antep mutfağı haberleri sayfasında antep mutfağı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 459 antep mutfağı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Gaziantep mutfağı denince aklımıza genellikle çeşit çeşit tatlılar ve kebaplar geliyor. Ancak Antep mutfağı bununla sınırlı değil. Nitekim, gastronomi dalında UNESCO tarafından ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilmiş olması da Gaziantep yemeklerinin aslında ne kadar çeşitli olduğunun bir göstergesi adeta… Bugün sizin için Antep’in en meşhur lezzetlerinden biri olan nohut dürümünü mercek altına aldık. “Nohut dürümü nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?” sorularına cevap aradık. Evinizde kolayca yapabileceğiniz bu tarifi bir yere mutlaka kaydedin…
#Nohut DürümüGaziantep mutfağı birbirinden güzel ve tescilli lezzetlerle dolu. Şehrin geleneksel lezzetleri arasında yer alan alenazik, lebeniye çorbası, Antep doğrama, Antep yoğurtlu patates ve Antep süzek yapması da tescillendi. Sizin için bu enfes yemeklerin tariflerini derledik.
#MenüGaziantep mutfağının geleneksel lezzetlerinden doğrama oldukça doyurucu ve besleyici bir yemek. Üzerine eklenen tereyağlı naneli sosuyla da tadına doyum olmuyor. Kalabalık sofralarda tercih edilen bu nefis yemeğin yanına bulgur pilavı da çok yakışıyor. Peki doğrama nasıl yapılır? İşte Gaziantep usulü doğrama tarifi...
#DoğramaGaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekonomik Gelişim AR-GE ve İnovasyon Daire Başkanlığı’ndan, Antep Mutfağı’nın tanıtımına inovatif dokunuş geldi. Başkanlık, Dünya’nın en lezzetli yemekleri arasında yerini alan Antep mutfağının tanıtımı için harekete geçti, bakır şekerlik içerisine yerleştirdiği QR kod uygulamalı yemek tariflerinin bulunduğu İngilizceye çevrilmiş katalog geliştirdi. Türkiye’de ilk ve tek olan uygulama, ev hanımlarının mutfaktaki rehberi olacak.
#QR KodGaziantep'te kurulan kadın kooperatifi, kültürlerarası iletişimi artırmak amacıyla Suriyeli kadınlara yemek eğitimi veriyor. Atölye çalışmalarıyla yöresel lezzetleri öğrenen kadınlar, "Zekeriya Usta" olarak bilinen Mehmet Özsimitçi'den Gaziantep mutfağının ünlü lezzetleri arasındaki katmer yapımının inceliklerini öğrendi.
#Antep MutfağıEtli ekmek diyarı Konya'da, Gaziantepli şef Mustafa Kemal Erhoylu'nun, memleketinin ünlü tatlısı katmeri zenginleştirerek patentini aldığı "Antep bombası", görselliği ve lezzeti ile hem göze hem de mideye hitap ediyor. Antep fıstığı, kaymağı, balı ve dondurmasıyla damaklarda unutulmayacak bir lezzet bırakan "Antep bombası" tatlıseverlerden yoğun ilgi görüyor.
#Antep BombasıYemek deyince akla ilk gelen şehirlerdendir Gaziantep. Adını anınca bile insanın ağzı sulanır. Onun için de gastronomi turizminden en büyük payı bu kent alır. Buranın mutfağının gücü güneşten ve topraktan gelir. Bütün şehir halkının yemek sürecinde mutlaka bir görevi vardır. Kasap uygun et verir, mahalle fırını evin mutfağı gibidir, baharatçı her evin damak zevkine göre özel bir karışım hazırlar... Gaziantep mutfağının ‘aşırı lezzetli’ olmasının daha birçok nedeni vardır. Gelin bunlara yakından bakalım...
#GaziantepGaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 5’incisini düzenlediği GastroANTEP Festivali, bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Festivalleri kapsamına girdi. Geçen hafta düzenlenen festivalin ilk üç günü oradaydım ve uluslararası bir ‘gastrocity’ olma yolundaki Gaziantep’te bu kez bambaşka deneyimler yaşadım.
#Gülay Barbaros ALTANGaziantep mutfağı denince aklımıza genellikle çeşit çeşit tatlılar ve kebaplar geliyor. Ancak Antep mutfağı bununla sınırlı değil. Nitekim, gastronomi dalında UNESCO tarafından ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilmiş olması da Gaziantep yemeklerinin aslında ne kadar çeşitli olduğunun bir göstergesi adeta… Bugün sizin için Antep’in en meşhur lezzetlerinden biri olan nohut dürümünü mercek altına aldık. “Nohut dürümü nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir?” sorularına cevap aradık. Evinizde kolayca yapabileceğiniz bu tarifi bir yere mutlaka kaydedin…
#Nohut Dürümü10 yaşından beri çalışıyor, 34 senedir bilfiil mutfakta... Antep mutfağı dendi mi akla gelen ilk isimlerden şef Doğa Çitçi, bu kez Gaziantep’teki Rayiha Baharat Müzesi’nde açılan restoranın koordinatör şefi olarak karşımızda. Baharatı ön plana çıkaran yemeklerin sunulduğu mekânı Doğa Şef’le konuştuk.
#Doğa ÇitçiDünya Bankası’nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’den listeye dahil ettiği ilk şehir olan Gaziantep, kadim mutfağıyla tekrar dünya sahnesine çıktı.
#Dünya BankasıRamazan boyunca aileyle bir araya gelinen iftar saati iple çekilir. Bütün gün hayal edilen geleneksel lezzetlere kavuşmak için özenle kurulmuş o sofralara oturmak ister herkes. Peki, en güzel iftariyelik seçkisi hangi mekânda, neresi atmosferi ve lezzetleriyle memnun eder? Jürimiz iftar için favori adreslerini paylaştı.
#RamazanGaziantep mutfağı birbirinden güzel ve tescilli lezzetlerle dolu. Şehrin geleneksel lezzetleri arasında yer alan alenazik, lebeniye çorbası, Antep doğrama, Antep yoğurtlu patates ve Antep süzek yapması da tescillendi. Sizin için bu enfes yemeklerin tariflerini derledik.
#MenüGaziantep mutfağının geleneksel lezzetlerinden doğrama oldukça doyurucu ve besleyici bir yemek. Üzerine eklenen tereyağlı naneli sosuyla da tadına doyum olmuyor. Kalabalık sofralarda tercih edilen bu nefis yemeğin yanına bulgur pilavı da çok yakışıyor. Peki doğrama nasıl yapılır? İşte Gaziantep usulü doğrama tarifi...
#DoğramaOğlum doğduğundan beri her fırsatta bazen anne-oğul, bazen de çekirdek aile seyahat ediyoruz. Seyahatler çocuğun yeni şeylere ilgi duymasına, insanları anlayıp farklılıkları görerek saygı duymasına, daha sabırlı, uyumlu ve anlayışlı olmasına yardım ediyor. Çocuğumun Türkiye’yi ve insanını anlaması, sahip olduğu değerleri fark etmesi için mutlaka yapmasını istediğin seyahatler var. İşte o rotalar ve nedenleri…
#Çocukla Gidilecek YerlerDünyanın lezzet başkentleri arasında yer alan Gaziantep, Kovid-19 tedbirleri kapsamında "Fıstık gibi" sloganıyla hayata geçirilecek yeni dönemde hijyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren lezzetlerle ön plana çıkacak. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Kentimize gelecek konuklar 'Fıstık gibi' sertifikasını görenler gönlü ferah şekilde yemeğini yiyecek. Bu sertifika, 'Bu lokantadaki yiyeceklerin bağışıklık sistemini güçlendiren alt yapısı var ve hijyen konusu üst düzeyde' anlamına gelecek. Proje kapsamında restoranda kullanılacak çatal, kaşık, tabak ve bıçak gibi tüm ürünler ultraviyole ışınlarla dezenfekte edilecek" dedi.
#FISTIK GİBİGaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekonomik Gelişim AR-GE ve İnovasyon Daire Başkanlığı’ndan, Antep Mutfağı’nın tanıtımına inovatif dokunuş geldi. Başkanlık, Dünya’nın en lezzetli yemekleri arasında yerini alan Antep mutfağının tanıtımı için harekete geçti, bakır şekerlik içerisine yerleştirdiği QR kod uygulamalı yemek tariflerinin bulunduğu İngilizceye çevrilmiş katalog geliştirdi. Türkiye’de ilk ve tek olan uygulama, ev hanımlarının mutfaktaki rehberi olacak.
#QR KodGaziantep'te kurulan kadın kooperatifi, kültürlerarası iletişimi artırmak amacıyla Suriyeli kadınlara yemek eğitimi veriyor. Atölye çalışmalarıyla yöresel lezzetleri öğrenen kadınlar, "Zekeriya Usta" olarak bilinen Mehmet Özsimitçi'den Gaziantep mutfağının ünlü lezzetleri arasındaki katmer yapımının inceliklerini öğrendi.
#Antep MutfağıEtli ekmek diyarı Konya'da, Gaziantepli şef Mustafa Kemal Erhoylu'nun, memleketinin ünlü tatlısı katmeri zenginleştirerek patentini aldığı "Antep bombası", görselliği ve lezzeti ile hem göze hem de mideye hitap ediyor. Antep fıstığı, kaymağı, balı ve dondurmasıyla damaklarda unutulmayacak bir lezzet bırakan "Antep bombası" tatlıseverlerden yoğun ilgi görüyor.
#Antep Bombası