Bağışıklığı Güçlendirmek haberleri sayfasında Bağışıklığı Güçlendirmek hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 236 Bağışıklığı Güçlendirmek haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Uzmanlar, küresel bir salgın olarak tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) korunmak için güçlü bir bağışıklık sisteminin önemine dikkati çekerken, özellikle dengeli ve zengin beslenmenin sistemin güçlendirilmesi için en temel unsurlar arasında yer aldığını belirtiyor.
#Bağışıklık GüçlendirmeVitamin mineral desteklerini araştırıp hasta olmamak için türlü yöntemler denediğimiz bu dönemde en değerli şey güçlü bir bağışıklık sistemi. Herhangi bir hastalığa yakalanmamanın ya da olan hastalığı en az semptomla hafif geçirmenin ilk yolu güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak. Bu yıl hayatımıza giren korona virüs başta olmak üzere enfeksiyonların arttığı kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarından biri de taze sebze, meyve ve baharatlardan geçiyor.
#Ballı Zerdeçallı ŞurupDoğru beslenme bağışıklığı desteklemesi açısından hem Kovid-19’dan korunmada hem de salgına yakalanan hastaların iyileşme sürecinde etkin rol oynamaktadır. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Havva Kılınç, sağlıklı ve dengeli beslenmenin fiziksel aktivite ve düzenli uyku ile bağışıklık sistemini güçlendirdiğini hatırlatarak Kovid-19 ile mücadeleye özel beslenme önerilerinde bulundu.
#Kovid-19Mutfaklardan ve yemeklerden eksik edilmemesi gerekenler, vitaminler, şifa çorbaları ve daha pek çoğu bugünlerde tavsiye olarak sıklıkla gündeme geliyor. Fakat bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı olacak diğer detayların etkisi de göz ardı edilemeyecek kadar büyük. Bunların başında ise uyku, egzersiz ve stres kontrolü geliyor. Türk Böbrek Vakfı, başta böbrek hastaları olmak üzere tüm toplumu bu konularda bilgilendirmeye devam ediyor.
#BağışıklıkYapılan araştırmalara göre Morina Balığı'nın karaciğerinden elde edilen Omega 3, bağışıklık sistemini güçlendirerek koronavirüs ile savaşta etkili rol oynuyor. Bilim insanları, günlük bin miligram kullanılması önerilen omega 3 ve vitaminlerin, hekim kontrolünde tüketilmesi konusunda ise vatandaşları uyarıyor. Pediatrik Allerji-İmmünoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tunç Akkoç, omega 3'ün koronavirüsle savaşta etkili rol oynadığını belirtti.
#Omega 3Vücudumuzu hastalıklara karşı koruyan bağışıklık sisteminin temel görevi virüs, bakteri, mantar, parazit gibi mikroorganizmaların vücuda girmesini engellemek, girerse girdikleri yerde yok etmek, yayılmalarını engellemek ya da hastalık yapıcı etkilerini geciktirmektir. Diyetisyen Sibel Mumcu bağışıklığı güçlendirmenin 6 yolunu anlatıyor.
#Bağışıklığı GüçlendirmekSon birkaç aydır en önemli gündemimiz dünyayı etkisi altına alan koronavirus salgını. Koronavirus ile birlikte hepimiz bağışıklık sisteminin önemini daha iyi anladık. ‘’Bağışıklık sistemimi nasıl güçlendiririm?’’ diye düşündük durduk. Güçlü bir bağışıklık sistemi için sağlıklı ve dengeli beslenmenin, fiziksel aktivitenin ve düzenli uykunun şart olduğunu öğrendik. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak güçlü bir bağışıklık sistemi için beslenmede nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı...
#Bağışıklık SistemiHayatta bazen işler yolunda gitmeyebilir. Hatta bazen her şey sadece sizin başınıza geliyormuş gibi hissediyor ve umutsuzluğa kapılıyor olabilirsiniz. Yine de ne kadar belirsizlik içinde olursak olalım, hayata karşı dik ve sağlam adımlarla ilerlediğimizde tüm olumsuzlukların üstesinden gelmenin aslında çok da zor olmadığını görürüz. Kendimizi, ailelerimizi ve toplumu korumak için her şeyden önce sağlıklı kalmalıyız. Sağlıklı olmanın en etkili formülünün ise bağışıklıktan geçtiğini kabul ederek, bağışıklığı desteklemenin en etkili yollarını anlatıyoruz.
#BağışıklıkSosyal izolasyon nedeni ile birçok kişinin evlerinden çalışmaya başladığını, gün içinde harcanılan enerjinin alınan enerjiden az olması nedeniyle kilo artışı yaşanabileceğini söyleyen Diyetisyen Neslihan Aktepe, sağlığın korunması ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için birtakım önerilerde bulundu.
#BağışıklıkVücudumuz için bir savunma sistemi olan bağışıklık sistemi, organizmayı çoğu hastalığa karşı koruyan biyolojik yapı ve süreç sistemlerinden oluşuyor. Başta dalak, lenf düğümleri gibi periferik organlar ve kemik iliği, timus gibi santral organlardan oluşan bağışıklık sisteminde kanda bulunan savunma hücreleri ve bazı sistemler önemli rol oynuyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk, hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirmek için dikkat edilmesi gereken 5 maddeyi açıklıyor.
#Bağışıklığı GüçlendirmekMevsim geçişinin kendini hissettirdiği bu günlerde bağışıklık sistemimizin de bu değişikliğe adapte olabilecek güçte olması gerekiyor. Bir ısınan bir soğuyan hava özellikle solunum yolları hastalıklarını tetiklerken bu gibi rahatsızlıklardan bizi ancak güçlü bir bağışıklık sistemi koruyabiliyor. Tam da bu nedenlerle bağışıklığınızı nasıl güçlendireceğiniz konusu oldukça mühim.
#Bağışıklık Sistemini Güçlendiren BesinlerÇocuklarla Bir Ömür programında bu haftaki konuğumuz Dr. Emin Mindan'dı. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmenin yollarını açıklayan Mindan, herkesin kolaylıkla yapabileceği 'saliva testini' açıkladı. Bu teste göre, sabah kalktığınızda bir bardak suyun içine tükürüp 15 dakika beklemeniz gerekiyor. Bu sürenin sonunda ortaya çıkan manzara, bağışıklık sisteminizle ilgili durumu ortaya çıkarıyor. Eğer tükürüğünüz dibe çöküyorsa, bağışıklığınız çok zayıf, ortada kalıyorsa zayıf, saçaklanmadan en üstte kalıyorsa çok iyi durumda demektir.
#Ömür KurtBildiğimiz klasik sodaya daha sağlıklı bir alternatif olarak hızla popülerlik kazanan probiyotik sodayı belki hiç görmediniz hatta belki de adını ilk defa duyuyorsunuz ama özellikle Avrupa ülkelerinde bu içecekler oldukça popüler. Bağırsak sağlığını desteklediği iddia eden probiyotik ve prebiyotik gazlı içecekler gerçekten bu iddiaların altını dolduruyor mu? Günlük almamız gereken probiyotik miktarını bu içeceklerden alabilir miyiz?
#ProbiyotikHastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), menenjit ve ölüme yol açabilecek nadir bakteriyel hastalıklara neden olan invazif meningokokal vakalarında artış olduğu konusunda uyarıda bulundu. 2023’te ABD'de 422 vaka bildirildiğinin altını çizen CDC, bu yıl şimdiden 143 vakanın rapor edildiğini, bunun da enfeksiyonların geçen yılı geçeceğine işaret ettiğine dikkat çekti. Peki bu hastalık daha çok kimleri hedef alıyor? Türkiye’deki durum nedir? Prof. Dr. Hasan Hüseyin Karadeli, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkÜlkemizde hava sıcaklıklarındaki ani düşüşün ardından, grip başta olmak üzere üst solunum yolu hastalıklarında ciddi bir artış yaşanıyor. Uzmanlar bu yıl grip vakalarında geçtiğimiz iki-üç yıla oranla 2-3 kat artış olduğunu ve hastanelerde ciddi yoğunluk yaşandığını söylüyor. En önemlisi de bu yılki gribin iyileşmesi haftalarca sürüyor. Peki bu kış grip neden bu kadar güçlü? Salgına yakalanmamak için neler yapmak gerekiyor? Vitamin takviyeleri ile bitki çayları işe yarıyor mu? Hangi besinleri tüketmek salgına karşı kalkan olabilir? Uzmanlarla tüm detaylarıyla mercek altına aldık.
#SağlıkBu yıl çocuklar farklı virüslerle köşe kapmaca oynuyor; anne-babalar telaşlı. Hangi ilacı kullanmalı, antibiyotiksiz geçer mi gibi sorular akıllarında... Elbette çocukların tedavisinde bitkilerden yararlanmak mümkün. Ama doğru kullanım için doktorunuzun ve eczacınızın danışmanlığında olmalı.
#Dr. Ecz. Metin Uyar'Haftada bir isteyen bile oluyor...' Bu sözler eve serum servisi yapan bir sağlıkçıya ait. Uygulama her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Bağışıklık serumları, vitaminler, ozon iğneleri... Bu çok tartışmalı uygulamayı yapanlarla, yaptıranlarla ve konunun uzmanlarıyla konuştuk...
#Glutatyon SerumMevsimi oldukça kısa ama besin değeri ve vücuda yararı bol üç meyveyi, tam da zamanları gelmişken anlatmak istiyorum size: Muşmula, hünnap ve iğde... Maalesef eskisi kadar bilinip tüketilmiyorlar. Oysa iğdeyle tatlı krizlerinizi önleyebilir, hatta çayını demleyebilir, olgun muşmulayla kek yapabilir, hünnapla sağlıklı, pratik atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.
#MuşmulaÜzüm pekmezi sıklıkla kalorisi merak edilen besinlerden biridir. Özellikle şifalı olmasından dolayı önem taşıyan kelimeler arasındadır. Bu bakımdan üzüm pekmezinin kilo yapıp yapmadığını öğrenebilir ve buna göre rahat bir şekilde tüketebilirsiniz. Üzüm pekmezi kilo aldırır mı verdirir mi? Kara üzüm pekmesi yemek kilo yapar mı tüm detaylarıyla sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamKış soğuklarında içimizi ısıtıp şifa verecek sağlıklı ve lezzetli bitki çayları hazırlamak için şanslı bir coğrafyada yaşıyoruz. Ihlamur, adaçayı, hatmi çiçeği, kuşburnu gibi zengin endemik bitki türlerimizin yanı sıra ayva, bergamot, portakal, elma gibi meyvelerle de kış çayı harmanlarına lezzet katmak mümkün. Bazısı enerji veriyor, bazısı soğuk algınlığından koruyor, bazısıysa daha kolay uyumamıza yardımcı oluyor.
#NaneŞu anda Omicron varyantı küresel ölçekte olduğu gibi ülkemizde de baskın varyant haline geldi. Tüm dünyada hızla yayılan varyant nedeniyle hatırlatma dozlarını yaptırmış tam aşılar da dahil olmak üzere çok daha fazla insan covid pozitif çıkıyor. Omicron bir ayı aşkın süredir hayatımızda ama elde edilen veriler çok yeni ve hala net değil. Bu nedenle testi pozitif çıkanların kafalarında onlarca soru var. Biz de bu soruları uzmanlarımıza sorarak yanıtlarını aldık. İşte Omicron varyantı ile enfekte olanların en çok sorduğu sorular...
#OmicronBelirgin kokusuyla kolay tanınabilen tarhana otu, alternatif tıbbın uzun yıllar kullandığı bitkidir. Şifa kaynağı olarak adlandırılan tarhana otu, yağ olarak da kullanılabiliyor. Tarhana otu nedir, nasıl kullanılır, faydaları nelerdir, ne işe yarar, hangi mevsimlerde bulunur, zararları var mıdır gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Tarhana OtuTek başına bir ana öğün olma özelliği taşıyan balık çorbası, turşu ve mezelerle tamamlanarak lezzet şölenine dönüşebilir. Balık sezonunun başladığı bu günlerde hem faydalı hem doyurucu bir tarif olan balık çorbası hangi balıktan, nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte tüyoları…
#Balık ÇorbasıSarımsak suyu farklı kullanım yöntemleri üzerinden değerlendirilen önemli doğal besin kaynakları içerisinde yer alır. Özellikle cilt, genel sağlık ya da saç ile beraber birçok değişik amaç altında değerlendirilmektedir. Peki, sarımsak suyu faydaları nelerdir, saça ve sakala nasıl uygulanır? Sarımsak suyu içmenin ve sürmenin cilde faydaları hakkında detayları derledik.
#Sarımsak SuyuYeni tip koronavirüs salgınıyla birlikte, beslenme alışkanlıklarımız da değişmeye başladı. Hatta bu dönemde vegan ve vejeteryan yiyeceklere olan talep git gide artış gösteriyor. Bağışıklığı güçlendirmek için doktorların da tavsiye ettiği gibi, daha fazla bitkisel ürün tüketmeye yönelik sürekli bir ilgi var, aynı zamanda birçok insan daha az hayvansal protein yediğini bildiriyor. Peki gün içinde size enerji verecek sağlıklı atıştırmalıklar neler? İşte 2021’in en iyi sağlıklı atıştırmalıklarından bazıları…
#AtıştırmalıkBahar mevsiminin gelmesiyle birlikte özellikle polenlere karşı alerjik nezle ve göz alerjisi gibi durumlar sıklıkla yaşanıyor. Hatta polen alerjisi ile koronavirüs belirtilerindeki benzerlikler insanları "korona mı oldum?" şüphesine bile düşürebiliyor. Peki koronavirüs enfeksiyonu ile polen alerjisi nasıl ayırt edilebilir? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#PolenTüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de derinden etkileyen Covid-19 pandemisi ülkemizde birinci yılını doldururken, geçtiğimiz bir yılda bu zorlu süreçten en çok etkilenenlerin başında yaşlılar geldi. Yılın büyük bölümünü evde karantinada geçiren yaşlıların gerek fiziksel gerekse psikolojik açıdan önemli sorunlar yaşadığını belirten Dr. Şinasi Can ve Geriatri ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Berrin Karadağ “Salgının birinci yılında halen tam olarak kontrol altına alınamamış olan Covid-19 enfeksiyonu özellikle yaşlıları ciddi şekilde tehdit etmeye devam ederken, tüm dünyada yaşlı nüfusu artış göstermektedir.
#YaşılıkDoğanın eczanesi her daim kıymetini koruyor… Özellikle bağışıklığı hedef alan yeni bir virüsün hayatımıza girmesiyle belki her zamankinden daha kıymetli oldu. “Doğada ihtiyacımız olan her şey var aslında” diyen eczacı, fitoterapist ve aromaterapist Özlem Pamuk Yıldız, elimizin altında bulunması gereken aromaterapik yağları sıraladı
#Reflüİlkbahar ile birlikte başlayan sıcaklık ve basınç değişimlerinin insan vücudu üzerinde problemler meydana getirdiğine dikkat çeken Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Cem Nevşioğlu, doğru beslenmeyle bahar yorgunluğundan kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi. Nevşioğlu, bahar yorgunluğunun etkilerini hafifletmek için tavsiyelerde bulundu.
#Beslenme Ve Diyetetik Uzmanı Cem NevşioğluDİYETİSYEN Derya Zünbülcan, bitki çaylarının bilinçsiz tüketildiğinde tehlikeli olabileceğini, özellikle ilaçlarla etkileşime girebileceği için dikkatli olunması gerektiğini belirtip, uyarılarda bulundu. Bergama ilçesinde, doğadan şifalı bitkiler toplayıp, satışını yapan İbrahim Özsöz de her bitkinin bir toplama zamanı olduğunu, buna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
#Diyetisyen Derya ZünbülcanVücut mantarı nedir? Vücut mantarı nasıl oluşur? Vücut mantarı hastalığı bulaşıcı mıdır? Vücut mantarı nasıl bulaşır? Vücut mantarı tedavisi nasıl yapılır? Vücut mantarı tedavisinde kullanılan bitkisel yöntemler nelerdir? Vücut mantarı hastalığı vücudun hangi bölümlerinde daha çok görülür? Vücut mantarı hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Hamilelik sürecinde anne adayının vücudunda pek çok fizyolojik ve hormonal değişimler yaşanır. Bu değişimler, anne adaylarının bağışıklık sistemini zayıflatarak enfeksiyona daha açık hale gelmesine veya var olan enfeksiyonları daha ağır geçirmesine neden olabilir. Bundan dolayı hamilelik döneminde anne ve bebeğin sağlığı için güçlüğü bir bağışıklık sistemi her zamankinden daha fazla taşıyor.
#Hamilelikte Sağlık