Erzurum Türkiye'nin büyük şehirlerinden bir tanesidir. Erzurum yemekleri ile ön plana çıkmaktadır. Erzurum yemekleri gerek lezzetleri gerekse de görselliği ile dikkat çekmektedir. Erzurum'a gelen kişilerin en çok tattığı yemek listeleri araştırılmaktadır. Son aylarda Erzurum yemekleri ile ilgili bilgi alışverişi yapılmaktadır. Peki en iyi Erzurum yemekleri hangileridir? Erzurum'da yenilebilecek en meşhur yemekler nelerdir? İşte Erzurum'da yenilecek meşhur yemekler.
#Erzurum YemekleriYazın soframızda bol bol yer buluyor; bazen bir meze, bazen zeytinyağlı ve bol domatesli taze fasulyenin yancısı oluyor. Cacık ülkemizde başta salatalık olmak üzere türlü ottan yapılırken Yunanistan’da sirkeli, daha Batı’da limonlu yeniyor. En iyisi nasıl hazırlanır, içine farklı neler katılır, püf noktalarıyla birlikte bakalım.
#CacıkPek çok yerde denediğim ve kendi restoranımda da yaptığım cağ kebabını ilk kez kendi şehrinde yedim, ‘tatari’ denilen az pişmişini tatma fırsatı da yakaladım. Aklınızsa olsun, doyduğunuzda garsonları uyarın çünkü siz “Dur” diyene kadar ‘cağ’lar masaya gelmeye devam ediyor. Belki çok iddialı gelebilir ama şimdiye kadar içtiğim en iyi ayak paça ve kelle paça çorbalarını da burada buldum. Giderseniz şalgam dolması ve lalanganın da tadına bakın.
#ErzurumKişniş tohumu en faydalı olan tohumlardan bir tanesidir. Özellikle bitkisel tedavi denilince akla ilk gelen tohumlardan olan Kişniş tohumu bu bağlamda çok araştırılmaktadır. Kişniş tohumu insan sağlığına faydaları oldukça fazladır. Bundan dolayı Kişniş tohumu satın alanların sayısı her geçen gün artmaktadır. Kişniş tohumu ile ilgili sosyal medyadan araştırmalar yapılmaktadır. Peki Kişniş tohumu nedir? Kişniş tohumu ne işe yarar? Kişniş tohumunun faydaları nelerdir? Kişniş tohumu hangi besin değerlerine sahiptir? İşte Kişniş tohumu ile ilgili her şey.
Erzurum mutfağı deninca akla ilk olarak kete ve cağ kebabı gelir. Fakat, bu güzel şehrimizin mutfağı, çorbasından tatlısına kadar nefes lezzetlerle dolu. Kadayıf dolması, aşotu çorbası... Bu enfes lezzetlerden sadece birkaçı. Yöresel tatları sevenler için Erzurum mutfağının en güzel tariflerini derledik. Listemize bir göz atın, çok beğeneceksiniz. Şimdiden afiyet olsun...
#Erzurum MutfağıHalk arasında ‘aş otu’ olarak da bilinen kişniş çok duyulan ancak kullanımı pek fazla bilinmeyen bir baharat. Ülkemizde en çok Konya, Burdur ve Isparta taraflarında yetiştirilen kişniş, et yemeklerinde ve zeytinyağlılara çok yakışır. Peki, kişniş başka nasıl kullanılır, kişniş otunun faydaları neler?
#Kişniş NedirSırtını Palandöken’e yaslamış Erzurum’un alametifarikası içinde barındırdığı pek çok güzellikte saklı. Bir yanınızda uluslararası kayak turnuvalarına ev sahipliği yapan Palandöken Dağı, bir yanınızda sayısız tarihi yapılarla dolu şehir merkezi… Ayrıca köşelerde bekleyen parmak ısırtan lezzetler de cabası… Şehrin yakınlarında bulunan Tortum Şelalesi, Oltu, Tepsicik göleti gibi doğa harikası yerler ise çok büyüleyici… Sizin için gezilecek yerlerden tadılacak lezzetlere kadar güzel bir Erzurum rehberi hazırladım…
#ErzurumErzurum’a geçtiğimiz günlerde ikinci kez gittim. İlk gittiğimde de, bu son gidişimde de lezzet açısından beni fazlasıyla memnun eden bir şehirle karşılaştım. Bir kere ben tam bir Cağ Kebabı hayranıyım. Herkes 3-4 şişle doyarken benim bu kebapta hiç sınırım yok. Çok seviyorum. O yüzden Erzurum benim kalbimde hep ayrı bir yerde.
#Erzurum