Bağırsak Florası haberleri sayfasında Bağırsak Florası hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 175 Bağırsak Florası haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bağırsak florasının düzeni, insan sağlığında oldukça önemli bir yere sahiptir. Sindirim sisteminde yaşayan mikroorganizmalar, sağlıklı bir sindirim sisteminin temel taşlarıdır. Bu canlı mikroorganizmalar, bağışıklık sistemini üzerinde de oldukça önemlidir. Probiyotikler de bağırsak mikroflorasının sağlığının korunması ve işlevlerini yerine getirmesinde oldukça etkili. Peki Probiyotik nedir, ne işe yarar? İşte probiyotik içeren besinler...
#ProbiyotikMİKROBİYOTA ve Probiyotik Derneği Başkanı Prof. Dr. Meltem Yalınay, bağırsak mikrobiyom analizinin kişinin bağırsaklarındaki dengesizliğin düzenlenmesi için en uygun probiyotik önerisi ve prebiyotik desteğinin en doğru şekilde planlamasına yardımcı olduğunu söyledi. Yalınay, "Bağırsak mikrobiyom analizi, hastalık henüz gelişmeden önlem alma olanağı sağlar. Bağırsak mikrobiyom analizleri kişiselleştirilmiş tıbbın ve koruyucu hekimliğin en önemli güçlerinden biridir" dedi.
#Prof. Dr. Meltem YalınayDr. Nisa Sipahi, bağırsak florasında yaşanan hastalıkların insan vücudunda birçok hastalığa davetiye çıkardığını, bununla birlikte zayıflayan bağışıklık sistemi nedeniyle koronavirüs ile de arasında bir korelasyon olduğunu söyledi.
#Bağırsak FlorasıSon dönemde birçok insanın beslenme, yaşam, uyku alışkanlıklarının değiştiği biliniyor. Bu durumdan özellikle ikinci beynimiz olarak nitelendirilen bağırsaklarımız olumsuz etkilendi. Bağırsaklardaki faydalı bakterilerin vücut direncini yükseltmede de etkili olduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Meltem Ergün önerilerde bulundu.
#Prof. Dr. Meltem ErgünSizi muhteşem bir Türk mucitle tanıştırmak istiyorum. Eczacı Reyhan Aliusta ile… O, başarılı kadınların öncülerinden. Bağışıklık sistemini güçlendirerek pek çok cilt hastalığına çözüm üreten özel bir karışım icat etti. Buluşu sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında büyük ilgi görüyor. İkinci beynimiz olarak nitelendirilen bağırsakların önemini Reyhan Aliusta ile konuştuk.
#Reyhan AliustaR gut, kendi hücrelerini 100 kattan fazla aşan kendi nişlerine sahip belirli bir gıdayı besleyen muazzam bir bakteri popülasyonuna ev sahipliği yapar. Bu bakterilerin çoğu iyi bakterilerdir. Aslında bu bakteriler olmadan hayatta kalamazsınız!
#Bağırsak BakterileriSon dönemlerin en popüler konularından biri hiç kuşkusuz mikrobiyota. Yani bağırsak florası. İkinci beyin olarak da adlandırılan bağırsak florası insan vücudunda önemli etkilere sahip. Öyle ki son yıllarda pek çok hastalığın sebebi “bozulmuş bağırsak florası” ile ilişkilendiriliyor. Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, sağlıklı bir bağırsak florasına sahip olmanın tüyolarını anlatıyor.
#Bağırsak FlorasıSon dönemlerin en popüler konularından biri hiç kuşkusuz mikrobiyota yani bağırsak florası. İkinci beyin olarak da adlandırılan bağırsak florası insan vücudunda önemli etkilere sahip. Öyle ki son yıllarda pek çok hastalığın sebebi “bozulmuş bağırsak florası” ile ilişkilendiriliyor.
#Bağırsak FlorasıDüzensiz beslenmek, işlenmiş gıdalar tüketmek, asitli, şekerli içecekler içmek ve stres bağırsak sağlığını bozarak birçok hastalığa neden oluyor. Evde yapılan doğal ve probiyotik açısından zengin, turşu gibi fermente gıdalar tüketmenin, bozulan bağırsak duvarını hem onardığını hem de güçlendirdiğini anlatan Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, ev yapımı turşu tarifi verdi.
#Bağırsak DüzenleyiciBağırsakların düzgün çalışmasının insan sağlığı için ne derece önemli olduğu artık bilinen bir gerçektir. İyi huylu bakterilerin sayısının azalması, bağırsak florasının bozulmasına ve hastalıkların artmasına neden olmaktadır. Yaşamımızdan bazı etkenleri çıkararak; bağırsak florasının tahrip olmasına ve böylelikle sağlığımızın bozulmasına engel olabiliriz. İşte o etkenler...
#Bağırsak FlorasıGastroenterolog Prof. Dr. Ethem Tankurt, bağırsak florasını koruma ve güçlendirme düşüncesiyle probiyotik ürün tüketiminin moda haline geldiğini söyledi. Hangi probiyotik ürünün hangi hastalıkta yararlı olacağına dair araştırmaların halen devam ettiğini belirten Tankurt, "Flora bakteri dengesini gereksiz antibiyotik kullanımı bozuyor, bundan kaçının" uyarısında bulundu.
#ProbiyotikBağırsaklarımıza ikinci beyin denmesinin bir sebebi var. Çünkü bağırsaklarımızın mutluluk hormonu olarak isimlendirilen serotoninin yüzde 90’ını üretiyor. Dolayısıyla onu neyle beslediğimiz de sakin ve iyimser olmak isteyen bizleri o oranda etkiliyor. Bu nedenle mutlu biri olmak ve sağlıklı kalmak için aşağıdaki yiyeceklerden uzak durmalısınız.
#Ruh HaliAntibiyotiklerin gereğinden fazla kullanımı nedeniyle dünya antibiyotiklere dirençli bakterilerle savaşırken, diğer yandan antibiyotiklerin bir zararına daha vurgu yapıldı. Yeni yapılan bir araştırmaya göre tekrar eden antibiyotik kullanımı astım riskini artırıyor.
#AntibiyotikBilim dünyası son 10 yıldır bağırsak florasını daha yakından inceliyor. Bağırsaklarda bakterilerin kanser, diyabet, obezite, kalp ve damar, alerji ve başka bazı metabolizma hastalıklarıyla ilişkili olduğunu ortaya koyan bilim adamları, yararlı bakteriler içeren besinleri öneriyor.
#ObeziteDokularda aşırı sıvı birikmesi ödeme neden olur ve bu durum tartıda da kendini belli eder. “Bu aralar çok şiştim, balon gibiyim”, benim de bir beslenme uzmanı olarak en sık duyduğum yakınmalardan biri. Bu sorundan kurtulmak için neler yapılması gerektiğini anlattım ve çaydan çorbaya faydalı tarifler verdim.
#Berrin YiğitYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 11 aylık bebek ne kadar uyur, 11 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 11 aylık bebek kilosu, 11 aylık bebek bakımı, 11 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 11. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekDoç. Dr. Gülsen Meral, “Her yiyecek herkese farklı etki yapıyor. Mesela herkese spor öncesi kahve içmenin yağ yaktırdığı söyleniyor. Ancak kişilerin genetik testleri yapıldığında bir bakıyoruz ki kahve içmek bu kişiye iyi gelmiyor. Biyolojik yaşı geriye almak mümkün” dedi.
#Gülsen Meral"Sana bir çorba yapayım, sıcak sıcak iyi gelir..." Hangimiz özellikle kış aylarında hasta olduğumuzda bu sözü duymadık ki? Peki sıcak bir çorba içmek özellikle grip, soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıkları atlatmakta gerçekten işimize yarıyor mu? Çok sık tüketilen tavuk suyu, mercimek, tarhana gibi çorbalar iyileşmemize yardımcı oluyor mu? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkProbiyotik içeren yoğurt, kefir ve bazı peynir türleri idrar PH düzeyini düşürmekte, güçlü bir antibakteriyel olan hidrojenperoksit üretmekte, idrar yolu enfeksiyonlarının en önemli kaynağı olan bağırsak ve genital bölgenin florasını düzenleyerek üriner sistem enfeksiyonlarının sıklığını önemli oranda azaltmaktadır.
#YoğurtBağırsak florasının düzeni, insan sağlığında oldukça önemli bir yere sahiptir. Sindirim sisteminde yaşayan mikroorganizmalar, sağlıklı bir sindirim sisteminin temel taşlarıdır. Bu canlı mikroorganizmalar, bağışıklık sistemini üzerinde de oldukça önemlidir. Probiyotikler de bağırsak mikroflorasının sağlığının korunması ve işlevlerini yerine getirmesinde oldukça etkili. Peki Probiyotik nedir, ne işe yarar? İşte probiyotik içeren besinler...
#Probiyotikİki yıldır kaçmayı başarmıştım ama maalesef geçen hafta ben de COVID-19’a yakalandım. Halsiz düşünce bağışıklığımı güçlendirecek ve yer yemez enerjik hissettirecek yiyeceklerin peşine düştüm. Çareyi zencefilli içecekte, bol kuruyemişli ve sebzeli pratik tariflerde buldum.
#ZencefilDoğumdan sonra bebekler için önemli olan anne sütü salgılanmaya başlar. Anne sütü bebeklerin gelişimi açısından çok önemlidir. Bu anlamda karşımıza kolostrum çıkmaktadır. Peki, kolostrum nedir, ne işe yarar? Kolostrumun özelliği nedir, hangi vitaminlerde bulunur? Sizlere kolostrum hakkında merak edilenleri yazımızda derledik.
Emilim bozuklukları ve sindirim bozuklukları yetersiz besin alımına (malnütrisyon) yol açar. Sindirim ve emilim bozuklukları, genellikle enflamatuar barsak hastalığı, kısa barsak sendromu ve pankreas yetmezliği gibi, geniş bir hastalık yelpazesi sonucunda meydana gelir. Kısa barsak sendromu verilen bu hastalık, çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkar. Emilim nedir tüm detayları ile sizler için derledik.
X ve bir miktar Y kuşağı hatırlıyor olabilir; ama Z kuşağının gördüğünde bu nedir diyeceği meyveler var... Sonbahar ile birlikte şimdilerde pazarlarda tezgahlarda yerini almış durumda. Anneler babalar, aynı zamanda şifa kaynağı olan bu meyveleri hem siz, hem çocuklarınız için tüketmeye çalışın; çocuklarınız da bu meyveleri tanısın, böylelikle kuşaktan kuşağa aktarılsın...
#BursaSon bir yıldır hayatı eve sığdırdık sığdırmasına ama pek çoğumuz hareketsizlikten, stresten, duruş bozukluğundan ve hatalı egzersiz yapmaktan çeşitli kas, eklem, iskelet sorunları yaşadık, yaşıyoruz. İşin uzmanı nerede hata yaptığımızı ve bunları nasıl düzeltebileceğimizi anlattı…
#GazetehaberleriÖzel Egepol Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Neşe Yar, bağışıklık sistemini güçlendirmek için günlük vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılamak gerektiğini söyledi. Çoğu kez doğal ve dengeli beslenmenin yeterli olduğunu belirten Dr. Yar, gereksiz önerilen vitamin ve mineral desteğinin toksik ve metabolik sorunlara yol açabileceğini ifade etti. “Beslenme ve bağışıklığın desteklenmesindeki amaç, eksik olan birden fazla vitaminin aynı anda yerine konulması ve sağlık üzerine olumlu etki etmesidir. Mineral ve vitaminler vücutta metabolik olayların normal bir süreçte oluşmasını sağlarlar” diyen Dr. Neşe Yar, şöyle devam etti:
#İzmirKoronavirüsü yenen hastaların aylar sonra bile baş ağrısı, beyin sisi, yorgunluk ve tat-koku kaybı şikâyetleri olabiliyor. Uzmanlar koronavirüsü atlattıktan sonra hasar kalmaması için sigarayı bırakmayı, daha iyi beslenip spor yaparak sağlıklı yaşam kurallarına harfiyen uymayı öneriyor.
#GazetehaberleriYoğurt, zengin vitamin ve mineral içeriğiyle öne çıkıyor. Yoğurt suyu da B2 vitamini açısından oldukça yararlı. Uzmanlar, yoğurdun suyuyla birlikte tüketilmesini öneriyor. Peki yoğurt nelere iyi gelir? İşte yoğurt suyunun faydaları...
#YoğurtKaraciğer yağlanmasının toplumda görülme oranının yüzde 25 olduğunu belirten Prof. Dr. Onur Yaprak “Karaciğer yağlanması tipik olarak insülin direnci olan ve karın çevresi geniş insanlarda görülmesine rağmen son yıllarda zayıf veya normal vücut ağırlığına sahip olan insanlarda da gelişmeye başladı. Yapılan araştırmalar karaciğer yağlanması olan insanların yüzde 40’ının normal kiloda veya zayıf olduğunu ortaya koydu” dedi.
#Prof. Dr. Onur YaprakÖZEL bir hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nde görevli Dr. Öğretim Üyesi Burak Çakçak, Covid 19 pandemisi sürecinde evlerinde eğitim gören çocukların bağışıklık sisteminin, düzensiz beslenme ve hareketsizlik nedeniyle etkilenebileceğini söyledi.
#Dr. Öğretim Üyesi Burak ÇakçakMİKROBİYOTA ve Probiyotik Derneği Başkanı Prof. Dr. Meltem Yalınay, bağırsak mikrobiyom analizinin kişinin bağırsaklarındaki dengesizliğin düzenlenmesi için en uygun probiyotik önerisi ve prebiyotik desteğinin en doğru şekilde planlamasına yardımcı olduğunu söyledi. Yalınay, "Bağırsak mikrobiyom analizi, hastalık henüz gelişmeden önlem alma olanağı sağlar. Bağırsak mikrobiyom analizleri kişiselleştirilmiş tıbbın ve koruyucu hekimliğin en önemli güçlerinden biridir" dedi.
#Prof. Dr. Meltem Yalınay