Kişniş Tohumu Nedir Ve Ne İşe Yarar? Kişniş Tohumu Faydaları Ve Özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Kişniş Tohumu Nedir Ve Ne İşe Yarar Kişniş Tohumu Faydaları Ve Özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2021 18:58

Kişniş tohumu en faydalı olan tohumlardan bir tanesidir. Özellikle bitkisel tedavi denilince akla ilk gelen tohumlardan olan Kişniş tohumu bu bağlamda çok araştırılmaktadır. Kişniş tohumu insan sağlığına faydaları oldukça fazladır. Bundan dolayı Kişniş tohumu satın alanların sayısı her geçen gün artmaktadır. Kişniş tohumu ile ilgili sosyal medyadan araştırmalar yapılmaktadır. Peki Kişniş tohumu nedir? Kişniş tohumu ne işe yarar? Kişniş tohumunun faydaları nelerdir? Kişniş tohumu hangi besin değerlerine sahiptir? İşte Kişniş tohumu ile ilgili her şey.

Haberin Devamı

Kişniş tohumu aşotu olarak da adlandırılır. Bazı yörelerde sadece aşotu olarak bilinir. 

Kişniş Tohumu Nedir? 

Kişniş tohumu Kişniş bitkisinden elde edilen bir tohumdur. Sineol ve linoleik asitleri içeren bir tohumdur. Bu tohumun bilimsel adı ise Coriandrum sativum olarak adlandırılır. Kişniş tohumu insan sağlığına en faydalı olan tohumlardan olduğundan dolayı aktarlarda özellikle Kişniş tohumu yoğun miktarda satılmaktadır. 

Kişniş Tohumu Ne İşe Yarar? 

 1) Ağız Yaraları

 Kişniş tohumunun bilinen en önemli faydası ağız yaralarına oldukça iyi gelmesidir. Dudak ve ağız bölgesinde çıkan aftlar ve yaralar kimi zaman acılara sebep verebiliyor. Bunun için de kişide yemek yeme güçlüğü yaşanabiliyor. Kişniş tohumu ise kuarsetin ve apigenin barındırır. Sahip olduğu bu maddeler sayesinde ağız yaralarını hızlı bir şekilde doğal yollardan tedavi eder. 

Haberin Devamı

 2) Göz Sağlığı

 Kişniş tohumunun göz sağlığına da oldukça iyi geldiği yapılan araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Görme problemleri olanlar ve göz sağlığını doğal yollardan iyi etmek isteyen kişiler kişniş tohumunu kullanabilir. Kişniş tohumu göz için en faydalı bitkisel tedavi seçenekleri arasındadır. 

 Kişniş Tohumu Neye İyi Gelir? 

 1) Sinir Sistemine İyi Gelir

 Kişniş tohumu sahip olduğu B vitamini ile birlikte sinir sistemine doğrudan etki eder. Sinir sistemine etki ettiğinden dolayı gün boyunca yaşanılan uykusuzluğa ve stres gibi şeylere karşı reaksiyon gösterir. Kişniş tohumu bu şekilde oldukça iyi bir bitkisel çözümdür. Sinir sistemine doğrudan etki ettiğinden dolayı sinir sistemini tedavi eder ve onarır. 

 2) Kalp Sağlığına İyi Gelir

 Kişniş tohumu aynı zamanda kalp krizi ve kalp koroner hastalıklarına da oldukça iyi gelmektedir. Dolayısıyla doktorlar tarafından kalp hastalarına kişniş tohumu önerilir. Kişniş tohumu kalp için kolesterol seviyesini de dengeler ve kalbin daha iyi atmasını sağlar. 

 Kişniş Tohumu Faydaları 

 1) Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

 Bağışıklık sistemi vücudun hastalıklara karşı adeta bir mekanizma görevi gören oldukça önemli bir sistemdir. Bundan dolayı bağışıklık sistemini güçlü tutmak isteyen kişiler kişniş tohumu tüketebilirler. Kişniş tohumu oldukça zengin bileşenler içerir. Bağışıklık sistemini her mevsim güçlü tutarak hastalıklara karşı vücudu savunur. 

Haberin Devamı

 2) Ağız Kokusunu Giderir

 En önemli faydaları arasında yine ağız kokusunu gidermesi gelir. Ağızdaki tüm bakterileri yok ederek kokuya neden olan tüm oluşumları geçirir. 

 Kişniş Tohumu Zararları

 Kişniş tohumunun tespit edilmiş bir zararı yoktur. Aşırı tüketilmesi durumunda bazı yan etkiler baş gösterebilir. Bundan dolayı aşırı kişniş tohumu tüketiminde kabızlık gibi problemler ortaya çıkabilmektedir. 

 Kişniş Tohumu Özellikleri 

 - Protein, demir, a ve d vitamini içerir.

 - Lifli gıdalardan bir tanesidir.

 - Kolesterol içermez

 - Potasyum bakımından oldukça zengindir. 

 Kişniş Tohumu Nasıl Kullanılır? Kişniş Tohumu Kullanımı 

 Kişniş tohumunun farklı kullanımı vardır. Özellikle kişniş yemeği oldukça beğenilir. Aynı zamanda bal ile de karıştırarak bu tohumu tüketebilirsiniz. 

Haberin Devamı

 Kişniş Tohumu Nasıl Tüketilmeli ve Nelere Dikkat Edilmeli? 

 Kişniş tohumunu aşırı tüketmemek bu konuda önem teşkil eder. Kişniş tohumunu haşlayabilir ve haşladıktan sonra dilerseniz bal ile dilerseniz de yoğurt ile karıştırarak tüketebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!