Farklı tekniklerle Türk mutfağını yorumlayan Michelin yıldızlı şef Serkan Aksoy MasterChef programına konuk oluyor. Aynı zamanda alaylı olarak yetişen Serkan Aksoy şef, üçüncü beyaz önlüğün sahibi olmak isteyen yarışmacılara özel bir tabak hazırladı. Peki, Serkan Aksoy kimdir, kaç yaşında, nereli? Michelin yıldızlı şef Serkan Aksoy'un hayatı ve biyografisi...
#Şef Serkan Aksoyİstanbul’un lezzet haritasında herkesin bildiği çok sayıda köklü mekân vardır. Bunun yanı sıra sık sık yeni restoranlar da dışarıda yemek yemeyi sevenlere merhaba der. 2017 yılının son aylarında da çok sayıda kışlık açıldı. Bunlardan mutlaka denemeniz gereken 5 tanesini sizler için derledik…
#İstanbulÜç hafta önce Göcek’e gittiğimde, denizle son buluşmam olduğunu sanmıştım. Meğerse değilmiş. Geçen hafta da Bozburun’a gidip, lacivert sulara, cennet koylara bir kez daha “Merhaba” dedim. Aklınızda bulunsun: Bu mevsimde açık olan lokantalarda her şey daha lezzetli olur. Çünkü aşçıların yemek yetiştirme telaşları yoktur. Her tabağı özene bezene hazırlarlar. Bu zamanlarda sahil lokantaları damakları şenlendirir, ruhu keyiflendirir.
#GezginMusakkanın karekökünden yola çıkıyor kadayıfın algoritmasını alıp mantısını pişiriyor... Robert Kolej’den Harvard’a uzanan yolda, bir hastane yöneticisinin kendi mutfağını yaratan lezzet mimarına dönüşme öyküsü... Bol matematik, çok baharat, fazla zeka ve karşınızda “Mucize Lezzetleri” ile Refika Birgül...
#İzzet Çapa'Yemeğe benim gibi eşofmanla gideceksin. Çünkü yemek yerken genişliyorum. Eşofman giyersen, pantolon kemerinin sıkıştırmasından kurtulursun. Daha çok yiyebilirsin.' Bu sözler, ünlü iş adamı Ali Sabancı'ya ait. Sabancı, mutfak sevdasını Beef&Fish dergisinin son sayısında Mehmet Yaşin'e anlattı.
#Beef & FishGazimağusa, Kuzey Kıbrıs’ın önemli liman şehirlerinden biri. Zengin tarihiyle dikkat çeken şehri farklı dönemlerden birçok eser süslüyor, ziyaretçiler dar sokaklarda adeta geçmiş çağlara uzanıyor. Gazimağusa’nın sürprizlerinden biri de birbirinden lezzetli yerel yemekler, tatlılar ve elbette hamur işleri.
Çorum, Hitit başkenti Hattuşa ile 1986’da UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmişti. Kent valiliği uzun yıllar sonra kültür turizminde önemli bir hamle başlattı. Geçen yıl Hitit yerleşimlerinin çevresindeki eski yolları işaretlendi, toplamı 380 kilometreyi bulan 17 yürüyüş parkuru, 400 kilometrelik bisiklet parkuru oluşturuldu. Atılım bu yıl da gastronomi ve yürüyüş turizmine açılan Kızılırmak havzasıyla sürüyor. Çorum Gastronomi ve Yürüyüş Yolu için 25 güzergahta toplam 190 kilometrelik yürüyüş yolu işaretlendi. Ayrıca 606 kilometrelik bisiklet parkuru oluşturuldu, 1186 kilometrelik cip safari güzergahı, lezzet durakları belirlendi. 702 kilometrelik manzaralı araç yolu haritası hazırlandı. Ersin Demirel’in hazırladığı parkurların haritaları kitap ve web sitesine dönüştürüldü. Çorum şimdi bu zenginliğini 18 Mayıs’ta başlayacak üç günlük festivalle duyurmaya hazırlanıyor.
1945’te kurduğu Beyti Restoran Florya’da hizmete devam eden Beyti Güler hem iyi bir et ustası hem de iyi bir et tüketicisi? Güler, et yemezse karnının doymayacağını söyledi ve ekledi: Balık yesem bile üstüne mutlaka et yerim. Çocukluğumda fıçılara et basılırdı. Bir kat et, bir kat tuz... Yani evimiz etsiz kalmasın diye her türlü önlem alınırdı
Hicri takvime göre Muharrem ayındayız; yani birçok inanışa göre kutsal olan mucizevi tatlı aşurenin ayı. Bu günlerde belki komşularınız kapınızı çaldı size bir kase uzattı ya da siz yaptınız onlara götürdünüz. Aşure, sadece Sünnilerin veya Alevilerin tatlısı değil. Türkiye’de yaşayan bütün toplulukların tatlısı.
Tanıdığım en özgüveni yüksek kadınlardan biri. Ben bu hayata haz almak için geldim, diyerek yaşıyor sanki. Haz alırken bir taraftan haz dağıtmayı ihmal etmiyor. Şahane bir aşçı olduğunu belki biliyorsunuz; peki bu özelliğini sarayda cariye olan anneannesinden aldığını biliyor muydunuz? Hatta diyebiliriz ki, uzun yıllardır kafasında olanı gerçekleştiriyor, TürkMax’te bir yemek programı yapıyor. Serra Yılmaz’la yalnızca yemek üzerine bir röportaj yaptık.