Eski kararlar, eski dostlar

Bugün Ay Aslan burcunda. Önce Boğa burcundaki Merkür ile zorlayıcı bir etkileşim içine girecek.

Karşılaşılan bazı olaylar ani fikirler, bilinçaltınızın derinlerinden açığa çıkan unutulmuş düşüncelerin ortaya çıkmasına neden olacak. Eski kararların hatırlanması, eski dostlarla karşılaştığınız için olabilir. Hatta duyduğunuz bir müzik veya obje size geçmişi hatırlatabilir. Öğle saatlerinde Ay, Kova burcundaki Neptün ile zıt etkileşim içine giriyor. Bu durum hayal gücünüzü tetiklerken bazı kuruntular içine girmenize neden olabilir.

İlişkilerin sorgulandığı bir dönem (2)

İlişkide bulunduğumuz kişileri sorgularken canımızın acıdığını anlatmış ve karşımızdaki kişiyi sorgularken kendimize dönüp bakmayı başarabilsek acaba neler görürdük diye sormuştum. Aranızda düşünenler olmuştur belki. Belki de tam düşünmeye başladığınız sırada zihninizi meşgul edecek bambaşka konular sizi düşünmekten alıkoymuş olabilir. İnsanın dikkatini kendisine yöneltmesi çok zordur. Halbuki kendinizle yüzleşecek cesareti gösterebilseniz, ilişkide bulunduğunuz kişilerin değişimleriyle ilgili yaptığınız tespitleri kendiniz için yapabileceksiniz. Aslında değişen kişi, sizsiniz. Karşımızdaki kişiler, bizim kendimizi anlamamız için bize ayna tutuyorlar. Fakat aynada kendimizi görmek yerine aynaya hücum ediyoruz. Karşınızdaki kişide görmekten rahatsız olduğunuz ne varsa, bütün bunların kendi içimizde bulunduğunu anlamak son derece rahatsız edici bir duygu. Fakat bu rahatsız duygudan bir an için sıyrılıp sorguladığınız kişi aracılığı ile kendinizi sorguluyor olduğunuzu anlamaya çalışın. Değiştirmeye çalıştığınız kişiler aracılığı ile kendinizi değiştirmek istediğinizin farkına varın ve karşınızdaki kişiyle uğraşmaktan vazgeçip kendinizle ilgili istemediğiniz yönlerinizi değiştirmek için çalışma yapın. Tabii ilk önce bunu anlamanız gerekiyor. Gördüklerinizi anlayın, sonuca varın ve değişiminizi gerçekleştirin. Sorgulamak, anlamak ve öğrenmek için çok iyi bir yöntem. Fakat bu arada çıkamayacağınız kadar derinlere dalmayın. Sorgulamak, aşama yapmanızı sağlasın, hayattan sizi uzaklaştırmasın.

Astrolojik ilişkiler

Kızınızla aranızdaki ilişkilerin zorlaşmasının nedeni, onun bir geçiş dönemine girmesinden kaynaklanıyor. Hem Satürn, hem de Jüpiter döngüsü yaşıyor. Hayatında daha farklı beklentiler içine girdiği bir dönemde bulunuyor. Bugün kadar sizin önerileriniz ve yapması gerekenleri yapmış ve bunun sonucunda aranızda sorun olmamış. Şimdi ise, kendi istediklerini yapmak ve kendi hayatını yaşamak istiyor. Size göre yanlış kararlar alıyor olabilir. Fakat onu zorlamayın. Onunla sohbet edin ve anne olarak tecrübelerinizi aktarın fakat onu ne yapması gerektiğiyle ilgili zorlamayın. Yoksa ilişkiniz daha sert boyutlara ulaşır ve siz kızınıza yardımcı olamazsınız. Astrolojik açıdan o kendi aşamasını yapmak için zorlanıyor. Sizin tutumunuz bu durumu daha da zorlaştırabilir ve sağlık sorunları çıkartabilir. Onun aşama yapmasına ve hayatında değişiklik yapmasına yardımcı olun. Bu yılın sonunda aşamasını yapmış olacak ve kendisi için çok daha iyi olacak.
Yazarın Tüm Yazıları