Evcil hayvan sahibi olmanın ilk sorumluluklarından biri, en yeni aile üyesine ne isim vereceğine karar vermektir. Çocuklarınızın, ona Prenses Fıstık Ezmesi gibi ilginç bir isim vermeye karar verseler bile, bir evcil hayvana isim vermede yardım etmesinin birçok faydası vardır. Peki, evcil hayvanınız bir civciv ise ona nasıl bir isim vermelisiniz tüm detayları ile derledik.
#CivcivPandemi bize 90’lardaki gibi ekran başında bir yılbaşı kutlaması vadetmişti, sözünü de tuttu. Zap yaparken “İbo Show”a takıldım bir ara. Aynı insanlar, aynı yüzler: İbrahim Tatlıses, Bülent Ersoy, Serdar Ortaç, Hande Yener, Seda Sayan. 20-25 yıl önce, 20-25 yıl sonra. Her birinin hayatı ne kadar değişmiş. Tam da önümüze serdi. Peki biz? O çeyrek yüzyılda biz ne kadar değiştik?
#Bülent ErsoyEzber bozan bir bilgi ama gerçek…Patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeGelinim Mutfakta yeni bölüm yeni yarışmacılarla haftaya başladı. Gelinim Mutfakta'ya bugün yeni yarışmacı Eda ve kayınvalidesi Sabiha katıldı. Gelinim Mutfakta'da bugün patates püresi ve tavuk çanak sote tarifi yapıldı. Tadım, puan ve puanlamanın ardından Gelinim Mutfakta günün birincisi açıklandı. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu, çeyrek altını kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta puan durumu 7 Ekim 2024 Pazartesi!
#Gelinim MutfaktaBir gün önceden artan pilavlarınız, patates ya da makarnanız aslında oldukça sağlıklı desek çoğunuz ‘Hadi canım olur mu öyle şey?” dersiniz. Ezberleri bozan bir bilgi ama gerçek… Yememek için kendimize engel olmaya çalıştığımız patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeTemelde un, yumurta ve ekmek kırıntısına bulama işlemini tasvir eden paneleme tekniği aslında sanıldığı kadar da zor değil. Ancak altın sarısı renginde, çıtır çıtır kızarmış şnitzeller veya balık filetoları hazırlamak için işin birkaç püf noktası var. Şef Altuğ Tezer’den bunları öğrendik.
#Pane‘Gişe Memuru’, ‘Sarmaşık’ ve ‘Kelebekler’le birçok ödül kazandı. Adını uluslararası arenada duyurdu. Yeni filmi ‘Bir Seri Katil Hakkında Yazmaya Karar Veren Bir Yazarın Sığ Hikâyesi’ New York’ta İngilizce çekildi. Dünya prömiyerini geçen günlerde New York’ta düzenlenen Tribeca Film Festivali’nde yaptı. Ve ‘Seyirci Ödülü’nü kazandı. Tolga Karaçelik’le buluştuk. Filmlerindeki meteor, araf ve Kenan ismine takıntısını, neden Amerika’da film çektiğini, cinayet ve ilişkiler arasında nasıl bağ kurduğunu konuştuk.
#Tolga KaraçelikDüğün sezonu hızlı başladı. Sektör bayram sonrasında yoğun organizasyon trafiğine hazırlandı. TÜİK’e göre, Türkiye’de her yıl yaklaşık 600 bin çift evleniyor. Kınası, düğünü, ‘after parti’si derken çiftler ortalama iki etkinliğe bütçe ayırıyor. Fiyatlar ise geçen yıla göre iki kat artmış durumda. Bu yıl 250 kişilik bir düğün planlayanlar yemeksiz ise 100 bin, yemekli ise 200 bin TL’den başlayan fiyatları gözden çıkarmalı.
#DüğünTürkiye turizmde gözüne uzaktan çalışan ‘dijital göçebeleri’ kestirdi. “Sizin için en iyi seçenek” denilerek özel bir tanıtım çalışmasıyla Türkiye’ye davet edilen dijital göçebelere, İstanbul ve Dalaman önerildi. İstanbul için ‘meyhanelere gitmek eşsiz bir yerel deneyim’ denilirken, Dalaman için ‘mavi yengeci tatmayı ihmal etmeyin” tavsiyesinde bulunuldu.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıMasterchef tavuk kanadı lezzetleri arasında yer alan Kore mutfağının sevilen yemeği huraideu chicken tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Huraideu chicken aslında easabi ile hazırlanıor. Ancak ülkemizde wasabi çok tercih edilmediğinden, bizim damak zevkimize uyacak şekilde tarifi derledik. Peki, evde çıtır çıtır tavuk kanadı huraideu chicken nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Masterchef huraideu chicken tarifi ve yapılışı...
#Tavuk KanadıGezi yazıları denince tarihin en eski eserlerinden biri olan Marco Polo'nun Geziler Kitabı akla gelir. Çeyrek asırdan fazla zaman boyunca Ortadoğu ve Asya'yı dolaşan Venedikli tüccar Marco Polo'nun gördüğü yerlere dair anlattıkları, bugün bile kafaları kurcalıyor. Polo'nun anlattığı o gizemli hikâyelerin ne kadarı gerçek? İşte cevabı...
#Marco PoloVedat Milor... O gastronomi dünyasının adeta ‘rockstar’ı, sözü en çok geçen isimlerinden... Yeme-içme konusundaki eleştirileri, analizleri çok seviliyor. Bizim de yazarımız. Kendisiyle yeni başlayan programı ‘Vedat Milor’la Tadına Doyamadım’ için buluştuk; yemeğe bakışını, lezzeti, seçici olmayı, sosyal medyayla ilişkisini, yediği ilginç tatları konuştuk: “Ben daha çok lezzete bakıyorum. Bence yemek sunum odaklı olmamalı.”
#Vedat MilorGelinim Mutfakta tavuklu şiş mantısı tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Hem lezzetli hem de evde kolay yapımı ile bugün ne pişirsem diyenlere tavuklu şiş mantısı alternatif sunacak. Peki, tavuklu şiş mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, tavuklu şiş mantısı tarifi...
#Tavuklu Şiş MantısıMineral bakımından zengin ve gazlı maden suları genelde sindirim destekçisi olarak içilse de aslında hem iyi bir yemek eşlikçisi olabilir hem de birçok yemeğin içine katılarak lezzeti katlayabilir. Et, tavuk ya da kalamar marinasyonunda yumuşatıcı, hamurlarda kabartıcı ve çıtırlık verici, veganlar için de yumurta ve süt ikamesi olabilen maden sularının ilham verici marifetlerine bakalım...
#Maden SuyuEgzotik Doğu’nun bize armağanı tarçın, binlerce yıldır muhteşem kokusu ve tadıyla büyülüyor insanlığı. Mutfaktan yükselen tarçınlı bir kekin kokusu kadar ‘evde’ hissettiren çok az şey var... Dünyanın bu en popüler baharatının kullanım alanı sadece tatlılarla sınırlı sanıyorsanız tariflerimi mutlaka deneyin.
#Gülay Barbaros AltanGelinim Mutfakta 27 Kasım günün birincisi açıklandı. Haftanın ilk gününde yeni yarışmacılarla birlikte Gelinim Mutfakta heyecanı kaldığı yerden devam ediyor. Tadın puan ve yorumlamanın ardından Gelinim Mutfakta puan durumu açıklandı. Peki, Gelinim Mutfakta günün birincisi kim oldu, çeyrek altını kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta 27 Kasım puan durumu...
#Gelinim MutfaktaHava soğuyor, kış aylarına merhaba demeye hazırlanıyoruz. Ancak bu mevsim ne yazık ki beraberinde hastalıkları da getirebiliyor. Gecelerin uzun olması, kapalı alanlarda daha çok vakit geçirilmesi ve hareketsizlik tetikleyici unsurlar... Bu aralar mevsimsel hastalıklardan korunmak ve bağışıklığı yükseltmek herkesin önceliği. Benim de şifalı çorbadan altın süte bünyemize güç verecek tarif ve önerilerim var.
#KışFındık lezzetli ve çokyönlü bir kuruyemiş. İster deneyimli bir şef, ister yeni tatlar denemek isteyen benim gibi bir ev aşçısı olun, çok çeşitli yemeklere enfes bir çıtırlık ve yoğun bir lezzet katmak harika sonuçlar doğuruyor. Etlerle, sebzelerle ve hatta soslarla uyum içindeki fındığı sadece çikolataya ve tatlılara mecbur etmeyin diye birçok öneriyle geldim…
#GÜLAY BARBAROS ALTANÇeşit çeşit şarküteri, peynir, yeşillik, sebze ya da sos... Elimizin altında hangi malzeme varsa iki dilim ekmek arasında pratik bir öğüne dönüştürdüğümüz sandviçler yegâne kurtarıcımız. Dün Dünya Sandviç günüydü, biz de d.ream restoranlarının marka şefi Pınar İshakoğlu’ndan özel tarifler aldık.
#Gastronomi