezzetli bir çorba, hafif bir tatlı ya da sağlıklı bir meze... Ünlü şeflerden balkabaklı tarifler istedik. İç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya da bize bu sebzenin faydalarını anlattı.
#GazetehaberleriBeslenme alışkanlıklarımız her yıl biraz daha değişiyor. Yepyeni ürünlerle tanışıyor, hep hayatımızda olanları daha fazla önemsemeye başlıyor ya da gerekiyorsa onlarla vedalaşıyoruz. Bu yılki en önemli trend, artan çevre hassasiyetiyle birlikte beslenirken artık sadece kendimizi düşünmememiz ve doğaya hiç olmadığı kadar önem vermemiz olacak.
#Mood-FoodBeslenmenin de farklılaşan trendleri, zaman zaman moda haline gelebilen yeni tüketim kalıpları var. Bunların kimi akılcı, faydalı ve “olması gereken” şeyler. Kimi de geçici, anlamsız, zorlama kokan “yanlış” değişimler. Bu yazıyı beslenme seçimlerindeki değişimlerden bazılarına ve “en yenileri”, “en çok beğenilenleri”ne ayırdık. Buyurun...
#Osman MüftüoğluUzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, gıdaların hastalıkların üzerindeki etkisine dikkat çekti. Kızılcığın bağışıklığı güçlendirdiğini, papayanın kolon kanserine karşı etkili olduğunu, ıspanağın beyin fonksiyonlarındaki düşüşü önlediğini kaydeden Enç, hastalıklardan korunmanın anahtarının doğru beslenmek olduğunu anlattı.