Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
1kg temizlenmiş istenilen cins balık
3 adet patates
2 adet havuç
1 adet kereviz
2 adet limon
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber
3 adet soğan
Hazırlanışı:
Önce soğanları piyaz doğrayın sıvıyağda kavurun, 2 bardak suyu ilave edip kaynatın soğanlar iyice pişince süzün ve soğanları ezin. Fırın tepsisine soğanı dilimlenmiş patates, havuç ve kerevizi dizin, sarımsağı rende yapıp katın tuzunu ve baharatınıda ekleyip fırında sebzeler yumusayıncaya kadar pişirin, fırından çıkarmadan 5-10 dakika önce 2 limon suyunu ve kıyılmış maydanozuda ekleyin, pişince sıcak servis yapın.