Güncelleme Tarihi:
GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi'nin aşçıları, Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey’in ve büyükelçilerin eşlerine, Antep yemekleri yapmayı öğretti.
Gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 'Yaratıcı Şehirler Ağına' giren Gaziantep, zengin mutfağının başını çeken yuvalama, ali nazik, lahmacun, katmer ve içli köfte yapmanın inceliklerini Belarus’un başkenti Minsk’te, MSM şefi Doğa Çitçi’nin nezaretinde büyükelçilerin eşleriyle buluşturdu, onları Antep sofrasının eşsiz lezzetiyle tanıştırdı.
Şef Çitçi, Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey’in eşi başta olmak üzere 24 büyükelçinin eşlerine, Dünyaca kabul gören Antep’in yöresel yemeklerinden yuvalama, ali nazik, lahmacun, katmer ve içli köfte yapmayı öğretti. Yemek yapımını yakından izleyen büyükelçi eşleri, Antep yemeklerinin lezzetli ve yapımının çok zahmetli olduğunu belirterek, en kısa zamanda Gaziantep’e gelmeyi düşündüklerini söyledi.
FOTOĞRAFLI