GeriSeyahat Sıcak şarabın en iyi 10 adresi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sıcak şarabın en iyi 10 adresi

Sıcak şarabın en iyi 10 adresi

Soğuk kış günlerinde akla gelen birkaç içecekten biri sıcak şarap. Kuzey Avrupa ülkelerinde yayılmaya başlamış, ülkemize de Uludağ’dan girmiş. Tüm Avrupa şehirlerinde kurulan Noel panayırlarında şimdi sıcak şarap satışı yapılıyor. Genelde açık havada, kalın giyinmişken içinizi ısıtmak için tercih ediliyor. Mis gibi tarçın kokusu ve taptaze meyvelere, özel baharatlar ve zencefil de eklendi mi değmeyin keyfinize. İster kayak sonrası yorgunluğunuzu atarken, ister iş çıkışı dinlenirken ya da haftasonu mangal partisi sırasında için. İşte sıcak şarabın en iyi adresleri.

EN İYİ 101- Pano Şarapevi / istanbul 2- Baradox / istanbul 3- Kırıntı / istanbul 4- Otel Fahri / BURSA5- Zencefil / istanbul 6- Hayyami / ankara 7- Parantez / istanbul 8- Rouge Bar / izmir9- Winehouse / ankara10- Rouge Şarap Evi / istanbul PANO ŞARAP EVİSırrı özel şarabında1898’de kurulan şarap evi, Osmanlı’nın son dönemlerindeki Fransız ekolünün simgelerinden. Beyoğlu’ndaki üç katlı tarihi mekan, 300 kişi ağırlayabiliyor. Onlarca çeşit şarabın yanı sıra, kendi şaraplarını da üretiyorlar. Sıcak şarap kendi markaları olan Pano Şarap’la yapılıyor. Ünü, hem özel üretim üç üzümlü şarabından, hem de karanfilin bol kullanılmasından geliyor. İçine tarçın, elma, portakal ve biraz da limon ekleniyor. Yanında da soyulmuş badem ve kuru üzüm ikram ediliyor. Bir bardak sıcak şarabın ücreti 10 lira. Haftanın her günü 11.00’den gece yarısına kadar açık. Hafta sonu rezervasyon şart. Tel: (212) 292 66 64 BARADOXKaynatmadan kısık ateşteistanbul 4. Levent ’teki Mövenpick Otel’in içinde bulunan Baradox’ta günün her saati sıcak şarap servisi var. Yaklaşık yedi yıldır hizmet veren mekan 200 kişi ağırlıyor. Aromatik bitkiler ve vişne likörüyle hazırlanan şarap, kaynatmadan kısık ateşte pişiriliyor. Böylece hiç acılaşmıyor. Bardağın içinde tarçın çubuğu, limona saplanmış karanfiller ve elma, portakal gibi meyvelerin kabuklarıyla servis ediliyor. Bir bardağının fiyatı 15 lira ve Kavaklıdere kırmızı şarapla hazırlanıyor. Haftanın her günü 08.00-02.00 arası açık. Rezervasyon gerekebilir. Tel: (212) 319 29 29KIRINTIÖğleden sonra içilebiliyor1981’de Moda’da açılan Kırıntı’nın bugün dört şubesi var. İçlerinde en gözdesi 400 kişililk kapasitesiyle Bebek şubesi. Aralık ayından itibaren sıcak şarap yapılmaya başlanıyor. 12.00’den sonra servis başlıyor. Özel formüllü şarabının içinde ayva, yeşil elma, portakal ve limon kabukları ile birkaç karanfil kullanılıyor, yanında taze meyvelerle servis ediliyor. Bir kadehin fiyatı 11 lira. Haftanın her günü gece yarısına kadar açık. Tel:(212) 257 67 27OTEL FAHRİ 24 saat açık barBir Uludağ klasiği olan Otel Fahri, 1966’da kuruldu. Uludağ’da ilk sıcak şarap servisini 1972 yılında bu otel yapmaya başladı. Formülü şöyle: Tenceredeki suyun içine şeker, karanfil ve tarçın çubukları koyuluyor. Altı kısılıp, kırmızı şarap, portakal ve limon dilimleri ekleniyor ve özel baharatlar kullanılıyor. Yanında genelde sucuk ekmek ve şarküteri ürünleri tüketiliyor. Özellikle kayak yapanlara şekerli ve sıcak olduğu için enerji veriyor. Standart değil, kaliteli şarap kullanılıyor. Kadehinin fiyatı 10 lira. Üstelik 24 saat boyunca sıcak şaraba ulaşmanız mümkün. Tel: (224) 285 20 10ZENCEFİL Sağlıklı mönü eşliğindeBeyoğlu’ndaki 17 yıllık işletmede sadece vejetaryen mönüsü var. Tek katlı mekan 60 kişi ağırlayabiliyor ve kış bahçesinde ısınma problemi yaşanmıyor. Mevsimsel Ege otları tercih ediliyor. Her çeşit içki mevcut. Sıcak şarabı en ünlüsü. Kullanılan şarap, özel üretim. İçinde kuru üzüm gibi meyveler, portakal, tarçın, yeni bahar ve karanfil var. Kısık ateşte yavaş yavaş pişiriliyor. Ekim ayından itibaren sıcak şarap servisi başlıyor. Özel toprak kaplarla servis yapılıyor. Bir kadeh şarabın fiyatı 9 lira. Pazar hariç haftanın her günü 09.00 - 12.00 arası açık. Tel: (212) 243 82 34HAYYAMİ Hem şarap, hem müzik2002’de kurulan Hayyami’nin mönüsü İtalyan mutfağı ağırlıklı. Üç katlı ve toplam 400 kişi ağırlayabiliyor. Giriş kat pub, orta kat mahzen, üst katta da restoran var. Pazartesi hariç haftanın her günü blues, caz tarzında çeşitli gruplar sahne alıyor. Sadece sıcak şarabının ülkenin dört bir yanından müdavimleri var. Hafta sonları şarap servisi özel dekorlu mahsende yapılıyor. Sıcak şarabını bu kadar ünlü yapan, özel üretim şarap kullanılması ve meyvelerin şarabın içinde bütün olarak kaynatılması. Tarçın çubukları, ayva, elma, portakal ve biraz da vişne likörü konulup, kısık ateşte hazır hale geliyor. Haftanın her günü 14.00-01.00 arası açık. Rezervasyon şart. Tel:(312) 466 10 52 PARANTEZ Özel toprak kapta servis 2007’de Asmalımescit’te açılan mekanda hafta sonları yer bulmak hayli zor. Taksim’de bir başka şubesi daha var. Toplam kapasitesi 100 kişi. Müdavimleri, eğlence öncesi birkaç kadeh içki içmek için uğruyor. Kasım ayından itibaren sıcak şarap servisi başlıyor. İçinde elma, portakal, armut dilimleri ve kabuğunun yanı sıra bolca tarçın, karanfil ve limon var. Ürgüp’ten özel gelen toprak kapta servis ediliyor. Bir kadehinin fiyatı 7,5 lira. Haftanın her günü 09.00-02.00 arası açık. Tel:(212) 245 75 13 ROUGE BAR Gizli baharatlar kullanılıyorBeş seneden beri Çeşme’de hizmet veren mekan, bu yıl hem Alsancak’ta hem de Çeşme Marina’da iki şube açtı. izmir Meksika Sokağı’ndaki şubenin mönüsü Uzakdoğu ve Akdeniz mutfağı ağırlıklı. Kafe-restoran olarak hizmet veren mekanda çarşamba, cuma ve cumartesi geceleri DJ performansları oluyor. Sıcak şarap servisi aralık ayında başlıyor. İçinde tarçın çubukları, portakal ve elma dilimlerinin yanı sıra, gizli ve özel baharatlar da kullanılıyor. Bir kadehi, 12 lira. Pişirilirken, kısık ateş tercih ediliyor. Kavaklıdere’nin şarapları en çok tercih edilenler. Pazar hariç 11.00’den 01.30’a kadar hizmet veriyor. Rezervasyon gerekli. Tel: (232) 463 90 26 WINEHOUSEİçinde mandalina da varÜç senedir Kızılay Meydanı’nda hizmet veren Winehouse, ankara’nın en merkezi yerinde; bir çatı restoranı niteliğinde. Sıcak şarap yapımında özel üretim şarap kullanılıyor. İçindeki malzemeler, mandalina, armut, elma, tarçın ve karanfil. Ateşi sürekli kontrol edilerek pişiriliyor. Mönüsünde hem dünya mutfağını, hem Türk mutfağını görebilmek mümkün. Haftanın her günü, birçok türde canlı müzik yapılıyor. Mekan, 120 kişi ağırlıyor. Sıcak şarap servisi genelde öğleden sonra başlıyor. Kadehi 8.50 lira. Rezervasyon özellikle hafta sonları gerekli. Tel: (312) 424 04 43ROUGE ŞARAP EVİ Pişmesine yakın brendy ekleniyorTaksim’de geçen yıl açılan üç katlı mekanın 80 kişilik kapasitesi var. Kaliteli şarapların kullanıldığı içki, taze meyve dilimleriyle servis ediliyor. Isıtıldığında alkolü azaldığı için, pişmesine yakın brendy ekleniyor. Çubuk tarçın ve karanfilin yanı sıra özel baharatlar da kullanılıyor. İrlanda usulü özel kaplarda servis edilen sıcak şarabın kadehi 11 lira. Yanında kıtır peynir topları veya acılı sucuk ve boşnak pastırmasının yer aldığı şarküteri tabağını tercih edebilirsiniz. Her gün 11.00-01.00 arası açık. Sek içmek isteyenlere 50 çeşit şarap kadehle servis edilebiliyor. Hafta sonu rezervasyon gerekebilir. Tel: (212) 237 01 90
False