Balkabağını taratorun veya mücverin başrolü yapmayı denediniz mi hiç? Veya küp küp doğrayıp fırında pişirdikten sonra etlerin yanında sunmayı? Hemen hepimiz klasik tatlısını ya da çorbasını yapıyoruz ama neden bunlarla yetinelim ki? Lor, labne, rokfor gibi peynirlerle de iyi anlaşıyor; köri, zencefil ve adaçayı gibi baharat çeşitleriyle de... Makarnaya da çok yakışıyor, katmere de, magnolia tatlısına da... Mutfakta ufkunuzu açacak, lezzetiyle mutlu eden balkabaklı tariflerime buyurun.
#BalkabağıQueenstown, Güney Adası’nda, ülkenin üçüncü büyük gölünün kıyısında. Dünyanın ilk ticari bungee-jumping istasyonu 1988’de Kawarau Nehri’ne inşa edilmişti. Buradaki dört kayak merkezi haziran ayından eylüle, kayakçıların akınına uğruyor. Yılın geri kalanında Aspiring Dağı Ulusal Parkı’na gelenler buradan geçiyor. Fiordland Ulusal Parkı da batısında. Aspiring Parkı’nda Routeburn, Greenstone ve Caples gibi ünlü yürüyüş parkurları var. Mart ayında sonbahar başlarken kalabalıklar çekiliyor. Sıcaklık da bu dönemde açıkhava etkinlikleri açısından uygun hale geliyor.
#SeyahatHavaların iyice soğuyup kışa sayılı haftalar kalan şu günlerde, internet sitemizde yazan beş gezgin yazarımıza ‘Kasım’ ayında nereye gitmeli, neler yapmalı?’ diye sorduk. Beşinden de oldukça güzel, eğlenceli ve bütçeyi pek sarsmayacak öneriler geldi. Kasım ayının gelmesiyle birlikte soğuyan havalarda tatil planı hazırlığındaysanız bu listemiz tam sizlik…
#Beş Gezgin Beş ÖneriKültürümüzün en renkli tarafı olan Türk mizahının yapı taşlarını belirledik. Ata Demirer, Ali Poyrazoğlu, Müjdat Gezen, Ayşen Gruda, Latif Demirci, Kandemir Konduk, Gonca Vuslateri, Vedat Özdemiroğlu, Yasemin Yalçın, Kaan Sezyum, Metin Üstündağ, Aziz Kedi, Onur Ünlü, Gökhan Akçura ve Cengiz Bozkurt’un katkılarıyla...
#MizahSicilya’nın portakalları Etna Yanardağı’nın yarattığı mikroklimanın ılık koynunda yetişir... Böyle diyor Roberto. Bir yandan kâğıt torbaya iri portakalları yerleştirirken bir yandan da bana laf yetiştiriyor. Roma’nın göbeğinde minik ama rengârenk bir sebze ve meyve pazarındayız...
Soğuk kış günlerinde akla gelen birkaç içecekten biri sıcak şarap. Kuzey Avrupa ülkelerinde yayılmaya başlamış, ülkemize de Uludağ’dan girmiş. Tüm Avrupa şehirlerinde kurulan Noel panayırlarında şimdi sıcak şarap satışı yapılıyor. Genelde açık havada, kalın giyinmişken içinizi ısıtmak için tercih ediliyor. Mis gibi tarçın kokusu ve taptaze meyvelere, özel baharatlar ve zencefil de eklendi mi değmeyin keyfinize. İster kayak sonrası yorgunluğunuzu atarken, ister iş çıkışı dinlenirken ya da haftasonu mangal partisi sırasında için. İşte sıcak şarabın en iyi adresleri.