Damla sakızı kaçakçılığına karşı Osmanlı döneminde para cezasından ölüme kadar değişik ölçüde yaptırımların varlığına dikkat çeken Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk ekliyor: “Bu, değerinin bir ölçütü ve bana hep pırlantayı hatırlatıyor. Pırlanta taşını sadece kesimine göre değil, rengine göre de ayırarak değer biçeriz. Damla sakızı da aslında öyle, rengine göre ayrılıyor. Elbette büyüklüğünü de atlamamak lazım. Pırlanta taşı gibi damla sakızının da büyüklüğü önemli.”
#1Somer Sivrioğlu’nu anlatmama, tanıtmama hiç gerek olmadığını çok iyi biliyorum. 2 ay kadar önce Adana Lezzet Festivali’nde sahneye çıktığında çığlık atanları, elini tutmak için sahneye tırmanmaya çalışanları, sahne arkasında “Terli tişörtünü bana atar mısın?” diye bağıranları gördüğümde “İşte şöhret olmak ve aynı zamanda sevilmek bu” diye düşünmüştüm.
#Müge AkgünGaziantep’e dün “Gaziantep Festivali” için indiğimizde hemen Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü’nü gezdik. Gerçekten görülmesi gereken bir yer. Bilim, eğitim, kültür ve sanat önceliklerinde güçlü ve vizyoner bir kurguda Türk arkeolojisinin ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte özgün bir uluslararası kurumun AB projesiyle ortaya çıkarılması çok önemli sayılıyor. Hemen her Avrupa ülkesinin kazı ve araştırmalar yaptığı ve çoğunun arkeoloji enstitülerini 1889’dan beri kurmuş olduğu Türkiye’de bir Milli Arkeoloji Enstitüsü’nün kurulması eskiden beri bir hayalmiş...
#GaziantepMigros, özgün markalar konusunda küresel ölçekli en itibarlı ödül organizasyonlarından biri kabul edilen Private Label Manufacturers Association (PLMA) tarafından düzenlenen “Uluslararası Özgün Markalar” yarışmasında üç ürünüyle Mükemmellik Ödülü kazandı.
#MigrosEbru Erke ile First Lady Emine Erdoğan’ın yakında çıkacak ‘Asırlık tariflerle Türk Muftağı’ kitabını, ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetlerini, pastırmadan, çaya, Erzincan tulumuna kadar Türk damak tadı ve yöresel lezzetleri, aşçılık mesleğine gönül veren gençleri bekleyen zorlukları, pandemi nedeniyle iptal edilen karnaval ve festivalleri konuştuk!
#HtvprogramlarKarantina günlerinde yaptığımız semt turlarında beni en çok Karaköy şaşırttı. Salgını en az hasarla atlatıyor gibi. Diyeceksiniz ki ‘Orası darbeyi pandemiden önce almıştı zaten’... Haklısınız ama bazı özel sokakların, köşelerin küçük masalı, şirin atmosferi kendini koruyabilmiş. Hâlâ yapılabilecek bir sürü şey var. Tabii yüklenmeden, azar azar...
#YazarElif Ovalı, büyük büyük dedelerinden kalan topraklara ve aile işletmesine sahip çıkarak Antakya’dan bir yeni nesil tarım markası yarattı. Teofarm’ın kurucusu Elif Ovalı, “Gerçek çiftçi biterse gerçek gıda da bitecek. Salgın öğretici olmalı. Yerel üreticilere ve yerel ürünlere sahip çıkılmalı” diyor.
#GazetehaberleriTürk turizm sektörü, Anadolu mutfağını dünyaya tanıtmak ve seyahat acentelerinin tek bir noktadan satış yapma ihtiyacını karşılamak üzere Türk Gastronomi Köyü projesini geliştirdi. Gastronomi Turizmi Derneği'nin hayata geçirdiği Türkiye Gastronomi Köyü projesiyle, Türk mutfağı ve Anadolu lezzetleri hem dünyaya tanıtılacak hem de 700 dolar seviyesinde olan turist başına ortalama harcama seviyesi yukarılara çekilecek.
#Gastronomi Turizmi DerneğiÖğlen yemeği öncesi, yüzlerce lezzet çeşidini bünyesinde barındıran Anadolu'dan üç şehir ve üç lezzet önerisi... Soğuk kış günlerinde kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan Şanlıurfa'nın yöresel lezzetlerinden tirit, gastronomi dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Gaziantep mutfağının yeni tadı kiremitte lavaş kebabı ve Bursa'nın Kazancı Mahallesi'nde yıllar sonra kokusu yeniden yükselen Boşnak böreği...
#Anadolu LezzetleriFRANSIZ fuar şirketi GL Events Türkiye Genel Müdürü Gülperi Erkanlı ile Sirha İstanbul Fuar Koordinatörü Abel Michel Villemin, bir süre önce Lyon’da gerçekleşen “SIRHA” adlı fuarı gezerken stantlardan birinin önündeki kuyruk dikkatlerini çekti.
#Yazarlar