Paylaş
MALZEMELER
60 Gram Halka Doğranmış Arpacık Soğan
6 Gram Kıyılmış Sarımsak
25 Gram Halka Doğranmış Sivri Biber
50 Gram Yemeklik Doğranmış Kırmızı Biber
15 Gram Tereyağı
35 Gram Domates Salçası
5 Gram Toz Paprika
Yeteri Gram Tuz
120 Gram Erişte
560 Gram Palamut
Bir Gram Kıyılmış Maydanoz
YAPILIŞI
Palamut kullanmak istemezseniz, herhangi bir büyük balıkla da bu çorbayı yapabilirsiniz.
Soğan, sarımsak, biberler ve tereyağını bir tencerede sotelemeye başlayın.6 adet halka doğranmış arpacık soğan 2 diş kıyılmış sarımsak 1 adet halka doğranmış sivri biber 1 adet yemeklik doğranmış kırmızı biber 1 çorba kaşığı tereyağıSoğanlar suyunu çekince salça ve toz paprikayı da ekleyin.
2 dakika daha soteledikten sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip tuzunu ayarlayın.1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı toz paprika Yeteri kadar tuzBiberli harcın pişmesine yakın erişteyi ve balıkları ilave edip pişirin.
1 su bardağı erişte 4 dilim palamut Servis ederken kıyılmış maydanoz serpin. Bir miktar kıyılmış maydanoz ile servis edin.
Paylaş