Güncelleme Tarihi:
GURME, YAZAR, AKADEMİSYEN VE GAZETECİLERDEN OLUŞAN BÜYÜK JÜRİ SEÇTİ
1 - Mönüde ünlü şef İmzası var
Brasserie Restaurant, Golden Key Hotel, Kartalkaya-BOLU
Açık büfesi lezzetli ve kaliteli, kabak tatlısı efsane. İtalyan mutfağı ağırlıklı mönüsüyle, yoğun spordan sonra vicdan azabına kapılmadan hamur işlerine gömülebileceğiniz bir nokta. Ünlü şefler Gian Carlo Talerico, Şemsa Denizsel, Refika Birgül, Natali Yarcan gibi isimlerin ortak çalışmalarıyla oluşturulan özel mönü, şef Kasım Işık ve ekibinin sunumlarıyla tamamlanıyor. (0374) 234 50 59
2 - Alpler’den gelen lezzet
Swiss Fondue, Kaya Palazzo Kartalkaya-BOLU
170 kişi kapasiteli, 09.30-23.00 saatlerinde açık. Kayakseverlere İsviçre Alpleri’ni aratmayacak lezzetler sunuyor: Raclette, röşti, fondü, peynir çeşitleri ve dünya şaraplarının yer aldığı bir kav... (0374) 234 51 00
5 - Yıllara direniyor
Beceren Otel Uludağ-BURSA
Otelin içindeki açık büfe restoran bir Uludağ klasiği. En unutulmaz olanı ise çarşamba ve cumartesileri, otel sahibi Haluk Beceren’in annesinin özel tarifiyle hazırlanan suflesi. Ayrıca her cuma öğlen mantı, cumartesi akşamı da döner var. (0224) 285 21 11
8 - Cumartesi döner günü
Grand Kartal Hotel Kartalkaya-BOLU
Kartalkaya’da kayağı başlatan bu otelin gönlümüzdeki yeri başka. Restoranı, sadece otel müşterilerine hizmet veriyor. Mönü her gün değişiyor. Yerel lezzetler ağırlıklı. Cumartesi öğlenleri ise et döner müşterilerin favorisi. (0374) 234 50 50
9 - Dağda tek restoran
Raclette, Monte Baia Uludağ-BURSA
2. bölgedeki restoranın 50 kişilik kapasitesi var. Et ve peynir fondü nefis, raclette hep hazır. Dağın tek raclette yapan restoranı burası, bu nedenle rezervasyon şart. Aramadan giderseniz kapıdan geri çevrilebilirsiniz, haberiniz olsun. (0224) 285 23 83
10 - Hava kararınca...
Drop Lounge Uludağ-BURSA
Zengin köy kahvaltısı var. Öğle yemeklerinde Anadolu lezzetleri ağırlıklı. Akşamları ise dünya mutfaklarından bir mönü var. Özellikle hava karardıktan sonra bambaşka bir kimliğe bürünüyor. (0374) 234 51 41