Yayınlandığı dönem ortalığı kasıp kavuran “Desperate Housewives” dizisiyle dünya çapında ünlenen Eva Longoria’nın ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi “Flamin’ Hot”, Richard Montanez’in “A Boy, a Burrito and a Cookie: From Janitor to Executive” adlı anı kitabından uyarlandı. Frito-Lay fabrikasında temizlikçi olarak çalışırken baharatlı cips fikrini düşünüp şirketin CEO’suna ulaşan ve Hot Cheetos’un yaratıcısı olan Meksika kökenli Richard Montanez’in hikâyesini ekrana taşıyan Eva Longoria ile konuştuk.
#Eva LongoriaABD'de yaşayan 14 yaşındaki bir lise öğrencisinin acı tortilla cipslerinden yedikten sonra hayatını kaybettiği iddiası, aşırı acı severleri bile korkuttu. Bu cips ülkemizde satılmıyor ama bizde de aşırı acı tüketen insanların sayısı hayli fazla… Peki aşırı acı tüketmekciddi sağlık sorunlarına yol açabilir mi? Uzmanlara sorduk...
#SağlıkAcı yemek kimileri için adeta bir zevk. Acısız sofraya oturmayanlar, arkadaşları ile dayanıklılık yarışı yapanlar hatta en acı biberi bulup yemeye takıntılı olanlar var. Ancak ABD'de yaşayan 14 yaşındaki bir lise öğrencisinin acı tortilla cipslerinden yedikten sonra hayatını kaybettiği iddiası, aşırı acı severleri bile korkuttu. Bu cips ülkemizde satılmıyor ama bizde de aşırı acı tüketen insanların sayısı hayli fazla… Peki bu durum ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir mi? Uzmanlara sorduk...
#Acı BiberHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımMevsimine göre ister ızgarada yapın, ister tavada... Ya da konserve olarak tüketin...Sardalya çok lezzetli bir balıktır. Bizde son yıllarda kendine yer bulsa da genellikle küçük balık kategorisinde olduğu için göz ardı edilir. Oysa başka ülkelerde uğruna festivaller düzenleniyor. Bu arada bizim sardalyanın şanı yurtdışında yürüyor.
#SardalyaEkranda izlerken bizleri alıp başka dünyalara taşıyan, kimi zaman kızdıran, kimi zaman da duygulandıran, güldüren hikâyelere imza atıyor. Üç sezon boyunca Kanal D’de yayımlanan ve ekrana damga vuran ‘Yargı’ da onun eseri. Finale bir gün kaldı. Biz de “Her şeyin bir sonu var, bunun da maalesef sonu geldi” diyen Sema Ergenekon’la buluştuk. ‘Yargı’yı, finalini, senaryo yazma tekniklerini, aşkı ve dizi dünyasını konuştuk: “Bir işin senaryosu iyiyse tutmama ihtimali çok düşük.”
#Sema ErgenekonDünya hafta başında tarihin en büyük türbülans kaynaklı uçak kazalarından birine şahit oldu. Bir kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin yaralandığı kaza anında olup bitenleri, yaşayanlar anlattı.
#Singapur HavayollarıHollywood’un en sevilen yıldızlarından biri olarak kameraların önünde uzun yıllar geçirdi. Sadece güzelliğiyle değil yeteneğiyle de milyonları sinema salonlarına, ekran başına çekmeyi bildi. Yıllardır bir parçası olduğu komedi şovunun en vazgeçilmez ekip üyelerinden biri oldu.
#Kristen WiigYarın kalabalık arkadaş gruplarını evinde ağırlamak isteyenlere bitki temelli atıştırmalıklar hazırladım. Makarna, milföy, patates gibi kolay bulunabilir ve bolca yapması ekonomik olan seçenekleri tercih ettim. Hepsi hem pratik hem de mutfakta çok vakit geçirmeden de herkesi mutlu edebileceğiniz tarifler...
#Yeni YılYılbaşı mezeleri özenle hazırlanan aile yemeklerinin vazgeçilmezidir. Sizlere yılbaşı sofranızı süsleyecek birbirinden LEZİZZ yılbaşı meze çeşitleri hazırladık. 13 farklı 2024 yılbaşı mezesi tarifleri haberimizde...
#Yılbaşı Meze ÇeşitleriSalsa sos Meksika'dan tüm dünyaya yayılan ve çok sevilen soslardan. Birçok yemeğin yanında servis edilen salsa sos özellikle cips batırmak için birebir. Siz de evinizde salsa sos yapmak isterseniz bu tarifi kesinlikle kaçırmayın. Afiyet olsun...
#Salsa Sos Nasıl YapılırAcıktığımızda çoğumuzun aklına düşen çıtır çıtır kızarmış, altın renkli patatesler, yazın buz gibi içeceklerin de en iyi eşlikçisi. 13 Temmuz’da kutlanan Dünya Patates Kızartması Günü’nü fırsat bildik, Banko Burger’in sahibi ve şefi Bora Bozankaya’yla evde en iyisini yapmanın püf noktalarını konuştuk.
#PatatesYOKUŞ başına geldiğinde / Bodrum’u göreceksin / Sanma ki sen / Geldiğin gibi gideceksin / Senden öncekiler de / Böyleydiler / Akıllarını hep Bodrum’da / Bırakıp gittiler. ‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir Kabaağaçlı o kadar güzel anlatmış ki adeta üzerine söylenecek söz bırakmamış. Gerçekten de Bodrum, 3 bin 500 yıllık tarihi, kadim medeniyetlerden miras aldığı kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, özgün mimarisi, muhteşem koyları, sabaha kadar süren eğlence hayatı, ziyaretçilerin her ihtiyacına cevap veren farklı konseptteki nitelikli konaklama tesisleri, gastronomisi ile cennetten farksız. Ve her köşesi keşfedilmeyi bekliyor. Ben de sizi bu hafta tarihin hemen yanı başında hizmet veren bir lezzet durağına götürmek istiyorum: Tyro...
#1“İçimde söylemek istediğim çok şey var. Çok büyük şeyler. Bunları ifade etmenin yolunu bulamıyorum. Bazen bana öyle geliyor ki bütün dünya, bütün hayat, her şey içimde duruyor ve sözcüsü olmam için feryat ediyor. Hissediyorum... Ama anlatamıyorum...” (Jack London-Martin Eden)
#PatiswissKimi “Evim, arkadaşlarım, anılarım, hepsi yerle bir oldu, sevdiğim herkes yerin altına gömüldü. Ben kurtuldum ama bir başıma kaldım” diye anlatıyor, kimi “Enkazdan çıkınca babamın aldığı 89 model arabayı sordum. Üzerine bina yıkılmış. Kaçarız diye düşünmüştüm onunla... Yeni almıştık, gezecektik daha... Abim gezdirecekti bizi” diyor. Kahramanmaraş depremlerini yaşayan dört kişiyle o ilk gece yaşadıklarını konuştuk.
#Kahramanmaraş DepremiYaz sofralarına yakışacak en çıtır, en körpe kabaklar tezgâhları süslerken basit ama restoranda yediklerimizi aratmayacak tarifler denemenin de tam zamanı. Çiğden yapılan salatası, Yunan usulü kızartması ve ‘çıplak’ böreğiyle bol kabaklı sofralar kurmak için nedenimiz öyle çok ki...
#KabakTaşta dövülen, kimi bölgede kişnişle, kimi bölgede acı biberle farklılaşan geleneksel çiğköftemiz, son yıllarda yenilikçi tekniklerle pazarlanıyor. Lavaşa ve dürüme sarılanı, kilo hesabıyla satan ekonomik, hızlı zincirleri, vegan-vejetaryenlere hitap eden etsiziyle başlayan yolculuk, Uzakdoğu mutfağına göz kırpan çiğköfte suşilerle sürüyor. Gelin, hem bize özgü orijinal özelliklerine hem de yaşadığı yeniliklere bakalım.
#ÇiğköfteTavada pişen parmak kesim anne patatesi, bol yağda kızaran çıtır çıtır sokak versiyonu, tam sosa bandırmalık kabuklu iri elma dilimleri ya da incecik cipsi... Çocukluğumuzun vazgeçilmezi ‘köfte patates’ten hamburgere çoğu yemeğin en güzel eşlikçisi patates kızartmasının en iyilerini jürimiz seçti...
#KızartmaTarihin en kapsamlı hayvan kurtarma operasyonlarından biri olan ‘Mission Possible’ ile toplam 304 kedi ve köpek Afganistan’dan Kanada’ya götürüldü. Adanalı gönüllü Devran Naz liderliğindeki Türk ekip de operasyonda aktif rol oynadı. 15 saat boyunca yüzlerce kedi ve köpekle bir kargo uçağının içindeydiler. Hayvanlarla teker teker ilgilendiler, onlara su, yemek verdiler, tedavilerini yaptılar.
#HayvanTarhanayı her ne kadar soğuk kış günlerinde içilen sıcak bir çorba olarak düşünsek de o, temelde bir saklama yöntemi. Çağımızın kent koşullarına direnemeyip uzun bir zaman gözden düşse de yeniden ilgi çekmeye başlayan bu geleneksel yiyeceğimiz hakkında söylenecek çok şey var.
#GazetehaberleriMide ekşimesi, çeşitli mide problemlerinin sonucu hamilelikte, tatlı ya da ekşi yiyince gibi zamanlarda ortaya çıkan bir durumdur. Özellikle yağlı ve ağır beslenme sonucunda mide ekşimesi meydana gelebilir. Mide ekşimesi aynı zamanda gaz yaparak sindirim problemlerine de sebep olabilir. Peki, mide ekşimesine ne iyi gelir, neden olur? Mide ekşimesi nasıl geçer? İşte, mide ekşimesinin belirtileri ve iyi gelen bitkisel yöntemler
#Mide Ekşimesine Ne İyi Gelir