@hurriyetlezzetlihayat Instagram hesabımızda ‘Kokoreç mi midye tava mı’ diye sorduk. Takipçilerimizin yüzde 68’i kokoreci tercih etti. Bu kadar sevilen sokak lezzetimizin en iyisini yemek isteyenler için jürimize danıştık. Geleneksel tariflerden modern yorumlara ağız sulandıran önerileri sıraladık.
#KokoreçGüney Amerika gezegenimizdeki yaşamın ne kadar zengin olduğunu ve de olabileceğini gösteren bir müze gibi. Birçok ülkeyi ve bölgeyi görmüş biri olarak Ibera Milli Parkı’nda yaşadığım deneyimi rahatlıkla en üst sıralara koyabilirim. Bölgenin ikonik canlısı tabii ki jaguar. Kendiyle birlikte birçok türü ve elbette eşsiz Ibera Deltası’nı yeniden var etmiş. Yolunuz oralara düşerse yerel halkın arasına karışmayı ve köylerde vakit geçirmeyi de ihmal etmeyin.
#Güney AmerikaDünyayı gezmek, farklı yerler görmek ve bilgiler edinmek, yeni ufuklara açılmak, macera yaşamak birçoklarının hayalini süsler. Bugün sizlere hayallerinin peşinden gidip dünyanın bir ucuna gitmiş birini tanıtmak istiyorum. Mustafakemalpaşa’lı Genç gezgin Selçuk Tanaydın. Macera dolu hayatını bizlerle paylaştı.
#Bursa8 bin 500 yıllık tarihi boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan İzmir, hala o dönemlerin izlerini taşıyan sokaklarıyla da bir cazibe merkezi. Kentin kalbinin attığı Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin birbirine paralel o daracık sokakları her defasında konuklarını büyülü bir dünyaya götürmeye aday. Sağlı sollu sıralanan binaların büyük çoğunluğu tarih kokuyor. Geçmişte bu evlerde kimler oturmuş, neler yaşanmış, neler konuşulmuş bilinmez ama korunmuş olanların büyük çoğunluğu günümüzde yeme-içme, eğlence dünyasına ev sahipliği yapıyor. Her birinden hayatın döngüsüne paralel müzik, kahkaha ve sohbetler yükseliyor. Bugün Muzaffer İzgü Sokağı’ndayız. Mekanımız, Mandela’s Ubuntu.
#1Tüm dünyada adından söz ettiren bir mutfağımız var. Bu yüzden kendimi hep şanslı hissederim. Ülkemize gelen her bir yabancı, yemeklerimizin tadını damağında yıllar boyu taşır. 7 bölgeye yayılan yüzlerce lezzetimiz arasında hepimizin favorisi elbette farklıdır. Kullanılan malzemeye, bakliyata, pişirmeye, baharatına göre değişir tercihler. Çorbasından, mantısına, kebabından çeşit çeşit sulu yemeğine kadar damak zevkinize uygun bir çok alternatif üretebilirsiniz. Bu hafta çeşitli restoranlardan paket servis alarak bazı yemekleri denedim ve değişik mutfakları sizin için bulmaya çalıştım. Anadolu'nun dört bir yanındaki mutfakların önemli temsilcileri bu yazıda...
#Anadolu Mutfağı23 Nisan’da klasik bir tema parkı yerine çocuklarınıza orijinal bir et şinitzel ya da gerçek bir İtalyan makarnası tattırmaya ne dersiniz? Roma’da karakterli esnaf lokantası, New York’ta şehrin en havalı balık restoranı, Fransa’da bir semt pazarı... Oğullarım Deha ve Yekta ile favori yeme-içme mekânlarımızı, seyahat rotanıza ekleyerek çocuklarınızla gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.
#ÇOCUKRengarenk caddeleri, estetik mimarisi ve görkemiyle baş döndüren bir ülke Arjantin. Özellikle sokaklara taşan tango gösterileriyle birçok gezginin ilgi odağı... Ayrıca Arjantin festivalleri, geleneksel yemekleri ve tango dansının en usta dansçılarıyla da kendisine hayran bırakıyor. İşte size Arjantin gezi rehberi...
#ArjantinKuşadası bülbülleri, Çeşme kumruları, geceleri uykusuz geçiren Bodrum yarasaları... Yunan sevdalıları, Avrupa kaçkınları, tropikal meraklıları... Köyüne gidenler, yaylaya çıkanlar, yazlığa gömülenler... Dönüp dolaşıp kürkçü dükkanına hoşgeldiniz. Biz, yaz boyu İstanbul’da deli gibi çalışanlar, tabii ki dönüşünüzü de hesap ettik; güzel bir kış geçirmeniz için her şeyi düşündük. Ama durun, kıştan evvel peşrev niyetine, önce bir ‘yuvana hoş geldin’ kokteyli...
#İstanbulTürk mutfağında kebabın yeri her zaman ayrı olmuştur. Hatta Türkiye denince akla ilk kebap gelir. İskenderler, köfteler, Adanalar, Urfalar… Fakat şimdi klasik kebap noktalarına alternatif bir akım var: Steakhouse mekanları! Özel yemlerle beslenen hayvanların en lezzetli yeri olan sırt kısmından hazırlanan etler kendine has yöntemlerle pişiriliyor. Bunu da yeni nesil et uzmanları yapıyor. Dumanı üzerinde steakler, parça etler, bonfileler ve çok tercih edilen burgerler! İşte Reztoran’ın sizler için seçtiği, İstanbul’daki 7 steakhouse adresi.
#SteakhouseNazlı Bakht (32) yüksek mimar. Aslen Pakistanlı ancak İzmir’de büyüdü. Şimdi de İstanbul’da yaşıyor. Annesi ve babası da tıpkı kendisi gibi gezgin. Seyahat onun genlerinde var. Babası daha 15 yaşındayken otostopla dünya turuna çıkmış. Nazlı Bakht ise bugüne kadar Avrupa, Amerika, Güney Amerika ve Asya’da 30 ülke ve 100’den fazla şehri gezdi. Gittiği şehirlerde bir yerli gibi yaşıyor.
#Nazlı BakhtSizin yerinizde olsam, 2016 yılında Patagonya’ya bir yolculuk planlarım. Yalnız, gideceğiniz ayı iyi seçmelisiniz. Çünkü kuzey yarımküre ile güney yarımküre iklimleri aynı değil. Yani biz kışı yaşarken onlar yazı yaşıyor. Onun için önerime uyup da bu uzun yolculuğa çıkmaya niyetlenirseniz, ya nisan sonuna kadar gerçekleştirin ya da gelecek kasım-aralık aylarını bekleyin.
#Patagonya