Ağız kuruluğu haberleri sayfasında Ağız kuruluğu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 639 Ağız kuruluğu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ağız kuruluğu, çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle veya ilaç kullanımı sonrası yan etki olarak meydana gelebilir. Çok sık karşılaşılan bu durum tükürük bezlerinin yetersiz çalışması sonucu da oluşabilir. Peki ağız kuruluğuna ne iyi gelir? İşte ağız kuruluğuna karşı öneriler...
#Ağız KuruluğuUluslararası Diyabet Vakfı'na göre dünyada 463 milyon insan diyabet hastalığı ile mücadele etmektedir. Ve diyabetin ağız kuruluğu da dahil olmak üzere bazı diş sağlığı sorunları riskini arttırdığı bilinmektedir. “Ağız kuruluğu, konuşmayı zorlaştırabilecek bir sıkıntıdan çok daha fazlasıdır” diyen Diş Hekimi Pertev Kökdemir, ağız kuruluğu ve tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.
#Ağız KuruluğuAğız kuruluğu yetersiz tükürük salgısı nedeniyle oluşan ve kişilerin günlük yaşam kalitesini düşüren sağlık problemlerinden birini oluşturuyor. Kullanılan ilaçlar, sistemik hastalıklar, alkol ve sigara kullanımı gibi farklı nedenlerle ortaya çıkan ağız kuruluğu, tedavi edilmediği takdirde ağızda rahatsızlık hissine neden olabiliyor. Ağız kuruluğunun sebepleri internette sıkça araştırılıp merak ediliyor. Peki, ağızda yaşanan susuzluk olarak ağız kuruluğu nedir ve nasıl geçer? İşte, ağız kuruluğu ile ilgili merak edilenler...
#Ağız KuruluğuAğız kuruluğu, sık karşılaşılan problemlerden biri. Bu problemin temel nedeni ise tükürük bezlerinin yeteri kadar tükürük üretip salgılayamaması. En sık görülen sebebi ise yaşlanma olarak uzmanlar tarafından bildiriliyor. Peki, ağız kuruluğu nedir? Ağız kuruluğu neden olur?
#Ağız KuruluğuAğız kuruluğu neden olur sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Ağızda yaşanan susuzluk hisse ve tat bozulmasının nedenlerinden biri olan ağız kuruluğu için yetersiz tükürük salgısı bir sebep. Peki, ağız kuruluğu neden olur?
#Ağız KuruluğuAğız kuruluğu (kserostomi) tükürük salgısının yetersiz olması nedeniyle ağız içinin kuru ve nemsiz kalmasıdır. Ağız kuruluğu önemli sağlık sorunlarının sonucu olarak ortaya çıkabileceği için gözardı edilmemesi gereken bir durumdur.
#Ağız Kuruluğu TedavisiSosyal medyada oldukça popüler bir trend olan ağız bantları, Amerikalı oyuncu ve talk show sunucusu Jimmy Fallon'un da bu bantları kullanmayı düşündüğünü açıklaması ile yeniden gündem oldu. Peki bu bantlar gerçekten uyukuya dalmayı ve derin uykuda kalmayı kolaylaştırıyor mu? Riskleri var mı?
#Ağız BandıUyurken ağızdan değil burundan nefes almanın daha sağlıklı olduğu, derin uykuya dalmayı kolaylaştırdığı, daha az horlamaya yardımcı olduğuna inanıldığı için pek çok insan uyurken ağız bandı kullanıyor. Sosyal medyada da oldukça popüler olan bu uygulamayı Amerikalı oyuncu ve talk show sunucusu Jimmy Fallon da deneyeceğini açıklayınca tekrar gündeme geldi. Peki bu uygulama gerçekten işe yarıyor mu? Bu şekilde uyumak riskli mi? Uzmanlar ne diyor?
#Ağız BandıYüksek sıcaklıklarla birlikte artan ter miktarı pek çok kişi için rahatsız edici bir hal alıyor. Ancak bazıları için, yaz-kış demeden sürekli terlemek, hiperhidroziye işaret ediyor olabilir. Dermatoloji uzmanları, normal terlemenin vücudun doğal bir tepkisi olduğunu ancak hiperhidroziye bağlı terlemenin normalin çok ötesine geçtiğini vurguluyor. Peki dünya genelinde 220 milyon insanı etkileyen bu sorunla başa çıkmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Dr. Baran Cayhan hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkPırıl pırıl sağlıklı dişlere sahip olanlar genetik olarak şanslı elbette ancak yiyip içtiklerimiz de bir o kadar önemli. Peki dişleri aşındıran, çürük oluşumuna zemin hazırlayan hatalar neler?
#Diş SağlığıBotoksun çok güçlü bir zehir olduğunu çoğumuz biliyoruz. Ama yine de birçok kişi uzman doktor yerine merdiven altı uygulamaları tercih ettiği için nörolojik hasar görüyor. Botoksun yol açabildiği sağlık sorunlarını uzmanlara sorduk: “Uygulanan botoksun menşesi, bakanlık onayı, hangi kaslara, ne kadar yapıldığı uygulatan kişi tarafından not edilmeli.”
#BotulizmBoynun ön alt kısmında büyük bir şişliğin oluşmasına rağmen doktorlardan korktuğu için 50 yıldır hastanenin kapısından geçmeyen 67 yaşındaki kadının boynunda oluşan 2 kiloluk guatrı ameliyatla alındı.
#Guatr AmeliyatıGrip, genellikle kendi kendine iyileşme eğilimi gösterse de bazı durumlarda çok ağır sonuçlara yol açabiliyor. ABD’de yaşayan Allison Miller'ın hastalığı da başta sıradan bir gripti. Semptomları ağırlaşıp hastaneye kaldırılan Miller, birkaç günün sonunda sol bacağını kaybetti. Peki grip nasıl oluyor da ağır hastalıklara dönüşebiliyor? Gribin normal seyrinin dışına çıktığını nasıl anlarız? En çok kimler risk altında? İşte Allison Miller’ın yaşadıkları ve uzman görüşleri…
#SağlıkİDRAR kaçırma kadınlarda oldukça sık görülen ve yaşam kalitesini belirgin olarak düşüren bir durum. Genel olarak iki farklı tip daha sık görülür. Stres inkontinansı dediğimiz öksürme, gülme veya hapşırma esnasında olan idrar kaçırma tipidir. Diğer tip ise acil idrara gitme, sıkışma hissi ve arkasından idrar kaçırmadır. Bunların dışında karışık tip idrar kaçırma ve dolup taşma tipi idrar kaçırma ise görülen diğer tiplerdir. Bazı durumlarda ise sürekli olarak alt ıslaklığı yapan kaçırma tipi bulunmaktadır.
#1Gece yatağa yatıyor dönüp duruyor ama bir türlü uyuyamıyor musunuz? Ya da öyle bir gün yaşadınız ki uyudunuz uyandınız ama hâlâ bir gözünüz yastıkta mı? İşte tıpkı beslenme gibi hayatımızın vazgeçilmezi olan, sabahları kendimizi dinlenmiş ya da yorgun hissetmemiz üzerinde önemli bir etkisi olan sağlıklı ve kaliteli bir uyku için yapılması gereken tüm ipuçları bu haftaki yazımızda...
#UYKUGeçtiğimiz günlerde Iğdır'da ev tipi sebze konservesi tükettikten sonra hastanelik olan ve botulizm teşhisi konan kişi, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ancak neredeyse her evde konserve yapılmakta. Bu nedenle söz konusu risklerin iyi bilinmesi çok hayati önem taşıyor. Tam da konserve mevsimindeyken böyle bir haberle karşılaşınca birçok kişinin kafasında "Evde konserve yapmasam mı?" ve "Konservede botulizm riski olup olmadığını nasıl anlarım?" başta olmak üzere türlü sorular oluştu. Tüm bu soruları ve evde konserve yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları uzmanlara sorduk
#KonserveBaşında kocaman bir hasır şapka, yüzünün yarısını kaplayan güneş gözlükleri, üzerinde eşofmanı ve ayağında terlikleriyle gezdiği sokaklarda onu görenler bir dönemin en ünlü oyuncularından ve en güzel kadınlarından birine baktıklarının farkında değillerdi.
#Kim BasingerGeçtiğimiz günlerde Iğdır'da ev tipi sebze konservesi tükettikten sonra hastanelik olan ve botulizm teşhisi konan kişi, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ancak neredeyse her evde konserve yapılmakta. Bu nedenle söz konusu risklerin iyi bilinmesi çok hayati önem taşıyor. Tam da konserve mevsimindeyken böyle bir haberle karşılaşınca birçok kişinin kafasında "Evde konserve yapmasam mı?" ve "Konservede botulizm riski olup olmadığını nasıl anlarım?" başta olmak üzere türlü sorular oluştu. Tüm bu soruları ve evde konserve yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları uzmanlara sorduk
#BotulizmT3 ve T4 hormonları vücudun metabolizması açısından çok önemlidirler. Tiroid tarafından salgılanırlar ve metabolizmanın kontrolünden sorumludurlar. Bu hormonların ne olduklarını ve işlevlerini öğrenip buna göre yaşam şeklinizi düzenleyebilirsiniz. T3 ve T4 hormonları hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
#T3 - T4 Tiroid NedirZayıflama amacıyla yaptırdıkları mide botoksu sonrası yoğun bakımlık olan hatta hayatını kaybeden hastaları sayısında artış yaşandı."Botulismus" yani botoks zehirlenmesiyle ilgili konuşan Doç. Dr. Serkan Demir, "20 yıllık meslek hayatımda son 1.5 yılda gördüğüm kadar botoks zehirlenmesi vakası görmedim. Asla ehil olmayan ellerde yapılmaması gerekiyor." dedi.
#İSTANBULToplumda sıkça görülen diyabetin günümüzde cerrahi olarakta tedavi edilebildiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aydın Keskin şeker hastalarının çoğunluğunu oluşturan Tip 2 diyabet hastaları ise metabolik cerrahi için uygun hastalardır. Gelişen tıp ve teknoloji sayesinde metabolik cerrahi ameliyatları uygun hastalarda kapalı yöntemle başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir” dedi.
#1Basit bir sorunmuş gibi görünse de pek çok insan hap yutarken zorlandığı için ilaçlarını alamıyor, koca koca insanlar minicik hapı yutmak için şekilden şekile giriyor. ‘Hap yutmak ne kadar zor olabilir ki’ diye düşünebilirsiniz ama bu sorunu yaşayan insan sayısı sandığımızdan çok daha fazla. İnsanların yaklaşık yüzde 40'ı hap yutarken zorlanıyor ancak yutma teknikleri de dahil olmak üzere birkaç basit çözümle bunun üstesinden gelmek mümkün. Eğer siz de böyle bir sorun yaşıyorsanız uzmanların önerilerine kulak verin.
#Hap YutmaBasit bir sorunmuş gibi görünse de pek çok insan hap yutarken zorlandığı için ilaçlarını alamıyor, koca koca insanlar minicik hapı yutmak için şekilden şekile giriyor. ‘Hap yutmak ne kadar zor olabilir ki’ diye düşünebilirsiniz ama bu sorunu yaşayan insan sayısı sandığımızdan çok daha fazla. İnsanların yaklaşık yüzde 40'ı hap yutarken zorlanıyor ancak yutma teknikleri de dahil olmak üzere birkaç basit çözümle bunun üstesinden gelmek mümkün. Eğer siz de böyle bir sorun yaşıyorsanız uzmanların önerilerine kulak verin.
#SağlıkBurundan nefes almanın sağlık için ağızdan nefes almaya kıyasla daha iyi olduğunu biliyor olabilirsiniz ama şimdi sayacağımız faydalarını çoğunuz ilk defa duyacaksınız. Yüzdeki kas ve doku yapısını değiştirmekten tansiyonu düzenlemeye, sağlıklı dişlerden daha iyi beyin fonksiyonlarına, burundan nefes almanın pek çok şaşırtıcı faydasını konunun uzmanları ile konuştuk.
#SağlıkHavalar iyice ısındı. Özellikle koltuk altı terleme sorunu olanlar için sıkıntılı günler başladı. El terlemesi sosyal hayatı zorlaştırırken, ayak terleme sorunu olanlar açık ayakkabı ve terlik giymekte zorlanır. Koltuk altı terlemesi olanlar ise ter kokusundan ve renkli gömlek giyememekten yakınırlar. Sizler için terlememek ve kokmamak için yapılması gerekenlerle ilgili bir yazı derledim.
#BotoksSahurlarda çoğu zaman akşamdan kalma yemekleri yiyor veya masayı şarküteri ürünleri, peynir, zeytin ve reçelle donatıyoruz. Hatta mutlaka çay demliyoruz. Oysa bu tip beslenme bizi gün içinde daha çok susatır ve acıktırır. Ramazanda zorlanmadan oruç tutmak istiyorsanız tavsiyelerime kulak verin.
#SahurSesindeki değişiklik ve bademciklerinde çıkan beyaz lekeler nedeni ile bademcik iltihabına yakalandığını düşünen 51 yaşındaki kadının hayatı aldığı kanser teşhisi sonrası alt üst oldu. Lisa isimli 3 çocuk annesi kadın şimdi kendi yaşadıklarını başkalarının yaşamaması için uyarıda bulunuyor...
#Bademcik KanseriKimi uykusundan “Deprem olacak” diye uyandı, deprem fobisi geliştirdiğini düşünürken uçağa, metroya binemez oldu. Kimi duyduğu tıkırtılar nedeniyle önce evde, sonra odada yalnız kalamaz hale geldi. Kaygı bozukluğu, panik atak, panik bozukluğu… Son yıllarda daha çok duyduğumuz bu rahatsızlıkları yaşayanlarla ve uzmanlarla konuşmuştuk. Üzerine geçen pazar Taksim’deki patlamayla sarsıldık. Uzmanları yeniden aradık, “Bu tür olaylardan sonra bu rahatsızlıkları yaşayanları nasıl teskin etmeliyiz” diye sorduk.
#Panik Atak