Macar baharatı ve birbirinden şifalı sebzelerden alan balık çorbası nasıl yapılır, işte pratik balık çorbasının tarifi, malzemeleri ve besin değerleri...Balıkçı çorbası tarifi, Macar mutfağının en çok sevilen ve içerdiği malzemeler itibarıyla en kolay yapılan yemeklerinden biri. Erişte ve balık etiyle hem daha besleyici hem daha doyurucu olan çorba tarifinde palamut yerine farklı balıklar da kullanılabilir. Ama tercihiniz, kılçık temizleme derdi olmayan büyük balıklardan yana olsun. Balıksız olmaz diyenlere özel olan çorba tarifimiz, Chef Rüzgar SÜNBÜL adresi LEZİZZ'de!
#Macar Balıkçı ÇorbasıTek başına bir ana öğün olma özelliği taşıyan balık çorbası, turşu ve mezelerle tamamlanarak lezzet şölenine dönüşebilir. Balık sezonunun başladığı bu günlerde hem faydalı hem doyurucu bir tarif olan balık çorbası hangi balıktan, nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte tüyoları…
#Balık ÇorbasıTrança balığı, eti beyaz ve iri olmasıyla tanınmaktadır. Büyük olması nedeniyle iki ya da üç parçaya bölünerek satılan trança balığı, sinarit isimli balığın büyük olanına verilen isimdir. Genellikle çorbası yapılan trança, aşırı lezzetli olarak tanımlanmaktadır. Peki, trança balığı nasıl pişirilir? İşte, trança balığı hakkında bazı bilgiler
#Trança BalığıBalık çorbası, özellikle sezonun açıldığı sonbahar ayları ve soğugun ciddi boyutlarda hissedildiği kış aylarında mutfaklara giren şifa kaynakları arasında yer alıyor. Yapılışı oldukça basit olan balık çorbası, içerisinde barındırdığı sebzelerle lezzetine lezzet katıyor. Peki, balık çorbası nasıl yapılır? İşte, hem lezzetli hem de şifa kaynağı bu yemeğin yapıldığı balık türleri hakkında bazı bilgiler
#Balık ÇorbasıLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#LimonLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#YemeŞeker hastalığı olarak da bilinen tip 2 diyabet, günümüzün en önemli sağlık problemleri arasında. Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından sunulan verilere göre dünya genelinde 20 ile 79 yaş aralığında olan her 11 kişiden biri diyabet hastası ve bu sayının 2045 yılında 10’da 1’e yükselmesi bekleniyor. Bu hastalık, kişinin organlarını ve yaşamsal fonksiyonlarını etkileyerek yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Hastalığın gelişmesinde ise insülin salgısının bozulması ve insüline vücudun direnç göstermesi önemli rol oynuyor. Üstelik diyabet belirtileri çoğu vakada gözlemlenemiyor ve teşhis raslantısal olarak konuluyor.
#Sponsorlu İçerikArapsaçı, ebegümeci, hardal otu, cibes... Ege otları da onlarla yapılan yemekler de saymakla bitmez. İster börek veya gözleme içine katın, ister kuzu etiyle yemeğini pişirin... Soğanla kavurup yoğurtla veya haşlayıp sarımsak-limon ve zeytinyağlı sosla servis etmek de mümkün. Bu otları artık sadece Ege’de değil, büyük şehirlerde de kolaylıkla temin edebiliyoruz, keza kabak çiçeğini de öyle... Ege otlarını ve kabak çiçeğini şefler anlattı.
#Yeşillikİnsanlar; omega 3 gereksinimi, deniz canlıları üzerinden karşılamaktadırlar. Sağlıklı yaşamın en önemli unsuru; haftada iki defa balık tüketimidir. Çocukların gelişim dönemlerinde haftada üç kez balık tüketmesi, kemik gelişimine çok önemli katkılarda bulunmaktadır. Peki torik balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Torik balığı faydaları ve özellikleri nedir detayları ile derledik.
Balık, omurgalı hayvanlardandır. Bu hayvan türü yalnızca suda yaşayabilir. Çünkü nefes alıp verme işini solungaçları ile yapar. Kuzu balığı bir balık türüdür. Peki kuzu balığı nedir? Halk arasında farklı ismi var mı? Özellikleri nelerdir? Eti yenir mi? Nasıl pişirilir? Pişirme yöntemler ve tarifleri nelerdir? Nasıl temizlenir ve avlanır? Faydaları ve zararları var mıdır? Kendi içinde türleri var mı? Besin değer tablosu nasıldır tüm detayları ile derledik.
Günümüzde birbirinden farklı balık türleri bulunmaktadır. Özellikle mırlan balığı lezzeti nedeniyle çok fazla tercih edilmektedir. Mırlan balığı nasıl pişirilir, nasıl temizlenir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Denizden çıkan en lezzetli balıklardan birisi kokusuz olması ile dikkat çeken dil balığıdır. Tadı yumurtayı andıran, eti bembeyaz olan dil balığını evde fırında kolayca pişirebilirsiniz. Kılçıksız olması nedeni ile kolay bir şekilde temizlenebilen dil balığını fırında rahatlıkla pişirebilirsiniz. Dil Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Denizlerde ve çeşitli tatlı sularda yaşayan pek çok balık türü yaşamaktadır. Bu balık türlerinden biri de kömür balığıdır. Kömür balığı merak edilen bir türdür. Kömür Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Kömür balığı faydaları ve özelliklerini tüm detayları ile derledik.
Kırlangıç balığı MasterChef yarışması ile birlikte en çok araştırılan balıklar arasında yer alıyor. Kültürümüzde pek bulunmayan kırlangıç balığı yenir mi, nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir merak ediliyor. İşte oldukça lezzetli fakat bir o kadar da pahalı kırlangıç balığı hakkında merak edilenler, çorbası ve buğulama tarifi...
#Kırlangıç BalığıHer yıl hevesle beklediğimiz balık sezonu geldi, av yasağı bitti. Ama bu yıl ağa takılanları bulabilecek miyiz, çiftlik balığı mı yiyeceğiz? Balığın boyundan denizlerdeki kirliliğe kafamızda pek çok soru var. Cevaplarını, balık için güvenle alışverişin yollarını öğreniyoruz.
#BalıkRamazan'ın gelişiyle birlikte sevdiklerine özel lezzetler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerini titizlikle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için Ramazan'ın sekizinci gününe güzel enfes bir menü hazırladık. İşte 20 Nisan Salı günü 'lezizz' Ramazan menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte evlerde de iftar hazırlıkları başladı. Sevdiklerine özel menüler hazırlamak isteyenler her gün iftar menülerinde hangi lezzetli yemeklere yer vereceklerini araştırıyor. Sizlere, Ramazan'ın 3. gününe özel et yemeğinden tatlıya harika yemek tariflerinin olduğu bir iftar menüsü hazırladık. Siz de "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız, işte 15 Nisan Perşembe gününe özel iftar menüsü...
#RamazanPandemi sürecinde evde geçirilen vakitte yemek yeme alışkanlıkları değişti ve birçok kişi hamur işlerine, abur cuburlara, tatlılara yöneldi. Tüm bu yemekler ise fazla kilo olarak geri döndü. Pandemi kilolarından hızlıca kurtulmak isteyenler son zamanlarda 'şok diyetlere' başvuruyor. Nedir bu şok diyetler? Nasıl yapılır ve en önemlisi ise şok diyet yapmak doğru mu? Gelin beraber bakalım.
#Şok DiyetYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiSemih Diken (38) makine mühendisi. Eşi Özenç (34), çocukları Ege (4) ve Tuna (2) ile dünyayı farklı lezzetler peşinde geziyorlar. Vietnam’da kızarmış serçe, Kamboçya’da timsah fileto, Estonya’da ayı sosisi gibi birçok farklı lezzeti tattılar. Kendilerini löplöpçü olarak adlandıran çift, bugüne kadar 52 ülkeye ayak bastı. Löp löpçüleri Namibya’da yakaladık ve serüvenlerini sorduk.
#Malezya