Brezilya, Çin, Malezya ve İtalya'da modellik yaptı, pek çok önemli defilede podyuma çıktı. Brezilyalı model Jéssica Fonseca'nın son durağı Türkiye. Şimdi İstanbul'da yaşıyor ve İstanbul'un muhteşem bir şehir olduğunu düşünüyor. Tam bir balık tutkunu olduğunu söyleyen Jéssica'nın mutfakla arası da oldukça iyi...
#Jéssica FonsecaTürkiye'nin ünlü aşçılarının hazırladığı yemek tanımları kısa, öz, kolay ve fotoğraflarla herkesin anlayacağı dilde Lezzet Dünyası'nda. Yapılışının her adımının ayrı ayrı fotoğraflandığı, kullanılan her malzeme ve aletin gösterildiği “Lezzet Dünyası" ilavesinde yemek tariflerini hem Türkçe, hem Almanca bulabilirsiniz. Her hafta Avrupa'da iddialı bir restoran şefinin favori yemek tarifini de Lezzet Dünyası'nda bulacaksınız.
Foça, mavi düşlerin atak oğludur ve dünyaya denizden ulaşmanın öncüsüdür. Kahraman denizcileri 2500 yıl önce enginlere yelken açıp Karadeniz’de Samsun’u, Akdeniz’de Marsilya’yı kurdu. Taş ustaları Athena Tapınağı’nı inşa etti. Demir ustaları harikalar yarattı. Ve sonra tarih boyunca zeytiniyle, üzümüyle adından söz ettirdi. Bugün, dört mevsim yaşanabilecek bir tatil mekanı. Keşfedilen ve henüz fark edilemeyen güzellikleriyle her köşesi meraklı gezginlere bir sürpriz vaat ediyor.
Balık çok sağlıklı ve çok lezzetli bir protein kaynağı. Özellikle sonbahar ve kış aylarında tezgahları süsleyen taze balıkları yemeye doyamıyoruz. Ancak balığın hem besin değerini kaybetmemesi, hem de lezzetinin katlanması için pişirme tekniğine çok dikkat etmek gerekiyor. Zira her balığı aynı şekilde, pişirmek mümkün değil. Yanlış pişirme tekniği balığın yapısını ve tadını bozuyor, kalorisini artırıyor, sağlıklı bir öğün olmaktan çıkmasına neden oluyor. Bütün bunları göz önüne alarak sizin için “Hangi balık nasıl pişirilmeli?” sorusuna yanıt olabilecek bir rehber hazırladık. Mutlaka bir göz atın.
#Hangi Balık Nasıl Pişirilmeliİstanbul’da olmak biraz da deniz manzarasına karşı mükellef bir balık sofrasının tadını çıkarmak demek. Yıllar geçse de hem müdavimlerinin hem de şehre gelen turistlerin vazgeçemediği emektar adreslerin yanı sıra yeni açılan ve menüsüyle dikkat çeken yerler de çok. Balığı doğru pişiren, mezeleri bir o kadar lezzetli ve servisi kaliteli restoranların en iyilerini jürimize sorduk.
#BoğazHer yaz koylarına, plajlarına akın edenleri karşılayan Bodrum, yine hareketli bir sezon geçiriyor. Bu yaz beldeye birbirinden iddialı yeni restoranlar açıldı. Kimileri ünlü şefleriyle de öne çıkıyor. Klasiklerin yeriyse her zaman başka. Şimdi tam sezonu madem, kahvaltıdan meze-balığa, kabuklulardan suşiye sıkı bir Bodrum lezzet turu atmaya ne dersiniz?
#BodrumTrigladae familyasının en popüler üyeleri arasında kırlangıç Balığı yer alan alır. Avcılığın zevki, lezzetli beyaz eti ve genellikle de iri balık bir olması nedeni ile kırlangıcı amatörler tarafından en çok aranan balık yapmıştır. Kırlangıç Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Soğukta yağlandıkça lezzetlenen balıklar, deniz mahsullü mezeler... Birbirinden güzel balıkçıları jürimize sorduk. Bazısı manzarasıyla, bazısı fiyat-lezzet dengesiyle, bazısı da kendine özgü pişirme teknikleriyle öne çıkıyor...
#GazetehaberleriBalık hem çok sağlıklı bir protein kaynağı olması hem de lezzetiyle sofralarımızın olmazsa olmazlarından. Özellikle kış aylarında bollaşan ve ucuzlayan derya kuzuları, balık sevenlerin rüyalarına giriyor. Balığın lezzeti ve besleyiciliği açısından tazeliği kadar hangi teknikle pişirildiğinin de önemi var çünkü her balık her şekilde pişmez. Bunları bilmeden balık pişirmeye kalkıştığınızda, yanlış teknik uygularsanız tatsız tuzsuz ve sağlıksız bir balık yemeği elde edebilirsiniz. Peki hangi balık nasıl pişirilmeli? İşte denizlerimizde ve balıkçı tezgahlarında en sık karşılaştığımız türler için pişirme önerileri…
#BalıkYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiÜç hafta önce Göcek’e gittiğimde, denizle son buluşmam olduğunu sanmıştım. Meğerse değilmiş. Geçen hafta da Bozburun’a gidip, lacivert sulara, cennet koylara bir kez daha “Merhaba” dedim. Aklınızda bulunsun: Bu mevsimde açık olan lokantalarda her şey daha lezzetli olur. Çünkü aşçıların yemek yetiştirme telaşları yoktur. Her tabağı özene bezene hazırlarlar. Bu zamanlarda sahil lokantaları damakları şenlendirir, ruhu keyiflendirir.
#GezginGeçen hafta palamudu anlatmıştım, lüfer haber göndermiş “Ben de geldim” diye. Sonra da eklemiş, “Beni bu yıl da yazdın yazdın, gelecek yıllarda beni bulabilir misin bilemiyorum. Belki ardımdan ağıt yakarsın”. Haklı! Bakanlık avlanma boyunu daha da kısaltıp yok olma sürecinde olan lüferin idam fermanını imzalamış oldu.
#Mehmet YaşinGeçen hafta palamudu anlatmıştım, lüfer haber göndermiş “Ben de geldim” diye. Sonra da eklemiş, “Beni bu yıl da yazdın yazdın, gelecek yıllarda beni bulabilir misin bilemiyorum. Belki ardımdan ağıt yakarsın”. Haklı! Bakanlık avlanma boyunu daha da kısaltıp yok olma sürecinde olan lüferin idam fermanını imzalamış oldu.
#LüferBalık mevsimi başladı, palamut kapıyı çaldı, gözünüz aydın! Katliamcıların elinden kaçabilen mevsimin ilk palamutlarını yemek için acele etmeyin, bu balık bir hafta sonra daha da lezzetlenecek. O zamana kadar palamut hakkındaki lüzumlu-lüzumsuz bilgilerle idare edelim...
#Mehmet YaşinBalık mevsimi başladı, palamut kapıyı çaldı, gözünüz aydın! Katliamcıların elinden kaçabilen mevsimin ilk palamutlarını yemek için acele etmeyin, bu balık bir hafta sonra daha da lezzetlenecek. O zamana kadar palamut hakkındaki lüzumlu-lüzumsuz bilgilerle idare edelim...
#PALAMUT